Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Wystawy - 5 Klubowa Wystawa Bassetów

Agata - Pon 27 Lut, 2006 20:04
Temat postu: 5 Klubowa Wystawa Bassetów
Wejdźcie na stronę Klubu Basseta i zobaczcie jakiego mamy w tym roku Generalnego Sponsora Wystawy :D
www.basset.pl

Agata - Sro 01 Mar, 2006 09:47

Kopiuję to z tematu skarbonka, to co napisałam dawno temu. Tyle osob się zaoferowało i nic :?
No słuchajcie 1 maja zbliża się duuuuużymi krokami :!:
Czy ktoś z Waz już coś zaczął robić 8)
Ja Wam tego nie przepuszczę, będę męczyć i gnębić Was, obiecuję :!:
Osobiście poszłam na łatwiznę, bo zamówiłam coś, jak będzie zrobione zrobię zdjęcie i Wam pokarzę.

-----------------------------------------------------------------------------

Bardzo proszę Was o inną pomoc
Jest to dla mnie bardzo ważne
W przeddzień wystawy klubowej, która odbędzie się tradycyjnie w Mosznie odbędzie się aukcja, z której pieniążki zostaną zgromadzone na SOS bassecie. Będzie to przynajmniej częściowo pokrywać koszty bęzyny, telefonów, utrzymania i leczenia w takich przypadkach.
Na aukcję tę od dziś będę zbierać przedmioty związane tylko z tą rasą
Przedmioty, które macie w domach, kupicie, lub zrobicie sami Np jeśli ktoś z Was potrafi robić na drutach to niech zrobi szalik z bassetem, lub czapkę. Jeśli ktoś potrafi rysować, lub malować - zamawiam obraz, jeśli ktoś potrafi rzeźbić - poproszę basseta, jeśli lepić z gliny - poproszę basseta. Jeśli ktoś potrafi robić piękne artstyczne zdjęcia - niech zrobi je w formie pięknego, oprawionego obrazka.
I jeśli komuś przyjdzie jeszcze inna rzecz związana z bassetem - super !
Przedmioty niezlicytowane nie wrócą do właścicieli, tylko przejdą na następną wystawę klubową, gdzie ponownie będą zlicytowane.

Przypominam, że Klub Basseta w Polsce nie popiera i nie propaguje basseta bezrodowodowego, lecz zawsze pomaga potrzebującym bassetom, łącznie z tymi, które rodowodu nie posiadają
Na tym polega SOS

Przedmioty zbieram ja i do mnie np. pocztą można je wysyłać na adres :

Agata Leszczyńska
ul. Bartosika 10 m 42
03 - 982 Warszawa
tel. 0506 520 520

No to do dzieła
Zaczynajcie zbierać
Wystawa 01.05.2006 r.
Jest jeszcze 6 miesięcy, ale nie zostawiajcie tego proszę na ostatnią chwile

Agata - Pon 13 Mar, 2006 15:07

Byście się wstydzili :oops:
Tylu chętnych było do pomocy i nic........... Czyżby jak często w życiu słomiany zapał ....... No akurat po Was się tego nie spodziewałam :!:
Bardzo nieładnie :oops: :!:
Weźcie się do roboty :!: :!: :!:
Czy to tak dużo wysiłku potrzeba by coś fajnego zrobić :!:
Bo mnie się wydaje, że NIE :!:
To czyste lenistwo z Waszej strony i nic innego :!:

A teraz ciekawostka dla Was. Ponieważ jestem w stałym kontakcie ze Sponsorem to dziś dostałam od niego takiego meila, którego część wklejam -

Historia Hush Puppies: od ujadających psów

Hush Puppies od samego początku było pierwszą i jedyną firmą na rynku amerykańskim, która produkowała obuwie typu Casual. Firma Hush Pupppies umacniała swoją pozycje na rynku i jest obenie jedną z najlepszych marek na świecie. Powstała w 1958 firma zrewolucjonizowała rynek obuwniczy, odnosi ogromne sukcesy na całym świecie, a jej produkty stały się symbolem Ameryki.

Historia firmy zaczyna się w latach pięćdziesiątych w Ameryce. Producent skór Wolverine wypuszcza na rynek swój pierwszy produkt – klasyczny wzór zamszowych butów codziennego użytku typu Oxford, wykonanych ze świńskiej skóry. Obuwie to doskonale wypełniło lukę na rynku, ponieważ było faktycznie pierwszym tego rodzaju produktem w Ameryce. Jeden z menedżerów Wolverine spędzał wakacje ze swoim znajomym w Tennessee. Spostrzegł, że gdy psy farmera zaczynały ujadać rzucano im kulki z ciasta kukurydzianego, aby je uciszyć. Kulki te nazywały się hush puppies (sza szczeniaki). W tamtym czasie obolałe stopy nazywano popularnie „wyjącymi”. Dlatego też Jim zdecydował, że Hush Puppies będzie doskonałą nazwą dla nowej superwygodnej linii butów Wolverine. Marka Hush Puppies powstała oficjalnie w roku 1958, a od roku 1965 Wolverine zostało niekwestionowanym liderem na rynku obuwniczym.

Ewa i Tofik - Sro 15 Mar, 2006 23:32

no tak dałam ciałka, obiecałam haft i ..... zapomniałam :oops: , a czas leci tak szybko i już za poźno, "hafciarka" się nie wyrobi.
No cóż szkoda pisać, same chęci nie wystarczą :oops: :oops: :oops: ale wstyd

ale może mogę się jakoś zrehabilitować??? Agata podsuń może jakiś pomysł

Agata - Sro 15 Mar, 2006 23:38

Ewunia
Dzięki, że się odezwałaś :D
A może się uda :?: :!: :!: :!:
Jeszcze półtora miesiąca, a właściwie miesiąc.
No weź, proszę :!: :!: :!:

Buba - Pią 31 Mar, 2006 18:30

[quote="Agata] [b]Historia Hush Puppies.[/quote]

Tutaj można sobie popatrzeć, jak były kręcone reklamy Hush Puppies z udziałem Jasona czyli basseta, który w nich występuje.

http://www.arnold-family....ason/index.html

A to parę reklam:

Agata - Sro 12 Kwi, 2006 11:50

Chciałam bardzo podziękować Magdzie, która przysłała mi z Florencji paczuszkę z bardzo fajnymi "basseciarskimi" drobiazgami :lol:
Wiem Magda, że idzie jeszcze jedna - czekam z niecierpliwością :D

Jeszcze trzy osoby z forum szykują niespodzianki, które zostaną spieniężone na SOS bassecie.
A widzicie, jednak się da coś wymyślić 8)
Dla chcącego nic trudnego.
Widzę, że są tacy, wśród nas którzy na rzęsach staną i coś fajnego wymyślą :thx Jesteście kochani :!: :thx
Jeszcze raz bardzo dziękuję i mam nadzieję, że pozostali też w końcu ruszą dupska i pomogą 8)
Bo to wstyd i tyle :?

Słuchajcie, jest już bardzo mało czasu, mało, ale na tyle dużo, że jeśli "dziś" pomyślicie to coś jeszcze wymyślicie :D

joania - Sro 12 Kwi, 2006 16:28

ja mimo że nie potrafię nic wymyśleć :oops: życzę udanych licytacji i wspaniałych wyników dla wszystkich uczestniczących bassecików na klubowej wystawie w Mosznej -udanej zabawy Gapa z Pańcią i Pańciem :wink: Ja jako suczka nie wystawowa spotkam się z pozostałymi na zlocie :!: 8) :lol:
Agata - Pon 24 Kwi, 2006 19:40

Widzieliście prognozę pogody na czas wystawy Opole - Moszna :?
No kurczę, właśnie w tym czasie ma być zimno i ma padać deszcz :?
Nastawiłam się na 4 dni odpoczynku, spacerów po lesie z psami, na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia.
A jak będzie lało to nici z tego :?
No jestem normalnie podłamana.
W zeszłym roku była czaderska pogoda w czasie wystawy.

Krysia i Donat - Wto 25 Kwi, 2006 07:11

Ja biorę płaszcz nieprzemakalny z kapturem i wodery :wink:
Donat

Marcik - Wto 25 Kwi, 2006 15:47

Przepraszam, nie wiem co się dzieje z pw... Agato czy przesyłka doszła?
Agata - Wto 25 Kwi, 2006 18:07

Nie, jeszcze nie doszła.
Buba - Sro 26 Kwi, 2006 07:44

Agata napisał/a:
na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia. .

Kiedy to będzie?

Agata - Sro 26 Kwi, 2006 10:37

Buba napisał/a:
Agata napisał/a:
na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia. .

Kiedy to będzie?

30.04.06 - Część teoretyczna i "kawałek" części praktycznej.
01.05.06 godz.6,00 - 8,00 - Pokaz tropienia

Aleksander - Sro 26 Kwi, 2006 21:36

Życzymy wszystkim miłego spotkania i wielu, wielu sukcesów. Nasza DEmi ma cieczkę i czeka nas siedzenie w domu ale trzymamy kciuki?
Agato kogo zabierasz na klubówkę?

Agata - Sro 26 Kwi, 2006 21:47

Aleksander, jadą ze mną cztery psiaki - Gumka, Groszek, Cebulka i Omen, który startuje w Opolu.
Co prawda z Gumką mam problem zdrowotny :? , więc zobaczymy czy pojedzie, bardzo bym chciała, ale nie chcę jej męczyć, nawet jak dzisiaj Krysia do mnie dzwoniła to obie zastanawiałyśmy się, czy to jest dobre dla niej jeśli się źle czuje :?

Agata - Czw 27 Kwi, 2006 10:45

Marcik napisał/a:
... Agato czy przesyłka doszła?

Marta, przesyłka doszła, ale uszkodzona :?
Zniszczyli ją, tzn. nie wiem, ale pani na poczcie powiedziała, że przesyłka została uszkodzona, nie pozwolono jej otworzyć, by ocenić straty, został spisany protokół i Poczta odesłała ją do oddziału szczecińskiego :?
W przesyłce "latało" szkło, ale otworzyć nie pozwolono, by zobaczyć jak faktycznie jest.

Agata - Czw 27 Kwi, 2006 15:05

Buba napisał/a:
Kiedy to będzie?

A to szczegółowe już informacje

W niedzielę 30.04.2006 o godzinie 14.00 w sali Zajazdu AMAZONKA (I-sze piętro) rozpocznie się seminarium: „Użytkowość bassetów". Zainteresowanych próbami i konkursami bassetów - serdecznie zapraszamy

Program seminarium „ Użytkowość bassetów ” Moszna 30.04 -01.05.2006

30.04.2006 godz.14.00 hotel „ Amazonka ” ( sala na I – szym piętrze )

I Część teoretyczna.

1.Historia psów gończych.
2.Użytkowość bassetów ( wzorce FCI ).
3.Omówienie „ Regulaminu Prób i Konkursów Pracy Psów Myśliwskich ”.
4.Jak zgłosić swojego basseta na konkurs w PZŁ ? – adresy Z.O. PZŁ, wypełnienie
karty zgłoszenia i omówienie wszelkich spraw związanych z uczestnictwem naszych
bassetów w Próbach i Konkursach.
5.Układanie ( szkolenie ) bassetów.
- okresy socjalizacji
- jakie ćwiczenia można stosować do 9 miesiąca życia basset houndów ( dysplazja
łokciowa )
- osobnik Alfa
- przygotowanie prowadzącego ( menera ) do szkolenia i uczestnictwa w konkursach
- książki i czasopisma
- szkolenie specjalistyczne – posłuszeństwo, gon, odłożenie, tropienie, oznajmianie,
oszczekiwanie.
- trening kondycyjny i ogólnorozwojowy
- harmonogramy treningowe
6. Omówienie i pokaz sprzętu stosowanego przy szkoleniu bassetów.
- obroże i otoki stosowane podczas tropienia
- gwizdki
- broń i pistolety startowe stosowane do ćwiczenia reakcji na strzał i odłożenia
- buty tropowe, koło tropowe, laska tropowa i inne akcesoria stosowane podczas
specjalistycznego treningu.
- przygotowanie i przechowywanie farby do wykonania ścieżek tropowych, niezbędny
sprzęt do tych przygotowań.
- akcesoria niezbędne do wykonania i oznaczenia ścieżek tropowych.
7. Dyskusja i pytania.

II Część praktyczna

1.Pokaz posłuszeństwa i prawidłowego wykonania konkurencji odłożenia
( CH. Pracy ALIBABA Tanala, BAJKA Tanala, bassety uczestników
seminarium, którzy chcieliby pokazać wyszkolenie swoich psów. )
2.Przygotowanie ścieżek tropowych przez uczestników seminarium w terenie.

01.05.2006 godz. 6.00 – 8.00

1.Pokaz tropienia w wykonaniu bassetów posiadających dyplomy użytkowości.
2.Omówienie podczas praktycznego pokazu techniki prowadzenia psa na otoku
i najczęściej popełnianych błędów.
3. Pokaz dodatkowej konkurencji oznajmianie ( CH. Pracy ALIBABA Tanala,BAJKA Tanala ).
3.Dla chętnych uczestników seminarium, praktyczna próba podjęcia i wypracowania
tropu przez ich bassety.

Arleta - Czw 27 Kwi, 2006 16:25

AGATKO czytam czytam program spotkania w Mosznej i jestem zainteresowana :lol: -Korina
DO ZOBACZYSKA!!!!!!!!!!!! :lol:

Agata - Czw 27 Kwi, 2006 18:06

:lol:

Do zobaczenia Arletko, my już jutro wieczorem jedziemy, w stadninie koni będziemy późną nocą. Będziemy mocno walić do drzwi Krysi i Donata :lol: , bo oni klucze będą mieli do naszych pokoi.
Krysia i Donat będą pierwsi, bo jadą jutro bladym świtem, Gosia z Gabrysią i Dee Dee też wcześniej i Lunka z nami w stadninie będzie nocować i jeszcze kilku znajomych.
Więc wieczorem po Opolu opijamy medale :lol:

Miła od Gucia - Czw 27 Kwi, 2006 21:24

Gazetka, cola, okularki, czapeczka, a gdzie drink ? Oj Korinka, wyglądasz jak prawdziwa dama na wczasach.
Dariusz - Pią 28 Kwi, 2006 18:45

Życzę powodzenia na wystawie Klubowej-my niestety nie będziemy-choc GLORKA jest zgłoszona-i tym samym zwalniamy naszą rezerwację pokoju
(nocleg z 30.04-1.05) w zajeździe Amazonka-od jutra można pokój "łapać"
gdyż rano anulujemy rezerwacje.

Jeszcze raz połamania uszów Waszych tygrysów
Evika i Dariusz

ola_29 - Sob 29 Kwi, 2006 13:26

Witam.
nie mam swojego basseta, ale planuję go kupić na początku wakacji.chciałam przyjechać do Moszny, żeby zobaczyć basseta "na żywo",niestety trudno mi znaleźć jakieś konkretne informacje,a ponieważ mieszkam dość daleko mogę przyjechać tylko na jeden dzień, i nie wiem który z dni byłby najlepszylepszy i o której godzinie zaczyna się cała impreza.
Byłabym bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.
Pozdrawiam!

Dariusz - Sob 29 Kwi, 2006 13:59

ola 29- wystawa w Mosznej rozpoczyna sie o godzinie 10- 1.05.poniedziałek
Jak chcesz kupic w wakacje szczeniaka to porozmawiaj na miejscu z hodowcami o ich planach hodowlanych.
Pozdrawiam
:thx :thx :thx

Aleksander - Wto 02 Maj, 2006 19:51

Jak tam wystawa w opolu i Klubówka? Jestem bardzo ciekawy. Jak poszedł debiut Cebulce no i w ogóle jak wrażenia? Pogode mieliście nie najlepszą ale i tak pewnie była gorąca atmosfera???????????? :thx