|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - Czerowne "jajka"...
vinylowy_i_vinylowa - Pon 25 Kwi, 2005 20:42 Temat postu: Czerowne "jajka"... Witajcie.
Mamy takie pytanie... od pewneg czasu nasz Vinyl ma ostro zaczerwieniony "worek w którym nosi jajka" Troche to niepokojące... lekarz kazał przemywać Riwanolem, ale nie wiemy co to ma niby dać... Młody jeszcze psiak jest, raptem 10 miesięcy i może przechodzi jakieś zmiany [może mu rosną ] ale niepokojący to fakt. Troche to wygląda na skórny problem, ale dlaczego akurat tylko tam...? Nie piszczy jak mu się "dotyka" [nie pomyślcie sobie ] ani sam nie zachowuje się jakoś nieswojo, ale te kolory czasem są "różowe" a czasem aż "bordowe"... pomocy.
Miła od Gucia - Pon 25 Kwi, 2005 20:46
Ja miałam podobne problemy, i tak jest do tej pory, najczęściej są "one" zaróżowione. Tez myślałam, że to jakiś stan zapalny. Ale dla pewności spytałam weterynarza, jak będziesz przy okazji np. szczepienia, zapytaj. Ale myślę, że to nic groźnego, choć opinia fachowca jest zawsze rzetelniejsza. Ja wypowiadam się na temat swoich obserwacji. A jak są suczki z cieczkami i Gucio na spacerze się nawącha, to kolorki mu się zmieniają. Ale wiesz co, obejrzałam teraz Gucia, zarośnięte to cudo włosami, ale kolorek biały, jak zdrowej skóry. Chyba idź się poradzić. Rivanol jest na stany zapalne, ale zewnętrznie.
Kasia :) - Wto 26 Kwi, 2005 21:07
a ja mam takie pytanie hmmm, zauważyliście może czy on sobie te strefy wylizuje - bo to właśnie może powodować podrażnienie; jeśli poza tym wszystko wygląda normalnie tzn. nie ma bolesności ani jądra nie powiększyły sie to tak naprawde może to być jedynie podraznienie skóry i nie ma wiekszych powodów do obaw
vinylowy_i_vinylowa - Wto 26 Kwi, 2005 21:50
Liźnie się do czasu do czasu ale to jak każdy facet [ ] nie ma w tym jakiejść nadmiernej częstotliwości. A jajeczka nie wyglądają na powiększone, boleści nie ma... Cholera wie co to z nim jest, niby nic a wygląda jakby sobei przytrzasnął w dzwiach zaraz Wam wkleje zdjęcie... zartuję
czarek - Sro 27 Kwi, 2005 07:01
Bellford naszczescie nie ma takich problemów on ma jądra całe i zdrowe i chyba mu juz nie urosną bo są tak wielkie ze niekturzy zazdroszczą przechodzac koło niego :wink:
Hubertus - Sro 27 Kwi, 2005 07:43
nic mi nie mów....
Przez Freda polubiłem chłodne poranki, bo w tedy chcąc nie chcąc "podciąga" swój "towar" i go tak nie widać... ale jak słoneczko troszkę temperatukę podniesie... wtedy się zastanawiam kiedy on je sobie przydepnie :lol:
Kasia :) - Sro 27 Kwi, 2005 09:51
Rany! Panowie! o czym wy rozmawiacie!
Jeszcze ktoś pomyśli że zazdrościcie :lol: :lol: :lol:
vinylowy_i_vinylowa - Sro 27 Kwi, 2005 09:55
Zapewniam Cię, że duże jajka to nie jest szczyt marzeń każdego faceta Jednakże na znak tego, iż na serio nie zazdrościmy naszym psom "wielkości" proponuję wszytskim Panom na zlocie udowodnić Paniom po przez rytualne zdjęcie spodni :thx
Paweł - Sro 27 Kwi, 2005 09:56
Hubertus napisał/a: | wtedy się zastanawiam kiedy on je sobie przydepnie :lol: |
Też zastanawiam się kiedzy nasz Maczo sobie przydepnie
Ale na poważnie to chyba nigdy. No a lizanie sobie jajeczek to jest jedną z powinności u naszego psa. Troszkę higieny nie zaszkodzi
Kasia :) - Sro 27 Kwi, 2005 09:58
rospaw napisał/a: | Troszkę higieny nie zaszkodzi |
błeee zwłaszcza jak po tej "higienie" przychodzi Ci dać buzi :lol:
Paweł - Sro 27 Kwi, 2005 10:01
Kasia napisał/a: | rospaw napisał/a: | Troszkę higieny nie zaszkodzi |
błeee zwłaszcza jak po tej "higienie" przychodzi Ci dać buzi :lol: |
No wiesz po takiej higienie
Kasia :) - Sro 27 Kwi, 2005 10:03
vinylowy_i_vinylowa napisał/a: | Zapewniam Cię, że duże jajka to nie jest szczyt marzeń każdego faceta Jednakże na znak tego, iż na serio nie zazdrościmy naszym psom "wielkości" proponuję wszytskim Panom na zlocie udowodnić Paniom po przez rytualne zdjęcie spodni :thx |
Kolejny konkurs? :lol:
A tak wogóle to zauważyłam że tytuł tego posta jest "CzErowne jajka" to bliższe czarownym niż czerwonym więc może coś w tej zazdrości jest... :lol:
Paweł - Sro 27 Kwi, 2005 10:20
vinylowy_i_vinylowa napisał/a: | Zapewniam Cię, że duże jajka to nie jest szczyt marzeń każdego faceta Jednakże na znak tego, iż na serio nie zazdrościmy naszym psom "wielkości" proponuję wszytskim Panom na zlocie udowodnić Paniom po przez rytualne zdjęcie spodni :thx |
No jeżeli konkursik to na poważnie można pomierzyć pieskom, bo jest to Zlot Bassetów. ( my się na to też piszemy bo mamy z czym startować :wink: - chodzi o Maczo), a po kilku kufelkach może i właściciele się skuszą - Gosia dostała ataku śmiechu.
Krzysiek - Sro 27 Kwi, 2005 10:59
:D:D
Jeszcze chwila i będę musiał wyciąć co niektóre posty i przenieść do tematu "Konkursy..."
Krzysiek.
czarek - Sro 27 Kwi, 2005 18:00
Ten temat jest troszke zboczony :lol: heheh mnie to akurat smieszy ale nie wiedziałem że ludzie starsie lubia o czyms y=takim gadac :shock:
Paweł - Sro 27 Kwi, 2005 18:28
Krzysiek napisał/a: | :D:D:D
Jeszcze chwila i będę musiał wyciąć co niektóre posty i przenieść do tematu "Konkursy..."
Krzysiek. |
Znowu dziwne działanie administratora :wink:
Ale proszę bardzo. :lol:
Czarek napisał/a: |
Ten temat jest troszke zboczony heheh mnie to akurat smieszy ale nie wiedziałem że ludzie starsie lubia o czyms y=takim gadac |
Czemu zboczony, przecież jajka u psów są bardzo ważne :wink:
Na wystawach nawet je sprawdzają.
czarek - Sro 27 Kwi, 2005 18:40
heheh tego nie wiedziałem czego ludzie nie wymyślą, a mówiąc tak seri ti bo dzisiejszym przeczytaniu tego tematu zobaczyłem jake bellford ma jajka i sie okazało ze ma tez jakies takie fioletowe :? może takei bordowe nie wiem jak ten kolorek opisać ale tu chyba chodzi o to cy wy mieliście :?
Daniel - Sro 27 Kwi, 2005 19:23
PROTEST : Wcale nie jesteśmy starsi.
czarek - Sro 27 Kwi, 2005 21:23
nie no wcale ja mam 15 a wy ile ?? 30 , 40 a może 50 ?? :wink:
Daniel - Sro 27 Kwi, 2005 21:36
Ja mam 85, jestem aktywną staruszą...
Kasia :) - Sro 27 Kwi, 2005 21:37
No wiesz! Ja tam do 30 jeszcze nawet nie dobiłam a poza tym to co? starszym to już nie wolno?!
A ten kolorek u Bellforda to myśle że normalny
A na wystawach sprawdzają bo to bardzo ważne żeby były dwa... trzeba to zrobić hmm.. manualnie... sama to musze robić ale żaden pies jeszcze sie nie skarżył :lol:
czarek - Sro 27 Kwi, 2005 21:38
to fajnie nie wiedziałem że take stare babcie posiadaja umiejetność uzwyania komputera a co dopiero neta gratuluje :shock:
Paweł - Sro 27 Kwi, 2005 21:59
No widzisz z ludżmi jest jak z winem im starsze tym lepsze
A tak na poważnie na dziadka jeszczę się nie piszę, zawodnikiem jeszcze jestem ale i trenerkę już mogę uprawiać. :wink: :wink: :wink:
A odnośnie bassecich jajek to Gosia już raz retuszowała Macherowi przed wystawą. Psina ma tak duże przyrodzenie, że zrobił sobie odcisk. (cholender nie wiem jak ). Więc moja małżonka, żeby zmiękczyć ten odcisk delikatnie smarowała ten odcisk kremem Nivea ( a mi nie :cry: )
No i odcisku nie ma Wygrała z nim :thx .
No i co te "staruszki" nie wymyślą.
Kasia :) - Sro 27 Kwi, 2005 22:27
zrobiła sobie odcisk na jądrach? :lol:
Paweł - Czw 28 Kwi, 2005 08:14
Kasia napisał/a: | zrobiła sobie odcisk na jądrach? :lol: |
Z tego co się orientuję to moja małżonka jąder nie posiada.
Chodziło o odcisk na worku mosznowym Machera.
Nivea w 100% na tę dolegliwość pomaga. (sprawdzone )
Kasia :) - Czw 28 Kwi, 2005 08:35
:lol: :lol: :lol:
ojejku! prosze bez czepiania za dużo literek mi się nastukało!
no nie wątpie że to nie o Gosi było lecz o Macho
vinylowy_i_vinylowa - Czw 28 Kwi, 2005 10:49
Kasia napisał/a: | sama to musze robić ale żaden pies jeszcze sie nie skarżył :lol: |
od Magdy: Droga Kasiu podobno trening czyni mistrza, pochwal się na czym ćwiczyłaś
Gosia - Czw 28 Kwi, 2005 11:17
Jestem w szoku .Temat przybiera nieprawdopodobnego wymiaru
Już sobie wyobrażam co będzie na Zlocie :lol:
Gawędziarze -choroba jasna na czele z moim szacownym małżonkiem
A jeżeli chodzi o niepokojący kolor worka mosznowego to najbezpieczniej skontaktować się z wetem :wink:
Kasia :) - Czw 28 Kwi, 2005 18:37
No nie no, ja nie wiem, no może nie wyraziłam się zbyt precyzyjnie ale ja te psy to tak nie dla przyjemności... i tylko na wystawach! serio!
ale ale Magdo, nie ćwiczyłam, to talent wrodzony :wink:
ale cóś widze, że temat zbacza na niebezbieczne tory he he..
A tak na marginesie - Vinyl na tej fotce ... magnific!
Gosia napisał/a: | Już sobie wyobrażam co będzie na Zlocie
Gawędziarze -choroba jasna na czele z moim szacownym małżonkiem
| - jak to co Gosiu? konkurs! na czele z Twoim szacownym małżonkiem :lol:
czarek - Czw 28 Kwi, 2005 18:48
heheh te temat jest zabujczy powienien mieć inną nazwe :D Jak wy sie nie wstydzicie tak gadać i to przy dzieciach :wink:
Kasia :) - Czw 28 Kwi, 2005 18:53
to niech dzieci nie czytają
a co do tematu myśle że jest bardzo odpowiedni, już nawet o tym pisałam :lol:
czarek - Czw 28 Kwi, 2005 18:56
No masz racjie. Apeluje do wszystkich dzieci na tym forum nie czytajcie tego tematu :lol: :lol:
Paweł - Czw 28 Kwi, 2005 19:41
czarek napisał/a: | No masz racjie. Apeluje do wszystkich dzieci na tym forum nie czytajcie tego tematu :lol: :lol: |
Nie zabradzo cię rozumiem Czarku, gdyż sam stwierdzasz wcześniej, że
Cytat: | Ten temat jest troszke zboczony heheh mnie to akurat smieszy
|
to coś tu się nie trzyma "kupy" :wink:
Paweł - Czw 28 Kwi, 2005 19:45
Kasia napisał/a: | konkurs! na czele z Twoim szacownym małżonkiem :lol: |
No to ładnie mnie moja szanowna małżonka wrobiła. :lol:
No i chyba działania admina będą nieodzowne. :wink:
Hubertus - Pią 29 Kwi, 2005 12:35
a ja chyba będę musiał o tym wszystkim powaznie z Kasią porozmawiać...
ale to już poza forum
Grzegorz - Nie 01 Maj, 2005 06:54 Temat postu: Czerone jaja ale jaja z tymi jajami!
Nasz Karol tez od czasu do czasu worek ma w róznych odcieniach czerwieni.Nie przejmujemy się tym , jak ciepło to do ziemi , jak zimno to tuż przy łapakach. Kocha spać na pleckach i to u Pańci na kolankach. Jażka go tak od niechcenia maźgla po brzuszku czasem też niżej. Ona tłumaczy że siusiorek jej przeszkadza ( rozmiar może wpędzić w kompleksy ) że suczki lepiej się maźgla po brzuszku ale czasem to robi tam bardzo nisko. Słodki ciężarek ( ostatnia ksywa Karola ) raczej się nie sprzeciwia . Ja mogę tylko patrzyć i marzyć.......... :o ale coś Wam zdradzę , raz ( do tego się przyznała ! ) gdy kąpała go przed wystawa myła mu wstydliwe części i robiła to tak umiejętnie ze Karolek poczuł chuć - zrobiła mu dobrze , lub prawie....... :shock: Jako że mycie psiarni należy do jej obowiązkó hodowlanych i ja nawet wtedy nie wchodze do łazienki , to nie wiem jak było naprawdę , ale Karol chętnie chodzi się kąpać i są z soba tam sam na sam , a potem chłopak ma 15 minut szaleństwa z podkładem muzycznym " I feel good" ......... :thx ,nawet nie myślę co się tam wyrabia....... :thx
A tak a'propos to jestem młodą 40 stką , a u mężczyzn w tym wieku to podobno wszsytko co najlepsze - tak twierdzą niektóre moje znajome ...
łoj coś chyba nie tak napisałem - będą komentarze . :shock:
Konkurs Panów bassetó może być ekscytujący ............ tylko żeby Nas nie wyklęto za obrazę moralności .
Acha, niech mi ktoś zdradzi jak się wstwia te cholerne emotikony , testowałem już rózne knify i nic ....... tępy jestem
Kasia :) - Nie 01 Maj, 2005 13:10 Temat postu: Re: Czerone jaja
Grzegorz napisał/a: | - zrobiła mu dobrze , lub prawie....... |
:shock: o qrcze! to zakrawa o zoofilie... no i teraz temat robi sie naprawde zboczony
Grzegorz napisał/a: | - Acha, niech mi ktoś zdradzi jak się wstwia te cholerne emotikony , testowałem już rózne knify i nic ....... tępy jestem |
Grzegorz, no jak? klikasz w emotikonke i ona wskakuje nie? no nie wiem, ja tam orłem komputerowym nie jestem ale to mi wychodzi
Gosia - Nie 01 Maj, 2005 21:32
Kasiu temat nie jest zboczony tylko pobudza wyobraźnię .Możesz sobie wyobrazić jak pobiera się nasienie od pieska do badania?
Bo ja widziałam ale nie będę opisywać.Jak się spotkamy na Zlocie to po kufelku piwa pogawędzimy na ten temat
Grzegorz ale ty jesteś niemożliwy
czarek - Nie 01 Maj, 2005 21:38
o bozeee zmiłuj sie że na tym forum takie sprosne rzeczy wystepuja . POstaramy sie aby było to ostatni raz :lol:
Grzegorz - Pon 02 Maj, 2005 06:38 Temat postu: Czerowne jaja Ruja i poróbstwo!!!!!!!!
Ale to tak jest z Naszymi baleronami , cha a zaczęło się od niepokojów o kolor jajek , nie tych wielkanocnych :lol:
Dzieki za rady z tymi emotikonami juz umiem , mogę nucić " i FEEL GOOD" ..... jAK kAROL tylko nie w tym kontekscie :thx :o
|
|