Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Wystawy - IX Klubowa Wystawa Bassetów i III Krajowa Wystawa Bassetów

Fanfan z rodziną - Pią 12 Lut, 2010 07:57
Temat postu: IX Klubowa Wystawa Bassetów i III Krajowa Wystawa Bassetów
Skoro jeszcze nikt nie poruszył tego tematu..to ja zacznę :)

Wszystkie informacje: http://www.basset.pl/Wyst...X%20Klubowa.htm

Okolica wydaje się być przepiękna. Nas najbardziej interesuje ten pieczony dzik :mrgreen:

Madzik - Sob 13 Lut, 2010 10:54

Okolica jest przepiękna - coś jak Moszna, ale bardziej w centrum kraju.

My z pewnością zasilimy w tym roku bassecie grono. :grin:

Marti - Wto 16 Lut, 2010 00:24

Tak ,to od nas jakieś 25km i faktycznie całkiem ładne miejsce a w szczególowści park jessienia, podobno jeden z piękniejszych w polsce no i żubry,z ktorymi Niutek niebawem się zaprzyjażni bo my rownież się wybieramy.
Evika - Wto 16 Lut, 2010 07:19

no i od nas w końcu bliżej
domelcia - Pon 22 Mar, 2010 20:29

a ja tak troszkę odkopię ten temat...
kurde a taką miałam ochotę się wybrać na Klubówkę z Stówcią, bo Lorci to mi szkoda na takie długie podróże, tym bardziej, że podróże to ona tak średnio na jeża znosi. A tu LIPA wystawa jest 10-11 kwietnia a Stówci 3 miesiące stukają 15 kwietnia :roll: więc za młoda o 4 dni będzie i nie mogę jej wystawić... a taka szkoda, ehhh potem pojawi się Margolcia i na wystawy pojedziemy jak Stówa wskoczy w klasę pośrednią ...
a kto z Was się wybiera??

Dorti - Pon 22 Mar, 2010 22:38

A Cudeńka jadą :wink:
wesołe smutasy - Sro 24 Mar, 2010 11:44

no i oczywiście my :) Zwłaszcza że mamy blisko...
Fanfan z rodziną - Czw 25 Mar, 2010 20:35

My nie mamy blisko, ale też będziemy..i będzie nas duuuużo :mrgreen:
Dzik nas skusił :wink: :razz:

Batus - Czw 25 Mar, 2010 21:03

My też, my też :) Na ostatnią chwilę, ale jednak :)
Fanfan z rodziną - Czw 25 Mar, 2010 22:05

Batus napisał/a:
My też, my też :) Na ostatnią chwilę, ale jednak :)

:mrgreen:
Luiza..żeby nie być niedyskretna, weź mi wbij na PW rozmiar, który nosisz. Potrzebuję baaardzo ;)

Fanfan z rodziną - Czw 08 Kwi, 2010 17:55

Do zobaczenia za niedługo!! :mrgreen:

madzialinka - Czw 08 Kwi, 2010 20:35

Ja też będę w sobotę - jako niezależny obserwator :D
Do zobaczenia!

Batus - Czw 08 Kwi, 2010 20:44

Oj Madzialinka, szkoda że nie w niedzielę, bo my będziemy akurat wtedy :roll:
madzialinka - Czw 08 Kwi, 2010 21:07

Szkoda, że się nie zobaczymy :(
U mnie niedziela odpada, bo nie będę miała samochodu. Na dwa dni niestety nie mogę przyjechać :(

Batus - Czw 08 Kwi, 2010 21:18

No ja właśnie też nie dam rady na dwa dni, dlatego wybrałam klubową, akurat w niedzielę. Trudno, szkoda :cry:
Akurat jedziemy z naszym urwisem Łucją, bardziej się martwię czy opanuję ją niż Batusa, bo ostatnio pokazuje charakterek :razz:

madzialinka - Czw 08 Kwi, 2010 21:26

Batus napisał/a:
No ja właśnie też nie dam rady na dwa dni, dlatego wybrałam klubową, akurat w niedzielę. Trudno, szkoda :cry:
Akurat jedziemy z naszym urwisem Łucją, bardziej się martwię czy opanuję ją niż Batusa, bo ostatnio pokazuje charakterek :razz:

Ja będę bezbassecia, za to z Tadkiem. Liczę, że chmara bassetów go zmęczy i większą część oceniania prześpi, a ja będę mogła spokojnie oglądać piękności na ringu :D

Dorti - Czw 08 Kwi, 2010 22:32

A ja spotkam się i z Tadziem i z Łucją :wink:
Fantastycznie :grin:
Wyruszam jutro rano i jadę po Barnabę a póżniej z całą ferajną już prosto na miejsce :mrgreen:
Do zobaczenia :wink:

Grzegorz - Pią 09 Kwi, 2010 05:48

Zdajcie relację po ............nas nie będzie za to za tydzień będziemy w Częstochowie .Powodzenia!
maria@ - Pią 09 Kwi, 2010 20:06

My tez w Częstochowie będziemy z naszą Fuksją :smile:
Asia i Basia - Pią 09 Kwi, 2010 21:10

Dobrej zabawy zyczymy wszystkim naszym forumowym bassetom :)
salvanna* - Sob 10 Kwi, 2010 18:22

Będziemy jutro :) tylko jako obserwatorzy,bo Brutus nigdy nie uczestniczył w tego typu imprezach i nie interesowaliśmy się szczegółami,ale popatrzeć baardzo chętnie.
Evika - Sob 10 Kwi, 2010 18:40

uwaga ! Wystawa Klubowa została odwołana ze względu na tragiczne wydarzenia z dnia dzisiejszego !
salvanna* - Sob 10 Kwi, 2010 19:02

poważnie??
Batus - Sob 10 Kwi, 2010 19:06

http://www.basset.pl/Aktualnosci.htm
Evika - Sob 10 Kwi, 2010 19:08

tak wiadomość jest jak najbardziej poważna ,Zarząd Główny ZKwP podjął decyzję o odwołaniu wystawy m.in. nie odbędzie się również II dzień Wystawy w Legionowie,
salvanna* - Sob 10 Kwi, 2010 19:11

Ten wypadek,to straszna tragedia.Żałoba Narodowa jak najbardziej należy ją uszanować.
Batus - Sob 10 Kwi, 2010 19:12

Właśnie miałam się pakować i kąpać Batusa, ale w sumie nic dziwnego...wystawa to impreza jakby nie było w pewnym sensie rozrywkowa. Myślałam, że może ją przesuną, ale wygląda na to, że nie.

Z resztą w obliczu takiej tragedii jak...?

Benka-Bozenka - Nie 11 Kwi, 2010 22:16

Moi drodzy

Wieczorem przy kolacji Przewodnicząca a klubu przekazała wszystkim zebranym wiadomość o odwołaniu wystawy
Była to decyzja Zarządu Głównego , nikt z obecnych nie miał wątpliwość że decyzja słuszna .
Wszyscy zgromadzeni na kolacji klubowicze ,wystawcy z zagranicy i kraju ,sędziowie ,przyjęli to ze zrozumieniem
Kiedy trakcie wystawy krajowej pojawiły się pierwsze informacje o tragedii ,wszyscy uczestnicy wystawy
oddali hołd .Sędziowie z Anglii i Rosji ,wystawcy z Danii , Czech ,Litwy składali nam kondolencje , byli z nami i łaczyli się w bólu
Muszę powiedzieć wszyscy uczestnicy Krajowej Wystawy zachowywali się godnie nie było oklasków,śmiechów ,wszystko odbywało w zadumie
Myślę,że każdy z nas kto uczestniczył w tej wystawie przeżywał to na swój sposób .

Wczoraj wieczorem Zarząd Klubu dyskutował o przeniesieniu wystawy Klubowej na inny termin ,być może wrzesień - październik
Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie Klub zorganizuje IX Klubową wystawę ,taka była wola zebranych na kolacji wszystkich uczestników .

Fanfan z rodziną - Pon 12 Kwi, 2010 18:28

W obliczu tragedii, która się wydarzyła trudno mówić o wśmienitej zabawie. Uważam, że wystawcy zachowali się bardzo godnie i uczcili odpowiednio pamięć zmarłych.
My wróciliśmy z Gołuchowa..nomen omen przecudnej miejscowości usatysfakcjonowani. Dziewczyny - Toffi nestorka, Fanaberia, Redis i Pyza zostały dostrzeżone prrzez sędzinę i ładnie ocenione :) . Gruby zdobył BIS weteranów. Tylko Faniutek miał pecha. Dziecko mi okulało na ringu po serwowaniu się ucieczką w bok przed którymś z psich kolegów.
Mieliśmy jednak okazję do rodzinnego spotkania, na które dość długo czekaliśmy :)

Batus - Pon 12 Kwi, 2010 18:47

Jaka szkoda, że nie udało nam sie spotkać, może następnym razem...
Dorti - Pią 16 Kwi, 2010 08:37

Długo się zbierałam aby wstawić jakieś fotki z Krajowej Wystawy Bassetów.
Było zimno, deszczowo, towarzystwo super tylko wydarzenia tego dnia mało sprzyjające :~

Nasz maluszek Barnaba debiutował i zdobył tytuł Best Baby.

na ringu jest tyle wspaniałych zapachów :roll: :razz:

Chciałam tylko nadmienić, że mały bączek był przez nas zabrany na wystawę i jechał bez swojej pani i pana. Tak się czasami układa, ze coś wypada w ostatniej chwili.
Troszkę się bałam jak sobie poradzi. No i zaskoczył nas bardzo bo zachowywał się rewelacyjnie, nie tęsknił, miał doborowe towarzystwo do zabawy. Dumna jestem z Nabciusia.

Moje 2 "baraniska" wypadły tak sobie.
Róża - ocena doskonała, lokata IV
Andi - ocena doskonała

Dusiolek

Różol

i kompanki Barnaby

półroczna Gina

i półroczna Nirvanka

Bardzo dziękuję za wspaniałą atmosferę, życzliwość i do następnego razu :wink:

wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 08:40

Ja niestety nie wszystko notowałam.
Więc tylko to co moje:
- Didi nb bo cieczkę dostała
- Misia dosk II (pośrednia)
- Vadim dosk III (otwarta)
- Murffy dosk (młodzież)
- Dragon dosk III (champ)
- Buck dosk IV (champ)
Generalnie wsyzstko praktycznie zdobyły Bobassy

wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 08:41

Rzeczywiście nie umieściłam Droopiego który ma opis bardzo ładny ale nie dostał oceny... I niech każdy czyta jaki pies i co... Bo reszta ocen u mnie się zgadza
Jeśli chodzi o pisaki z moim przydomkiem to mogę jeszcze dodać że:
- Molly w klasie młodzieży 2 dosk
- Madonna w klasie młodzieży 4 dosk
- Marley w klasie młodzieży opis jak u Droopiego, ale bez oceny

Dorti - Pią 16 Kwi, 2010 09:44

wesołe smutasy napisał/a:
Rzeczywiście nie umieściłam Droopiego który ma opis bardzo ładny ale nie dostał oceny... I niech każdy czyta jaki pies i co... Bo reszta ocen u mnie się zgadza
Jeśli chodzi o pisaki z moim przydomkiem to mogę jeszcze dodać że:
- Molly w klasie młodzieży 2 dosk
- Madonna w klasie młodzieży 4 dosk
- Marley w klasie młodzieży opis jak u Droopiego, ale bez oceny

Magda ale na tym forum nikt Tobie nie zarzuca, że wyniki przez Ciebie podane były niezgodne z prawdą :~
Poczytaj dokładnie :wink:

wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 09:46

:) No OK! Ale to tak na zaś... Bo przykro mi się zrobiło! Gdyby ktoś coś to ma pełne info... Bo ja nigdy nie ukrywam prawdy.
madzialinka - Pią 16 Kwi, 2010 10:42

Magda dzięki za info. My tu naprawdę nie będziemy ciebie ani nikogo innego rozliczać z wyników.
A swoją drogą czekam na oficjalne wyniki z Klubu. Oceny suczek widziałam, piesków już prawie wcale, bo obowiązki związane z Tadkiem wzywały ;)

Szkoda, że wybrano taki termin wystawy. W kwietniu ciężko trafić na dobrą pogodę. I jeszcze ten wypadek...

Jednak mimo wszystko miło było was spotkać!!!

wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 11:19

Tadek to siła wyższa więc się nie dziwie :)
I powiem Ci że lepiej dla malucha że pojechałaś bo potem to tylko grad i deszcz na zmianę padał. Dobrze że zimową kurtkę miałam ;p
Ja niestety nie wiem co i jak.

wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 11:30

a jeśli chodzi o klubówkę to wystawa odbędzie się we wrześniu. Szczogółowe info będzie na stronie klubowej za jakieś 1,5 tyg.
A wyniki dokładne z krajówki i zdjęcia będą umieszczone na stronie za jakiś tydzień po żałobie.

Batus - Pią 16 Kwi, 2010 14:21

Dzięki za info o klubowej, czyli jednak będziemy, fajnie :)
wesołe smutasy - Pią 16 Kwi, 2010 15:42

No pewnie że tak... :mrgreen: znów będzie okazja się spotkać - oczywiście w celach wystawowych tylko i wyłącznie :lol:
madzialinka - Pią 16 Kwi, 2010 20:31

Dzięki za info. Jeśli klubówka będzie w tym samym miejscu, to może pojedziemy kibicować.

Narazie nie mogę się doczekać Łodzi.
Bardzo chciałabym obejrzeć charty afgańskie i collie...

macsow1 - Pon 02 Sie, 2010 18:03

emilka zgłoszona- florance klan sycylijczyków klasa młodzieży