|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Tematy techniczne / działanie forum - Edycja własnego profilu
Krzysiek - Wto 25 Sty, 2011 11:31 Temat postu: Edycja własnego profilu Witam
Widzę że zdarzają się Wam problemy z edycją danych w profilu - np. zmianą hasła, adresu itp. Podejrzewam że powodem jest dodatkowe "okienko" nazwane przeze mnie antybotem - trzeba go uzupełnić. Osoby które rejestrowały się przed jego powstaniem mają to okienko puste ( jest w nim 0) a musi być dowolny numer telefonu ( a dokładniej dziewięc cyfr ). Dopóki nie robicie zmian w profilu nie ma problemu, chcąc jedak cokolwiek dodać/zmienić - trzeba uzupełnić również antybota - inaczej baza danych odrzuci nowy wpis - czyli nic nie zmienicie. Na szczęście nie grozi tu usunięciem danych z bazy
Podsumowując - jeśli chcesz zrobić jakiekolwiek zmiany w profilu musisz uzupełnić wszystkie okienka z gwiazdką i powinno działać.
Pozdrawiam
K.
FLASZ - Pią 04 Lut, 2011 20:57
Witam ma pytanie ja mam proble z umnieszczeniem jakichkolwiek zdjec i z edytowniem mojego profilu poprzed dodanie zdjec. Wydajne mi sie ze wszystko robie dobrze
zaznaczam zdjecei z komputera ktore chce muniescic i dodaje zalacznik ktory mi sie niestety nie dodaje:twisted: nie mam pojecie co robie zle prosze o pomoc :neutral:
Krzysiek - Pią 04 Lut, 2011 23:44
Prawdopodobnie dodawane fotki są za duże - albo rozmiar (w pikselach), albo "waga" (w kb)- proszę zwrócić uwagę na maksymalne dozwolone rozmiary - opisane w profilu.
K.
Krzysiek - Nie 06 Lut, 2011 23:32
I jak z tymi fotkami w profilu? Bo widzę że nadal nie ma... Może pomóc wstawić?
K.
Miła od Gucia - Pon 07 Lut, 2011 12:16
hi hi ja też wysłałam emaila z ofertą pomocy
i cisza
Grzegorz - Nie 20 Lut, 2011 06:56 Temat postu: Nie działają części Forum ! Mam pytania do Admina w kwestiach technicznych :
- dlaczego nie jestem w stanie dokonać jakichkolwiek zmian w swoim profilu - po dokonaniu zmian i kliknieciu na "wyślij " wszystko zostaje po staremu - próbowałem kilkadziesiat razy - bez efektu .
- dlaczego nie działa statystyka - pokazuje sie ciagle okno błedu ,
- dlaczego nie jestem ws stanie napisać dłuższego tematu watku Forum przy pisaniu albo nie przyjmuje liter , albo obcina po wysłaniu
- np. Temat " Sekcja Ślasko- Zagłebiowska i Południe Pl " miał brzmieć " Sekcja Ślasko - Zagłebiowska z Śląskiem Cieszyńskim i Małopolską" - kilkakrotne wpisanie takiego tematu sie nie powiodło za to powidło się wpisanie :
"Sekcja Śląsk,Zagłebie i Południe Polski"
Czekam na odpowiedź.
Krzysiek - Nie 20 Lut, 2011 20:01 Temat postu: Re: Nie działają części Forum !
Grzegorz napisał/a: | - dlaczego nie jestem w stanie dokonać jakichkolwiek zmian w swoim profilu - po dokonaniu zmian i kliknieciu na "wyślij " wszystko zostaje po staremu - próbowałem kilkadziesiat razy - bez efektu . |
Złe ustawienia przeglądarki, cookies lub programów zabezpieczających - ja nie mam problemu ani ze zmianą swoich ani innych użytkowników - wypełniam pola, wysyłam i otrzymuję komunikat że profil został zaktualizowany. Innymi słowami - błąd po stronie użytkownika.
Grzegorz napisał/a: |
- dlaczego nie działa statystyka - pokazuje sie ciagle okno błedu , |
Jak to nie działa - a to co jest?
Grzegorz napisał/a: |
- dlaczego nie jestem ws stanie napisać dłuższego tematu watku Forum przy pisaniu albo nie przyjmuje liter , albo obcina po wysłaniu... |
Ograniczenie wynika z kodu programu - jest tam koło 60 znaków i w zasadzie wystarcza w 99,99999% przypadków.
A odpowiadam tak późno bo dopiero wróciłem do domu.
Admin.
Grzegorz - Pon 21 Lut, 2011 06:02
Staystyka działa, zaczęła działać po godzinie od wysłania postu do Ciebie. Co do tematów watków dziekuję.
Jesli chodzi o profil to po wprowadzeniu zmian nie wyświetla mi się komunikat iz dokonano zmian , pasek z funkcjami FAQ itp robi się czarny i wszystko jest po staremu. Nie jest też to wina mojego kompa, ustawień , oprogramowania itp - bo Jaga swobodnie dokonuje zmian w swoim profilu.
Jak pamietasz dzwoniłem do Ciebie bo juz miałem problem z nowym logowaniem i musiałeś zrobić wszystko za mnie z swojego kompa.
Tak więc prosiłbym Cie jako Admina o " odblokowanie " mojego profilu , bo nic w nim nie mogę zrobić .
musia - Pon 21 Lut, 2011 08:32
Mam ten sam problem co Grzegorz
po zmianie wszystkiego co trzeba było zmienić, wpisaniu numeru wysłaniu - nadal jest powrót do wypełnienia profilu. Nadal mam czerwony napis w nagłowku i przypomnienie o zmianie w profilu.
Kiedy z innego kompa , w innym mieście chciałam się zalogować - nie da się. Ani po staremu , ani z nowym.
Nie wiem jak będzie jeżeli mnie tu wyloguje kiedyś. Pewnie przyjdzie mi się zarejestrować ponownie.
Krzysiek - Pon 21 Lut, 2011 11:06
Grzegorz napisał/a: | Tak więc prosiłbym Cie jako Admina o " odblokowanie " mojego profilu ... |
W stosunku do Twojego profilu mam takie same możliwości jak Ty - może ze dwie funkcje więcej typowo administratorskie. Nie ma opcji odblokowania profilu osoby która nie jest zablokowana. Nie wiem jaki jest problem z Twojej strony, ale skoro ja mogę edytować Twój profil to chyba nie możesz powiedzieć że to profil na forum jest zablokowany - prawda? Jeżeli się bardzo upierasz to mogę zmienić Twoje hasło (tymczasowo) zalogować się jako Ty i sprawdzić czy da się zmieniać, ale to i tak nie zmieni faktu że nie ma opcji indywidualnej obsługi pojedyńczego profilu w tym kontekście.
musia napisał/a: | ...po zmianie wszystkiego co trzeba było zmienić, wpisaniu numeru wysłaniu - nadal jest powrót do wypełnienia profilu... |
W Twoim profilu nie ma cyferek w Antyboot-cie, ani nowej nazwy, więc coś się nie wysyla jak należy. Wpisałem tymczasowo nazwę musia1 - proszę spróbować tak się zalogować.
Oczywiście jak wynika z z powyższego nie miałem problemu ze zmianą danych.
Tak jeszcze dla wyjaśnienia - wprowadzone zmiany mają charakter globalny i dotyczą całego forum jednakowo - nie zostały wprowadzone żadne zmiany indywidualne, więc nie mogą mieć wpływu na jedno konto, a na inne nie. Inaczej mówiąc jeśli by wszystkim nie działało to zmiany byłyby powodem, ale skoro tylko kilka osób ma problem to powód jest inny.
K.
Rogasowa - Pon 21 Lut, 2011 11:08
Ja również problem ze zmianą w profilu.. wygląda tak samo jak u Grzegorza i musi..
Krzysiek - Pon 21 Lut, 2011 11:54
Rogasowa napisał/a: | Ja również problem ze zmianą w profilu.. |
A to dziwne bo wszystkie pola w profilu są prawidłowo uzupelnione :shock:
K.
Rogasowa - Pon 21 Lut, 2011 12:28
Gdy chciałam zmienić zdjęcia w podpisie to nawet Bogusia nie mogła sobie z tym poradzić.. :shock:
Miła od Gucia - Pon 21 Lut, 2011 12:58
Tak, tylko to nie był problem edycji, tylko samego zdjęcia, jako podpisu, jego "pojemności".
Grzegorz - Pon 21 Lut, 2011 13:56
Mój formularz profilu po wprowadzeniu numeru antybota i kliknięciu wyślij ukazuje się ponownie z wprowadzonym antybotem , nie ma komunikatu " Twój profil został zmieniony " jak ukazuje się u Jagi .Za to na górze zamiast paska FAQ itd ukazuje się czarne pole .Po wyjściu z profilu i ponownym w niego wejściu ponownie nie mam wprowadzonego antybota a zmiany np, w podpisie nie zostały uwzględnione. I tak mogę robić na okrągło .Z tego samego kompa i przeglądarki Jaga modyfikuje swój profil " na okrągło " - celem prób, po Twoim poście.
Krzysiek - Pon 21 Lut, 2011 15:06
Wszedłem w Twój profil jako Ty i faktycznie masz jakieś dziwne artefakty. Czarny pasek pokazuje się pod listą menu nie zamiast niej, ale to nie ważne. Powodu w tej chwili nie znam - będę szukał.
Sprawdziłem spójność danych forum i wszystko jest OK. Na razie dopóki nie znajdę rozwiązania (wyjaśnienia) sytuacji jesteście skazani na edytowanie danych przeze mnie - na szczęście profilu nie zmienia się co dzień, a co najwyżej raz na długi czas jak się komuś znudzi Avatar. Problem jest ciekawy, bo na innych forach go nie mam, a robiłem te same aktualizacje i zabezpieczenia, być może ma to związek ze "skórką" forum chociaż w tej chwili takiego związku nie widzę, ale to też sprawdzę.
K.
Edit
Problem się wyjaśnił po zmianie "skórki" - w tym czarnym prostokącie był komunikat że masz za długą nazwę "skąd" - poszerzyłem ją w konfiguracji do 40 znaków i już wszystko działa. Mam nadzieję że pozostałe osoby też nie będą już miały problemu. Wszystko przez standartowe ustawienia niektórych funkcji, bo skąd nazwa miejscowości większa niż 20 znaków? Programista nie przewidywał w standarcie wpisywania więcej informacji niż nazwa ( w tym przypadku). Coś podobnie do tytułu wątka z tym że tamtej wartości nie da się zmienić w tej wersji forum.
K.
Grzegorz - Pon 21 Lut, 2011 17:14
O.K maile nieaktualne zaczęło działać!
Grzegorz - Pią 15 Kwi, 2011 09:16 Temat postu: Modyfikacja profilu uzytkownika Dlaczego z mojego poziomu , tj. poziomu normalnego uzytkownika nie jestem w stanie wprowadzić zmian w swoim profilu ?
W odpowiednich polach wprowadzam zmiany , "klikam" wyślij i nic sie nie zmienia a w górnym pasku zamiast info " Twój profil został zmieniony' mam czarny pasek .
Krzysiek - Pią 15 Kwi, 2011 12:16 Temat postu: Re: Modyfikacja profilu uzytkownika
Grzegorz napisał/a: | ...w górnym pasku zamiast info " Twój profil został zmieniony' mam czarny pasek . |
To już było - znów mam wyjaśniać?
http://forum.bassety.net/...ighlight=#81409
Zmień sobie na chwilę wygląd forum (skórkę na subsilver w profilu) i zobacz co jest w komunikacie w tym czarnym polu - będziesz wiedział co masz znów źle ustawione - wtedy może coś pomogę. Ja z poziomu admina nie mam problemu ze zmianami w Twoim profilu (bo mam wyższe uprawnienia), ale poprzednio było tak samo.
K.
Grzegorz - Sob 16 Kwi, 2011 05:51
A jak sie zmienia skórkę - gdzie mam to znaleźć w profilu ?
Grzegorz - Sob 23 Kwi, 2011 09:30
Chciałbym według instrukcji Admina dowiedzieć się co mam "źle " ustawione w swoim profilu. Najciekawsze jest to że nie dokonywałem żadnych zmian w profilu od jakiegoś 1.5 roku. Chciałbym , ale nie potrafię bo nie dostałem odpowiedzi od Admina ; na zadane przed tygodniem pytanie :jak mam wykonać instrukcję .
Krzysiek - Sob 23 Kwi, 2011 10:55
Użytkownik który od x lat jest na różnych forach, zna podstawowe funkcje jakie są na tych forach używane (tym bardziej moderator). Pisanie że nie wiesz jak zmienić opcje w profilu jest cokolwiek "naciągane", tak samo jak informacja że od 1,5 roku nie zmieniałeś profilu, a już na podstawie tej dyskusji widać że to nie prawda.
Do Twojej informacji - ja nie jestem od skakania na każde Twoje życzenie, bo coś Ci nie pasuje na forum. Do moich zadań należy dbałość o całe forum, a nie "misie" każdego użytkownika. Piszesz, że od 1,5 roku nie zmieniałeś nic w profilu i zarazem, że Ci tam coś nie działa - to co "z nieba" się to wzięło?.
-----------------
Profil/preferencje/styl forum - zmienić (na chwilę!) FGRP na SubSilver (nie żaden inny) odczytać co jest w tym komunikacie i włączyć ponownie FGRP. Zaznaczam to szczególnie - korzystanie z innego stylu może powodować problemy - tylko FGRP jest w tej chwili właściwym stylem z dołączonymi zabezpieczeniami.
K.
Grzegorz - Sob 23 Kwi, 2011 11:55
Bardzo dziekuję........... a nawiasem mówiąc jesli uzytkownikowi coś nie działa i prosi o pomoc Administrację , to wydaje mi się że Administracja winna pomóc a nie miec pretensje do uzytkownika że śmiał się zapytać .
Ale zostawmy to , bo są Świeta.
Uprzejmie informuję Admina że po dokonaniu zmiany w Preferencjach na sub...... i kliknieciu wyslij na ekranie nic sie nie zmienia a u góry nadal jest czarny pasek. Nic nie moge zmienic w swoim profilu , skórki również.Zmiany w profilu są w gestii jego właścicieli czyli użytkowników , chyba że cos się zmieniło.
Tak więc chyba cos nie działa w Forum.
Wesołych Swiąt i Mokrego Dyngusa !
Krzysiek - Sob 23 Kwi, 2011 13:06
To może napisz co właściciwe chciałeś zmienić? Może być na PW jeśli nie chcesz aby wszyscy wiedzieli. Sprawdzę jaki jest problem, bo w tej chwili nie wiem o co chodzi.
K.
Grzegorz - Wto 03 Maj, 2011 07:33
zgodnie z sugestią - wysłałem Adminowi PW.
Grzegorz - Sro 04 Maj, 2011 07:55
Dziękuje za dokonane zmiany.
opcja " ZMIANY PROFILU " jednak nadal nie działa.
Przy próbie uruchomienia STATYSTYKi nadal wyświetla mi sie cos takiego poniżej '
Couldn't retrieve words data
DEBUG MODE
SQL Error : 1053 Server shutdown in progress
SELECT COUNT( swm.word_id ) word_count, swm.word_id word_id, swl.word_text word_text FROM (phpbb_search_wordmatch swm, phpbb_search_wordlist swl) WHERE swm.word_id = swl.word_id GROUP BY swm.word_id ORDER BY word_count DESC LIMIT 100
Line : 97
File : module.php
Krzysiek - Sro 04 Maj, 2011 12:21
Kto jeszcze ma problem ze zmianą danych w profilu? Potrzebuję jeszcze innego "walniętego" konta do porównania, bo nie widzę żadnego problemu z poziomu forum.
Statystyki są wyłączone - był link, ale go też usunąłem.
K.
madzialinka - Sro 04 Maj, 2011 20:33
U mnie nie ma problemów ze zmianami.
Jeśli to ważne, to moją przeglądarką jest Opera.
Magdaa - Wto 04 Mar, 2014 19:41
Mam pytanie :czy można zmienić swój login? Bo rejestrował się mąż ,a mi nie do końca pasuje i chciałabym go zmienić jeśli to możliwe.
Miła od Gucia - Wto 04 Mar, 2014 22:12
Tak, oczywiście, jeśli masz jakieś problemy, napisz mi jaki chcesz mieć "nick"
Magdaa - Sro 05 Mar, 2014 07:16
Nie mogę coś zmienić, jeśli wolny jest nic Magda to moglby byc.
Miła od Gucia - Sro 05 Mar, 2014 09:16
ok, zanim Ci zmienię podaj mi na pw swój numer telefonu, gdybyś po zmianie, nie mogła sie zalogować.
Miła od Gucia - Sro 05 Mar, 2014 19:29
Informuję, że dotychczasowy nick "macleod" został zmieniony na "Magdaa", żebyście wiedzieli z kim piszecie, choć zapewne z tym problemu nie będzie, Madzię i Jej basseta już poznaliśmy :lol:
Miła od Gucia - Czw 08 Sty, 2015 23:03
Dotychczasowy Nick "Cień Lacoty", Monika zmieniła na "Paw_Mommy"
|
|