Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Spotkania i Zloty - Wielka szkoda....

Mirka - Sro 26 Kwi, 2006 11:43
Temat postu: Wielka szkoda....
że nie będzie zlotu :cry: :cry: wogóle na forum i nie tylko psuje sie atmosfera :cry: :cry: tez szkoda,resztę zostawiam bez komentarza
Bacha - Sro 26 Kwi, 2006 12:42

Bardzo, bardzo mi przykro. Nie rozumiem dlaczego tak się stało. Tak liczyłam na to spotkanie, jeszcze raz powtórzę, że ubiegłorocznym Zlotem byliśmy zachwyceni i ciągle nie mogę uwierzyć, że w tym roku nic z tego nie będzie.
Jaga - Sro 26 Kwi, 2006 13:14

Ja chyba jakaś tępa jestem bo nic z tego nie rozumiem. O jakiej psującej sie atmosferze mówicie? Przecież od dłuższego czasu jest tu spokój i cisza jak makiem zasiał (bez obrazy ale momentami aż nudą wieje :wink: ) - żadnych kłótni, awantur itd.
I do tego to zdanie Krzyśka, że na spotkanie nie przyjedzie, bo może komuś jego osoba przeszkadza. Nic z tego nie rozumiem :oops: :cry:

Krysia i Donat - Sro 26 Kwi, 2006 13:15

My też :cry:
Krysia i Donat - Sro 26 Kwi, 2006 13:16

Ps.
Moja odpowiedź dotyczyła ostatniego postu Bachy :)

joania - Sro 26 Kwi, 2006 13:19

my też, a tak liczyłam że Gapa spotka nowych kolegów
Bacha - Sro 26 Kwi, 2006 14:01

Tak jak Jaga, też nie rozumiem o co chodzi Krzyśkowi. Może wydarzyło sie coś o czym nie wiemy?
Krzysiu, czy wiesz, że wycofaniem się ze zorganizowania spotkania i odmówieniem udziału w nim ukarałeś tych co są Ci bardzo życzliwi i chętnie by się z Tobą spotkali? A tych pozostałych, jeśli tacy są to należy mieć w nosie.

Krysia i Donat - Sro 26 Kwi, 2006 14:23

I jeszcze raz całkowicie zgadzam się z Bachą i Jagą, Krzysiu dlaczego,o co chodzi ? :shock:
Donat

Daniel - Sro 26 Kwi, 2006 18:58

Ludzie weście się w garść. Mi nikt nie przeszkadza bo znam Was tylko on line.Fiona miała obiecany zlot bo w 2005 przegapiliśmy.No faltycznie na forum bywaja momenty cisz,ale myśle,że jest to spowodowane pogodą,wyszło słońce ludzie od komputerów odeszli na łono natury.
joania - Sro 26 Kwi, 2006 19:42

no właśnie weżmy się w garść ,nie rozumiem o co własciwie chodzi, kto kogo nie lubi i dlaczego?
po co te bzdurne awantury nasza proza codzienna jest tak przykra że myślałam że wspólne zainteresowanie NASZYMI PSIAKAMI spowoduje że świat stanie się bardziej kolorowy i że te NASZE ZLOTY będą tradycją na które się czeka z utęsknieniem cały rok a tu ............................... :?: :evil: :evil: :cry: :cry: o właśnie to

Aleksander - Sro 26 Kwi, 2006 21:30

O rany. Nie mieliśmy neta przez kilka dni a tu taka sprawa. Krzyśku co sie dzieje? My też nic nie rozumiemy z całej tej sytuacji. Oczywiście my nadal chcemy się spotkać i nikt nam nie przeszkadza. No cóż a może to wygląda tak że naprawde z jakiś przyczyn ludziom nie pasuje jechać, nie mogą czy coś. Nie wiem nie chce generalizować. Zobaczcie jak mało ludzi ostatnio jest na forum. Może jakieś nagłośnienie w prasie by pomogło. W końcu nie wszyscy maja neta. My w tamtym roku na wakacjach spotkaliśmy ludzi którzy bardzo chetnie by przyjechali ale nie maja internetu i nic nie wiedzieli.No nie wiem może tu tkwi problem. My mimo wszystko bardzo chcielibyśmy sie z wami spotkać i jest nam bardzo przykro że tak sprawy wyglądają.
Kasia :) - Sro 26 Kwi, 2006 22:29

wiecie co, do tej pory nie pisałam w tym temacie ani słowa - bo z racji posiadania ni-basseta nie bardzo mam do tego prawo.( w temacie złotu), jednak jest mi szkoda że tegoroczny zlot się nie odbędzie.
W zeszłym roku było naprawde fajnie! :) Dwa dni totalnego psiarstwa, tyle pięknych psiaków, tylu fajnych ludzi, okazja do poznania się i porozmawiania na żywo, i miało to stworzyć nową tradycje dorocznych spotkań...
ech, szkoda by było powiedziec że zlot bassetów odbyl sie raz, a właściwie dwa razy - pierwszy i ostatni.

w sumie pisze to wspominając poprzedni zlot, bo pewnie w tym roku i tak bym nie przyjechała. Ja basseta nie mam, więc moja obecnośc na zlocie byłaby niepożądana.
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki żeby jednak udało się coś zorganizować :)

Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 07:32

Aleksander napisał/a:
My mimo wszystko bardzo chcielibyśmy sie z wami spotkać

My również, więc może jednak coś wspólnymi siłami zorganizujemy - dla tej garstki chętnych :)

joania - Czw 27 Kwi, 2006 07:51

no to do roboty
Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 08:00

Proponujcie miejsca - może Beskidy, albo Jura?
joania - Czw 27 Kwi, 2006 08:06

jestem za ale co inni z północy?
Bacha - Czw 27 Kwi, 2006 08:09

My deklarujemy, że dojedziemy w każde miejsce, byleby ktoś podjął się organizacji. Czy ktoś może?
Bacha - Czw 27 Kwi, 2006 08:21

A czy ktoś wie co dzieje się z naszą nieocenioną organizatorką z ubiegłego roku- Bogusią???
atka__ - Czw 27 Kwi, 2006 08:25

Jesli spotkanie odbedzie się w lipcu, lub sierpniu to i Bazylus sie pojawi :P . Jesli wczesniej to nie damy rady.
Zobaczymy w jakim terminie odbędzie się spotkanie :P
Pozdrawiam :D

joania - Czw 27 Kwi, 2006 08:29

jeżeli ktoś jest w formie organizatorskiej to do roboty a może ta SIELPIA
joania - Czw 27 Kwi, 2006 08:33

czyli nowa lista i termin pasujący
Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 08:41

Może faktycznie Sielpia - to jest kieleckie?
A termin - mnie pasuje ten poprzedni.

joania - Czw 27 Kwi, 2006 08:51

ale to już zapóżno na stary termin
Hubertus - Czw 27 Kwi, 2006 09:16

chcecie zorganizować zwykłe spotkanie z posiadówką przy ognisku z piwkiem w ręku, czy może macie ochotę na coś z większą pompą i atrakcjami (choć to drugie wydaje mi się mało możliwe) ?

i jak? dwa dni (jeden dzień na wspólne spotkanie, a drugi na "leczenie ran"), czy może myślicie o większej liczbie dni?

i jakie terminy was interesują?

Agata - Czw 27 Kwi, 2006 09:33

Hubertus napisał/a:

Ja, jeśli by spotkanie było w sierpniu, to bym mogła dołączyć, sama, bez rodzinki i z jednym psiakiem, na dwa dni, miejsce obojętne, ale fajnie by było w środkowej Polsce :wink:
Więc jeśli uda się coś zorganizować i termin by był w sierpniu, to wpiszcie mnie na listę.

Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 09:33

Hubertus napisał/a:
chcecie zorganizować zwykłe spotkanie z posiadówką przy ognisku z piwkiem w ręku, czy może macie ochotę na coś z większą pompą i atrakcjami (choć to drugie wydaje mi się mało możliwe) ?

i jak? dwa dni (jeden dzień na wspólne spotkanie, a drugi na "leczenie ran"), czy może myślicie o większej liczbie dni?

Ja myslałam właśnie o jakimś ognisku, wspólnym spacerku, dwa dni, skoro stary termin nie, to może początek sierpnia?

atka__ - Czw 27 Kwi, 2006 09:51

:D Poczatek sierpnia suuuper :P
Bacha - Czw 27 Kwi, 2006 10:31

Jasne że "zwykłe spotkanie z posiadówką przy ognisku z piwkiem w ręku" , poczatek sierpnia ale po 5.08 proszę!!!
joania - Czw 27 Kwi, 2006 10:50

nam pasuje 5-6 sierpnia i 12-13
Bacha - Czw 27 Kwi, 2006 11:00

12-13 to byłoby super a 15 sierpnia jest święto
atka__ - Czw 27 Kwi, 2006 11:18

:thx to my jedziemy :thx , a powiedzcie jeszcze gdzie :P ...jesli Sielpia, to mam niedaleko i mogę się zorientowac, ale po długim weekendzie, bo teraz mam urwanie głowy :roll:
Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 11:20

12-13 - myślę, że dobra data :D
joania - Czw 27 Kwi, 2006 11:32

nam Sielpia odpowiada , to prponuje żeby wszyscy się szybko określili to Atka ma szansę czegoś dowiedzieć
Jaga - Czw 27 Kwi, 2006 12:04

Nam chyba też odpowiada. Zwłaszcza tu http://relax.shl.pl/oferta.php wydaje sie być ładnie ( w każdym razie na zdjęciach tak wygląda) :D
Agata - Czw 27 Kwi, 2006 12:40

Lokalizacja super i leśne domki też fajne.
Termin sierpniowy to jedyny kiedy bym mogła przyjechać, co prawda 13-tego moja Ola kończy 18 lat :shock: :wink:
Ale chyba jej to nie będzie przeszkadzało, że mama zniknie w tym czasie 8)
Jeśli tak, to wpiszcie mnie jako chętną. Tylko czy miejsca będą na sierpień ?

Krysia i Donat - Czw 27 Kwi, 2006 12:51

My też bardzo chętnie, ale... 12-13.08 jest wystawa w międzynarodowa w Sopocie :cry:
Agata! Ty nie jedziesz do Sopotu?
Donat

joania - Czw 27 Kwi, 2006 13:26

czyli Atka ma bojowe zadanie trzeba się zdecydować żeby dziewczyna wiedziała ile domków
atka__ - Czw 27 Kwi, 2006 13:59

Wysłałam do nich meila, jesli nie odpowiedzą, to zadzwonię, a po 3 maja pojadę i zobaczę jak tam, co tam...
Będziemy wiedziec co robic dalej :P

joania - Czw 27 Kwi, 2006 14:20

Atka my i Gosia z Michałem rezerwacja od 11-13 sierpnia trzy dni
Miła od Gucia - Czw 27 Kwi, 2006 16:08

Padło pytanie o mnie. Jestem i śledzę forum. Nie zapisałam się na zlot, ani nie podjęłam się pomocyprzy organizacji w tym roku ze względu na kłopoty i sprawy rodzinne. I to jest jedyny powód. Nie byłam w stanie przewidzieć w jakim terminie i jak ułożą się moje sprawy.
Krzysiu mnie bardzo zasmuciła Twoja wypowiedź. I ja również nie rozumiem, dlaczego rezygnujesz z organizacji. Z tego co czytam, sierpień jest planowany. A więc nie wygłupiaj się i bierz się do roboty. Jak moje sprawy się ustabilizuję dołączę do grona organizatorów i Wam pomogę.

Daniel - Czw 27 Kwi, 2006 18:41

Jeśli 11-13/08 to my odpadamy.
Bacha - Czw 27 Kwi, 2006 21:21

Bogusiu, cieszę się, że się odezwałaś, życzę Ci żeby Twoje sprawy się ułożyły.
Spróbujmy uzgodnić jakiś termin, żeby wszystkim pasował, po przeanalizowaniu naszych planów, możemy też 5/6 sierpień.
Wpadłam na pomysł połączenia spotkania z urlopem.
Atka, mam prośbę, czy jak będziesz sprawdzać ośrodek mogłabyś zorientować się, czy dało by się tam pobyć dłużej z psami?

Aleksander - Sob 29 Kwi, 2006 12:15

Rany my znowu jesteśmy spóźnieni. I nic nie wiemy. Musze tu częściej zaglądać. My oczywiście tez się piszemy. Co prawda nie mam zielonego pojęcia gdzie to jest ta Siel.... coś tam ale to nic. Sierpień nam tez odpowiada. My nauczyciele mamy jeszcze luzik. Tak więc byłoby super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miła od Gucia - Sob 29 Kwi, 2006 14:19

Daniel napisz jaki termin by Wam pasował, czy nowy termin sugerowany przez Basie 5/6 odpowiadałby Wam. Krzysiu, a może, no nie wiem, zrób na forum coś w formie ankiety, czy tabelki, jakie terminy, przedziały dat, odpowiadałyby zainteresowanym.
Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 02 Maj, 2006 09:46

Przywracacie mi wiarę w ludzi!!!!
Bo już naprawdę myślałam, że nic z tego.

Jeżeli chodzi o nas - to pod wielkim, wielkim znakiem zapytania.

Ale na listę wciągnijcie Joasię i Tomka z Basem z Baniochy.
:) :) :)

Ulka - Wto 02 Maj, 2006 20:59

Proponuje Jure, bo jednak odległosc tez ma znaczenie.
atka__ - Czw 04 Maj, 2006 12:24

Dzwoniłam do Sielpi do osrodka "Relax", ani w lipcu, ani w sierpniu juz miejsc nie ma...dopiero we wrzesniu :? .
joania - Czw 04 Maj, 2006 13:05

nam pasuje ,we wrześniu też bywa ładnie no i nie ma ludzi
Sylwia i Paweł - Sob 13 Maj, 2006 10:51

My też z naszą Gapą pisalibyśmy sie na wrzesień, wielka szkoda, że zlot sie nie odbędzie, przegapiliśmy temat na forum. Takie spotkanie to napewno super zabawa dla naszych psiaków, nasza Gapa jest strasznie towarzyska :lol:
Daniel - Nie 14 Maj, 2006 15:46

wrzesień o.k
atka__ - Wto 16 Maj, 2006 07:25

Odpisano mi z "Relaxu" i powiedziano wprost...

" Witaj Agatko !
W sierpniu zwykle jak co roku ludzie przyjeżdżają na wczasy. Nie sądzę aby w tym roku było inaczej.Mamy idealne warunki do zrobienia impry- vide strona www
W tym terminie nie będę blokował dla 1 noclegu zapraszam maj - czerwiec lub we wrześniu Pozdro"

oooo własnie tak odpisano :wink:

czyli nawet i czerwiec mógłby byc, lub wrzesień :P
pytanko takie... czy ktos czegos szuka czy juz zlot umarł :P

Jaga - Sro 17 Maj, 2006 06:30

To może jednak koniec czerwca - tak jak było ustalone pierwotnie?
Bacha - Sro 17 Maj, 2006 07:30

Jeśli o nas chodzi to może być i czerwiec i wrzesień
atka__ - Nie 21 Maj, 2006 20:22

Wysłałam kolejnego meila z pytaniem o termin czerwcowy...23 do 25 ten pierwszy termin :wink:
Odpowiedź taką dostałam :

" Witaj Agatko !

Oczywiście w tym terminie zapraszamy szczegóły info-tel 041 372 0286

Pani Krystyna Stachera .Pozdrawiam Grzegorz Wąsik "

Wiec ? :wink: ...kiełbaski i piwo ? 8) ... :wink:

Jaga - Pon 22 Maj, 2006 06:39

atka__ napisał/a:
Wysłałam kolejnego meila z pytaniem o termin czerwcowy...23 do 25 ten pierwszy termin :wink:
Odpowiedź taką dostałam :

" Witaj Agatko !

Oczywiście w tym terminie zapraszamy szczegóły info-tel 041 372 0286

Pani Krystyna Stachera .Pozdrawiam Grzegorz Wąsik "

Wiec ? :wink: ...kiełbaski i piwo ? 8) ... :wink:

O to może jednak coś z tego wyjdzie :D :thx :thx

Bacha - Pon 22 Maj, 2006 08:22

Wreszcie jakaś dobra wiadomość, mam nadzieję że będą chętni. Agatko, czy przejmujesz organizację? My się piszemy całą czwórką.
atka__ - Pon 22 Maj, 2006 09:06

Kochani ja niestety nie dam rady ..powód tylko jeden.. zmykam ponownie do szpitala , bo muszę donosic ciażę i sami rozumiecie, ze nie będę w stanie :? Na samo spotkanie tez nie przyjadę, bo to będzie juz na mnie pora :P
Trzymam jednak kciuki :D ,ze jakos sie zorganizujecie :D

joania - Pon 22 Maj, 2006 09:29

Atka to my jak we wrześniu? trzymaj się uściski
Agata - Pon 22 Maj, 2006 10:15

atka__ napisał/a:
zmykam ponownie do szpitala , bo muszę donosic ciażę i sami rozumiecie, ze nie będę w stanie :? Na samo spotkanie tez nie przyjadę, bo to będzie juz na mnie pora :P

Agatko, a ja za Ciebie bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki :!:
Napisz kiedy dokładnie masz się rozsypać :lol:
Bo muszę wiedzieć kiedy szampana mam wystrzelić 8)
Trzymaj się :D

atka__ - Wto 23 Maj, 2006 08:59

:D Dziękuję dziewczyny...

we wrzesniu oczywistym jest...Asiu :D i kto ma ochotkę zapraszamy ...czyż nie? :wink:
Agatko jak bede juz po aaaałaaaaaaa :roll: :shock: , to Bazyl :P da znac...sobie otworzysz :wink: ok?

Bacha - Nie 25 Cze, 2006 12:10

Tylu nowych ludzi na forum a Zlotu nie będzie!!!!!????? To jak to tak?
=AsMiNn= - Wto 27 Cze, 2006 18:13
Temat postu: Na temat zlotu
A więc. Jestem nowym człokiem tego fora. Mam swojego Basseta Artezyjsko-Normandzkiego. Ten zlot byłby świętną sprawą dla mnie jak i mojego psa. Fajnieby było jakby się odbył. To by była taka mała tradycja: Coroczne spotkania psów tej samej rasy. Uważam, że wspólnymi siłami mozna dużo zdziałać. W każdym razie: Ja jestem na TAK i bardzo proszę o zlot.
Hubertus - Sro 28 Cze, 2006 11:03

Witamy witamy kolejnego pasjonata :)

Co do zlotu to sądzę, że jedynie mają szansę ci, którzy prywatnie gdzieś się zbiorą w całość.
Poprzedni zlot poprzedziła masa przygotować, a tegoroczny spalił na panewce w związku z kiepskim odzewem (sam osobiście byłem w grupie "niejadących").
Może do następnego lata ludzie się jakoś zorganizują i coś zrobią...
Teraz znalezienie czegokolwiek do wynajęcia i zorganizowanie graniczy raczej z cudem. Pomimo optymistycznego podejścia do życia, w tym temacie jestem sceptyczny.

Pozdrawiam

joania - Sro 28 Cze, 2006 16:20

Jakby ktoś miał czas i chęci to by znalazł.
Ja byłam w grupie chcących jechać , ale nie mam czasu teraz się tym zająć.
Muszę przyznać szczerze że Krzysiek z Bogusią świetnie to zrobili w zeszłym roku , bo potrafili nas wszystkich zdopingować ,a w tym roku brakuje takiego Kogoś taka jest prawda bo wszyscy byśmy chcieli ale.... sami nie umiemy wziąść się do kupy.

Miła od Gucia - Sro 28 Cze, 2006 19:44

To fakt, przygotowania do zlotu ubiegłorocznego były długie, już od lutego, ale skutek i efekt był znaczny. Myślę (tak mi chodzi po głowie, gdyż już trochę się uporałam ze swoimi osobistymi sprawami), że może JESIEŃ. Porozmawiam jeszcze z Krzysiem. Z tego co widzę teraz na forum, wielu byłoby chętnych. A i jakoś zapał do działania powoli mi wraca. Przeżyłam naprawdę trudne i ciężkie chwile w tym roku. Myślę, że najgorsze już poza mną. Teraz pora działać, a więc ja jestem do dyspozycji. Teraz będę bombardować Krzysia, Ewę, Arletę i wszystkich chętnych.
joania - Sro 28 Cze, 2006 20:26

Tak trzymać Bogusiu, cieszę się że wyszłas na prostą . Z tego co czytam to ten rok dla wielu z nas był przełomowy.
Krysia i Donat - Sro 28 Cze, 2006 20:35

My też się cieszymy Bogusiu, że pokonałaś problemy i... czekamy na jesienny zlot , w Tobie i Krzysiu nadzieja :thx
Pozdrawiamy
Krystyna i Donat no i oczywiście Czort i Colombo
Ps
A po wakacjach, we wrześniu będzie łatwiej z rezerwacjami. A może jednak Ślesin, wiele za nim przemawia, macie przetarte ścieżki no i zostałaby zachowana tradycja :D
Jeszcze raz pozdrowienia

Jaga - Czw 29 Cze, 2006 08:02

Krysia i Donat napisał/a:
A może jednak Ślesin, wiele za nim przemawia, macie przetarte ścieżki no i zostałaby zachowana tradycja :D

Ale do Ślesina z tego co pamietam Krzysiek mailował i nie dostał odpowiedzi, więc albo nas tam nie chcą, albo im nie zależy.
Zgadzam sie z Joanią - brakuje osoby, która wzięła by to wszystko w garść od strony organizacyjnej (dobrze, że wróciłaś Bogusiu :D , liczymy na Ciebie :D ). Ale fakt jest rówież taki, że odzew był marny. Zgłosiło się raptem koło 20 osób ( w zeszłym roku chyba koło 100 ? ), i ja do tej pory tego nie rozumiem :( , bo skoro w zeszłym roku wszystkim sie tak podobało, to czemu drugi raz jechać nie chcą ???

Bacha - Czw 29 Cze, 2006 08:38

To nie przejmujmy się tymi co nie chcą, ich problem. My chcemy bardzo i cieszę się, że jest iskierka nadzieji. W Bogusi i Krzysiu.
Bogusiu super, że uporałaś się ze swoimi sprawami, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.

Kasia :) - Czw 29 Cze, 2006 12:23

:P pomysł kolejnego zlotu bassetów bardzo mi się podoba i jeśli tylko zgodzicie się na uczestnictwo w nim po raz kolejny dużego czarnego z długimi nogami i krótkimi uchami (którego wszak już większość z Was zna :wink: ) to ja chętnie! :P
[wcześniej w temacie się nie wypowiadałam bo jak niektórzy miałam "troche pod górke", teraz jest dobrze więc moge planować i się na to piszę 8) ]

jeszcze wcale nie jest za póżno - na przełomie lata i wczesbej jesieni możemy mieć nawet większą możłiwość rezerwacji miejsca!

Krysia i Donat - Czw 29 Cze, 2006 12:37

To może zaczniemy robić listę chętnych?a potem pomyślimy gdzie. Może Ślesin się uda? nieśmiało pytam :wink:
My się zgłaszamy tj. 2 osoby+ 2 psy
Donat