Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tematy techniczne / działanie forum - KONKURS - LOGO FORUM

Hubertus - Czw 20 Mar, 2008 14:54
Temat postu: KONKURS - LOGO FORUM
w głosowaniu wzięło udział tylko 17 osób

ze względu na to zrobimy małą dogrywkę.

wezmą w niej udział 2 propozycje, które uzyskały największą ilość głosów

ustawiam na 5 dni tak aby rozstrzygnęło się po weekendzie

wyniki oczywiście ukryte, żeby niczego nie sugerować ;)

Asia i Basia - Czw 20 Mar, 2008 16:46

Super pomysl, trzeba Wene o przychylnosc poprosic i do dziela.
Kasia :) - Czw 03 Kwi, 2008 11:22

coś mi się wydaje że wybór będzie bardzo trudny... :roll:

no kochani - czas ucieka, brać się do roboty ! :wink:

a jeśli nawet ktoś nie ma ... odpowiedniego oprogramowania (czytaj: talentu :lol: ) to może chociaż jakiś pomysł... sugestie? ... propozycje? ... idee?

ewan - Nie 20 Kwi, 2008 15:14

czy można przedłużyć oddawanie "prac konkursowych"?
Hubertus - Nie 20 Kwi, 2008 15:25

Nie, ale wyłącznie dlatego, że nie ma to najmniejszego sensu.

Do dziś otrzymałem tylko jedną propozycję i to w dodatku od Krzyśka, który jest też autorem starego logo :)

W tej sytuacji zamykam konkurs (można go uznać za niebyły), a Krzyśkowi (jako adminowi) pozostawię kwestię wyboru nowego logo.

ewan - Nie 20 Kwi, 2008 15:29

no skoro nie ma żadnych innych prac to czy mogę prosić o poczekanie na moje logo do jutra bo.... jest niedziela i chciałabym pójść jeszcze na basen :) a skończyć muszę ;)
Hubertus - Nie 20 Kwi, 2008 15:42

jasne, że możesz podesłać logo, jednak nagrody za ewentualną wygraną już nie będzie.
ewan - Nie 20 Kwi, 2008 15:46

to straszne!!! :mrgreen: żartuje :P
skończę i wysyłam :)

Grzegorz - Nie 20 Kwi, 2008 17:00

Ja muszę poczekać aż znajomy jubiler zrobi odznake forumową o której juz pisałem - myślałem że zdążę - może wstrzymajcie sie z ogłaszaniem oficjalnie ...THE WINNER IS >>>>
Hubertus - Wto 22 Kwi, 2008 13:42

ewan napisał/a:
no skoro nie ma żadnych innych prac to czy mogę prosić o poczekanie na moje logo do jutra bo.... jest niedziela i chciałabym pójść jeszcze na basen :) a skończyć muszę ;)

no i jak tam? czas leci a tu ani widu ani słychu.... :roll:

ewan - Wto 29 Kwi, 2008 09:36

Grzegorz jak tam sprawa odznaki?
bo ja jestem mega niecierpliwiec :mrgreen:

Grzegorz - Wto 29 Kwi, 2008 13:22

Robi się....
Hubertus - Wto 29 Kwi, 2008 14:51

czas zagłosować - wszystkie informacje w pierwszym poście
Hubertus - Sro 07 Maj, 2008 21:18

mała dogrywka ;)

szczegóły w pierwszym poście

Miła od Gucia - Sro 07 Maj, 2008 21:24

No to se zagłosowałam.
Renia - Sro 07 Maj, 2008 21:29

a i ja se zagłosowałam
Fanfan z rodziną - Sro 28 Maj, 2008 08:53

Co z logo? Bo już chyba mamy wygranego?
Renia - Sro 28 Maj, 2008 08:58

No przyznać sie kto wygrał ;> :) :)
m@gda - Sro 28 Maj, 2008 11:48

tak tak,wyniki prosze podawać!!! :shock: :wink:
Renia - Sro 28 Maj, 2008 12:37

no wygrało logo nr 2 ale kto je zaprojektował??
Hubertus - Czw 29 Maj, 2008 09:16

logo zaprojektowała ewan

wybaczcie, że nie wymieniłem logo, ale małymi kroczkami wycofuję się z administracji.
Więcej szczegółów podam w oddzielnym poście jak już wszystko ustalę z Krzyśkiem i Grzegorzem

Miła od Gucia - Czw 29 Maj, 2008 09:57

Hubertus ?????? !!!!!! ????? :roll: :roll: :shock: :shock:
Renia - Czw 29 Maj, 2008 10:57

Ewa no to gratulacje :) :):):)
Jaga - Czw 29 Maj, 2008 12:41

Ewa - musze przyznać, że masz talent. Pozazdrościć :)
Miła od Gucia - Czw 29 Maj, 2008 12:52

Ewunia gratulacje, no, no
jestem zawsze pełna podziwu dla talentów artystycznych.

Hubertus - Pią 30 Maj, 2008 06:08

mam tylko jedną prośbę - ewan czy mogłabyś zrobić napis pod logo w jakiś bardziej czytelny sposób? - tzn jedną czcionką?
ewan - Pią 30 Maj, 2008 06:29

tak, ale dopiero w godzinach popołudniowych
logo wyślę na maila

Hubertus - Pią 30 Maj, 2008 07:35

jak tylko dostanę postaram się, żeby zostało wstawione
ewan - Pią 30 Maj, 2008 12:40

zaraz wysyłam
Renia - Sro 04 Cze, 2008 09:38

I jak tam sprawa wygląda z nowym logo?
ewan - Sro 04 Cze, 2008 09:45

wysłałam w piątek -> nie dostałam żadnego maila, że nic nie doszło więc chyba wszystko ok
Jaga - Czw 17 Lip, 2008 13:54

Ooooo, logo się nam zmieniło. Super :mrgreen:
Renia - Czw 17 Lip, 2008 13:55

No własnie a mi sie nie zmieniło ... łaj :roll:
ewan - Czw 17 Lip, 2008 14:45

Logo się zmieniło szkoda tylko, że na to bez poprawionego napisu...
Grzegorz - Czw 17 Lip, 2008 14:46

To jest ładniejsze od tego poprawionego
Dorti - Czw 17 Lip, 2008 14:50

Ludki, gdzie to logo bo u mnie nic nie widać. :cry:
Renia - Czw 17 Lip, 2008 14:57

no u mnie tez nie wiedac ... może to dla wybranych tylko :roll:
marta_zbyszek - Czw 17 Lip, 2008 15:10

jestem wybrana - :razz: u mnie widać
Mirka - Czw 17 Lip, 2008 15:13

dziweczyny na górze :shock:
a może tez jestem wybrana :lol: :lol:

Dorti - Czw 17 Lip, 2008 16:09

Ja na tej górze mam stare logo. :shock:
marta_zbyszek - Czw 17 Lip, 2008 16:31

wyloguj się i zaloguj jeszcze raz
Hubertus - Czw 17 Lip, 2008 16:41

jeśli komuś kto korzysta z przeglądarki Internet Explorer wciąż wyświetla się stare logo wystarczy wejść w opcje Narzędzia -> Opcje internetowe... i skorzystać z funkcji "usuń pliki cookie..."
Dorti - Czw 17 Lip, 2008 16:47

No, teraz wszystko gra. Grupa WYBRAŃCÓW się powiększa. :lol:
Jaga - Czw 17 Lip, 2008 16:51

Mnie sie bardziej podoba z poprawionym napisem. Szkoda, że zostało wstawione to niezmienione.
Renia - Czw 17 Lip, 2008 17:03

Mam , mam :mrgreen:
Bacha - Czw 17 Lip, 2008 18:22

A ja nie mam, dlaczego? Korzystam z Mizilli firefoxa i nie mogę znaleźć tego o czym pisze Hubert. Pomocy!
zojka - Czw 17 Lip, 2008 20:52

ja też mam nowe logo !!
i bardzo mi się podoba

Krzysiek - Czw 17 Lip, 2008 21:06

Witam
Niestety, ale nie dostałem żadnego loga więc ściągnąłem to z tematu z pierwszego postu.
Jeśli ktoś mi podeśle to inne z innym napisem to podmienię.
A Ci którzy nadal nie widzą niech będą cierpliwi i kilka razy "odświeżą" stronę - w końcu załaduje się nowe z forum zamiast starego z Waszych komputerów ( z plików tmp przeglądarek )
W ostateczności można opróżnić tzw. cache przeglądarki.
Pozdrawiam
K.

besta - Czw 17 Lip, 2008 21:42

Mam nowe logo! :lol: :lol: :lol: Jest fajowskie.
ewan - Pią 15 Sie, 2008 22:19

Witam
jako, że doszły mnie słuchy, że forumowiczom nie podoba się logo chciałam tylko powiedzieć, że jestem jak najbardziej za zmianą obecnego i też nigdy nie upierałam się żeby ono akurat zostało wrzucone... był to konkurs i tak się stało, że akurat wygrałam

natomiast dziwię się, że wnioski o zmianę logo są dyskutowane w dziale zamkniętym dla większości forumowiczów... bo nie wiem do czego miało to prowadzić? temat o logo istnieje i to chyba dobre miejsce żeby na ten temat rozmawiać

to może ogłośmy nowy konkurs albo wybierzmy logo z tych, które brały udział w konkursie?

to tyle z mojej strony
pozdrawiam
ewa

Renia - Pią 15 Sie, 2008 22:23

Konkurs był, było głosowanie nikt nie wiedział kto jakie logo zaproponował.
Większośc za pomoca głosowania wybrało TO logo więc nie rozumiem o co chodzi!

marta_zbyszek - Pią 15 Sie, 2008 22:25

Co prawda w głosowaniu nie brałam udziału ale Logo mi się podoba jedyne co to rzeczywiście mogła by byś wkomponowana strona www. ale się przy tym nie upieram.
ewan - Pią 15 Sie, 2008 22:32

strona www była wkomponowana jeszcze za czasów Hubertusa i tamto logo miało być wstawione
niestety tak się sprawy potoczyły, że Hubertus musiał zrezygnować z funkcji admina i obecny admin wstawił logo z konkursu

ten temat także był "na tapecie" w shoutboxie podczas wstawiania nowego logo i forumowicze byli różnego zdania

ja także się nie upieram przy takim napisie, bo zdaję sobie sprawę, że jest chwytliwy wizualnie ale mało czytelny i niespecjalnie dobry informacyjnie
natomiast! nie podoba mi się to w jaki sposób dowiedziałam się, że ktoś chce coś zmienić
bo kolejny raz powtarzam JESTEM ZA ZMIANĄ TYLKO JAK JA NIBY MIAŁAM SIĘ DOMYŚLEĆ, ŻE COŚ JEST NIE TAK?

Hubertus - Sob 16 Sie, 2008 07:53

Krzyśku, w załączniku tego postu masz oryginalny plik z logo, który jest znacznie lepszej jakości - możecie, go w końcu podmienić na ładniejszy ;)
Przesyłam obie wersje - z adresem www i bez niego

Ewan, moim zdaniem nie ma się czym przejmować (tzn ja bym się kompletnie nie przejmował). Po pierwsze - jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził i nie można się spodziewać, żeby Twoje logo będzie się każdemu podobać. Patrząc na wyniki ostatniego głosowania można zgadnąć, że co najmniej sześciu osobom się ono nie podoba :P

Druga sprawa, że konkurs trwał dobre dwa (jak nie trzy) tygodnie i praktycznie każdy "aktywny" forumowicz miał szansę zagłosować. Głosowało zaledwie 15 osób... widocznie innym było to obojętne (zakładam, że na forum jest więcej niż 15 aktywnych osób ;) )

Celowo zrobiłem całość konkursu bez podawania danych autorów, tak aby sympatia do poszczególnych osób nie miała wpływu na głosowanie

i tylko się nie kłóćcie bez sensu ;)

pozdrawiam wszystkich

Renia - Sob 16 Sie, 2008 09:01

Własnie popieram Hubertusa jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził i tez uważam że nie ma się czym przejmować głosowanie było logo jest więc jak komuś sie teraz nie podoba to juz za późno na narzekanie!!
Krzysiek - Sob 16 Sie, 2008 14:14

ewan napisał/a:
...doszły mnie słuchy, że forumowiczom nie podoba się logo ...
...natomiast dziwię się, że wnioski o zmianę logo są dyskutowane w dziale zamkniętym dla większości forumowiczów...

Dla wyjaśnienia - była tylko jedna uwaga że brak w logo adresu strony - nie było natomiast żadnej dyskusji. Uwaga była tak krótka, że nawet nie było co przenosić do tego tematu.
Ktoś chyba wyolbrzymił temat.
A dlaczego w tamtym dziale? Nie mam pojęcia, bo nie miało to żadnego związku z treścią całego postu.
A jeśli mogę powiedzieć swoje zdanie to napis z adresem w powyższym logo wydaje mi się bardzo "ubogi" i jakoś mi tak "odstaje" od samego obrazka. Ale jeśli chcecie to mogę podmienić - nie ma problemu.
Pozdrawiam
K.

Fanfan z rodziną - Sob 16 Sie, 2008 14:26

Jeśli można wyrazić swoją opinię...mnie osobiście podoba sie to logo bez adresu. Te poprzekręcane literki świetnie obrazują szalony charakter bassetów ;)
zojka - Sob 16 Sie, 2008 19:56

mnie się też podoba takie logo jakie jest ...
Renia - Nie 17 Sie, 2008 11:11

Mi też
Nadia - Pon 18 Sie, 2008 14:10

moim zdaniem logo jest ok:):):) :wink:
Batus - Pon 18 Sie, 2008 18:55

Jeśli można to jako plastyk z zawodu zabiorę tu głos i opowiem się za logo z powywracanaymi literkami, to ze stroną ww ma słabą kompozycję literniczą, jeśli miała by zostać to proponowałabym ją trochę urozmaicić. A tak przy okazji to ja osobiście dodałabym małe napisy tuż pod logo ze stroną www, rozciągnięte na całej szerokości ramki ( jeśli już jest taka potrzeba)
madzialinka - Pon 18 Sie, 2008 20:24

Batus napisał/a:
Jeśli można to jako plastyk z zawodu zabiorę tu głos i opowiem się za logo z powywracanaymi literkami, to ze stroną ww ma słabą kompozycję literniczą, jeśli miała by zostać to proponowałabym ją trochę urozmaicić.

Popieram! Wytłuszczone litery z jakąś oryginalną czcionką prezentowałyby się lepiej w adresie... Jeśli nie, to obecne logo też mi się podoba.

Grzegorz - Wto 19 Sie, 2008 05:29

Mi tez sie to powywracane podoba , takie jak my .......
gocha - Czw 21 Sie, 2008 15:21

Też jestem za tym, żeby zostało takie jak w pierwotnej wersji (poprzewracane)
ewan - Pią 07 Lis, 2008 10:22

Witam,
jako że nie będzie mnie przez dłuższy czas na forum chciałam prosić o nie przetwarzanie i powielanie logo bez mojej wiedzy i zgody, za co z góry dziękuję.

Jeżeli wystąpi taka potrzeba (chociaż nie wiem jaka) to część z Was posiada do mnie telefon i może się skontaktować.

pozdrawiam
Ewa

Krzysiek - Pią 07 Lis, 2008 11:52

ewan napisał/a:
...nie przetwarzanie i powielanie logo bez mojej wiedzy i zgody...

:shock: :shock: :shock:
A ja myślałem że to "dobro" forumowiczów... - moje logo było ogólnodostępne.
Pozdrawiam
K.
P.S.
Nie ma takiej możliwości, aby zagwarantować, że ktoś - nawet niezarejestrowany na forum - nie skopiuje sobie loga i wykorzysta gdzie indziej.

Jaga - Pią 07 Lis, 2008 12:14

ewan napisał/a:
Witam,
jako że nie będzie mnie przez dłuższy czas na forum chciałam prosić o nie przetwarzanie i powielanie logo bez mojej wiedzy i zgody, za co z góry dziękuję.

Jeżeli wystąpi taka potrzeba (chociaż nie wiem jaka) to część z Was posiada do mnie telefon i może się skontaktować.

pozdrawiam
Ewa

To ja od razu zapytam- bo będę uaktualniać naszą stronke hodowli - czy mogę wykorzystać Twoje logo jako link do forum?

ewan - Pią 07 Lis, 2008 12:19

Jaga jasne
Krzysztofie to czy ktoś obcy wykorzysta logo to już moje zmartwienie

Krzysiek - Pią 07 Lis, 2008 13:01

ewan napisał/a:
...czy ktoś obcy wykorzysta logo to już moje zmartwienie

Czyli Twój poprzedni post dotyczy znanych Ci ludzi z forum - mają Cię prosić o zgodę, a obcy mogą robić co chcą - bo przecież ich nie namierzysz.
Nie ingeruję, a przynajmniej staram się - w sprawy merytoryczne forum, ale skoro "oddałem" w pewnym sensie moje forum użytkownikom i ciągle powtarzam że to Wasze forum to wypadałoby aby z Waszej strony reakcja była podobna - czyli to co dajecie na forum jest wspólną własnością. Jeśli jednak pozostawiasz sobie wszelkie prawa do logo to nie wiem czy nie należałoby go zmienić na takie którego autor nie będzie zastrzegał jego używania, kopiowania, powielania do celów bassecich.
Decyzję pozostawiam użytkownikom.
Pozdrawiam
K.

marta_zbyszek - Pią 07 Lis, 2008 14:21

Zgadzam się z P. Krzyśkiem. Nie odnośnie z ciągnięcia Logo bo Ono bardzo mi się podoba, lecz ja podkreślam jest to moje zdanie uważam że inni użytkownicy forum tworząc np. linki na swoich stronach hodowlanych, czy stronach pupilów powinni móc korzystać z Logo, bez takich ograniczeń. Jako autorka możesz zamieścić swój podpis pod logo i np. zażądać aby każdy kto kopiuje i używa Logo forum na kubkach, koszulkach, stronie internetowej jako link itd. umieszczał Logo z twoim podpisem jako autorki. P. Krzysiek ma rację pisząc że każdy odwiedzający może skopiować logo i używać i nie ma ani On ani Ty nad tym kontroli.
Miła od Gucia - Pią 07 Lis, 2008 20:10

No więc ja też w tej sprawie. Chcę wystosować parę pism, między innymi do schroniska w Gorzowie Wlkp. u siebie.
Chciałabym to przygotować ładnie i użyć logo, zrobić sobie papier firmowy forum. Wypadałoby umieścić logo - i teraz pytane - czy mogę ?

Batus - Pią 22 Maj, 2009 16:56

Hubert, co z naszym logo? Sunia jest piękna, ale jakoś trzeba by ją wkomponować w tło jeśli ma zostać, można by to jakoś zmienić ? Wiem, upierdliwa jestem, ale jakoś mnie razi, że ona się tak odcina no...
Hubertus - Pią 22 Maj, 2009 17:38

Jeśli Krzysiek mi podeśle oryginał fotki to postaram się zmienić banerek.