|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Tematy techniczne / działanie forum - A może by tak...
madzialinka - Wto 08 Wrz, 2009 21:12 Temat postu: A może by tak... ... zamknąć nasze forum?
Wiem, że powstało ono dla wszystkich miłośników bassetów, ale to co się ostatnio dzieje, skłania mnie jednak do takich wniosków.
Poza tym każdy z nas w pewien sposób upublicznia swoją prywatność, wklejając chociażby zdjęcia z domu, czy zdjęcia dzieci. Wolałabym, aby osoby mi nieznane nie mogły mnie podglądać ani podczytywać.
Na zamkniętych forach Gazety jest tak, że to właściciel forum decyduje czy wpuścić daną osobę czy nie.
To takie moje luźne przemyślenia.
Co wy o tym myślicie?
Batus - Wto 08 Wrz, 2009 21:25
Nie byłam za tym, ale ostatnie zdarzenia skłaniają mnie do podobnych przemyśleń. Wolałabym, aby osoby podszywające się pod kogoś kim nie są, nie miały dostępu do moich danych i zdjęć. Wiem, że sama je zamieszczam i niejako upubliczniam, jestem tego świadoma, ale może jednak taka mała kontrola ze strony admina byłaby słuszna...
Nie chodzi o to, żeby stworzyło się to prywatne forum jednej osoby, ale po prostu stworzenie pewnej ochrony dla nas.
Kontrowersyjna kwestia...
Miła od Gucia - Wto 08 Wrz, 2009 21:27
Dałaś mi do myślenia. Pierwsza taka myśl, jak mi zaświtała, to ze względu na prowadzone przez nas adopcje i zapraszanie wielu osób na forum - dział zwierzęta w potrzebie - zostawiłabym otwarty.
Ale to taka moja pierwsza myśl.
madzialinka - Wto 08 Wrz, 2009 21:40
Może wystarczyłoby ukryć jeszcze kilka działów przed osobami niezalogowanymi.
Proponowałabym cały dział "Nasze bassety" a z "Inne" - Nasz zwierzyniec.
Przydałby się też nadzór nad osobami, które chcą się zalogować...
besta - Wto 08 Wrz, 2009 21:50
Myslę ,ze pomysł wart jest przemyślenia (i ew. wprowadzenia).Zwłaszcza po ostatnich "kwiatkach".
Asia i Basia - Sro 09 Wrz, 2009 06:33
Teoretycznie prawda, ale kto i jak i wedlug jakich zasad bedzie weryfikowal potencjalnych forumowiczow. Mamy juz dzialy zamkniete, nie jestesmy w stanie blokowac nawet reklam zdroznych, ile bedzie musial czekac ktos chetny do pisania na forum. A o czytaniu nie wspomne. Nie jestesmy w stanie poradzic sobie nawet z niegrzecznymi forumowiczami, blokada forum w tym nie pomoze, bo nie tedy droga. Takie jest moje zdanie.
To jest forum milosnikow, temat adopcji jesli jest drazliwy zamknijmy dla zainteresowanych, a nie cale forum, dajmy nowy dzial Prywata, gdzie beda mogli tylko "czlonkowie" zagladac. OD szpiegowania od tego nie uwolnimy sie nigdy, a znowu az takich tajemnic panstwowych nie mamy. Trzymajmy sie tematow, a mysle, ze bedzie to funkcjonowalo.
Batus - Sro 09 Wrz, 2009 07:09
Zróbmy ankietę sondażową - już dawno żadnej nie było
Renia - Sro 09 Wrz, 2009 08:21
No właśnie Asia troszeczkę ma rację kto i jak miałby weryfikować przyjęcie nowego członka na forum... nad tym trzeba by było się zastanowić.
Ja sama nie wiem jak technicznie by to wyglądało i chyba znajdzie się jeszcze kilka osób takich jak ja.
Może ktoś mądry by uświadomił nas jak to wygląda i jak to może wyglądać i jak to będzie ewentualnie działało żeby można było świadomie wybrać
madzialinka - Sro 09 Wrz, 2009 09:26
Ja jestem noga w sprawach techniczno - internetowych...
Batus - Sro 09 Wrz, 2009 09:56
Ja też się nie znam na technicznej stronie forum, ale może warto korzystać z doświadczeń innych forów? Ma ktoś takie doświadczenie ?
Jaga - Sro 09 Wrz, 2009 12:45
A może inaczej? Np, żeby zdjęcia były widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników?
Na jednym z for na którym bywam jest takie rozwiązanie, ale tak sobie teraz myślę, że u nas się nie sprawdzi, bo my na ogół mamy zdjęcia na zewnętrznych serwerach (fotosik, imageshack itp). Ale może Admin się wypowie czy to byłoby u nas możliwe.
Z zamykaniem for - fajne rozwiązanie - już to kiedyś trenowaliśmy i myślę że nie było to głupie. Ale z tą weryfikacją potencjalnych użytkowników byłabym ostrożna - nie chciałabym, aby nasze forum przypominało drugie basecie forum, gdzie od widzimisię jednej osoby zależy, czy ktoś zostanie łaskawie przyjęty, czy nie. Poza tym jakie przyjąć kryteria tej weryfikacji?
Batus - Sro 09 Wrz, 2009 13:34
Myślę, że żadne Poważnie, niech nadal loguje się kto zechce, ze szczególnym uwzględnieniem IP komputera z którego jest wysyłany komunikat o logowaniu. W ten sposób nieuczciwi ludzie zostaną od razu zidentyfikowani nawet jeśli będą chcieli założyć inne konto. Po prostu nie wpuszczać ludzi, którzy dostali 100% ostrzeżeń - te magiczne 6, po których nie powinni już nikogo dręczyć.
A pomysł ze zdjęciami fajny:)
Można też usuwać profile, z których nikt nigdy nic nie napisał, albo nie pisał od bardzo dawna, np. dwóch-trzech lat ...
Batus - Sro 09 Wrz, 2009 13:35
Nikt nie jest w stanie określić kto tak a kto nie, to z resztą jest strasznie słabe... mi się nie podoba. Ale identyfikcja IP byłaby chyba uczciwa, tylko co na to informatycy?
Renia - Sro 09 Wrz, 2009 14:56
No pomysł z ID fajny
ale ponoć, że można swoje ID ukryć to prawda?
Hubertus - Sro 09 Wrz, 2009 16:58
Batus napisał/a: | Nikt nie jest w stanie określić kto tak a kto nie, to z resztą jest strasznie słabe... mi się nie podoba. Ale identyfikcja IP byłaby chyba uczciwa, tylko co na to informatycy? |
identyfikacja IP nic nie daje szczególnie jeśłi osoby korzystają choćby z neostrady lub mobilnego internetu gdzie IP jest zmienne (dynamiczne) - czyli za każdym razem osoba wchodzi z innego numeru.
Możemy wrócić do aktywacji nowych użytkowników prze admina, ale to jedynie pod warunkiem, że w porozumieniu z Krzyśkiem znajdziecie kogoś kto przejmie ten bajzel i będzie się nim opiekował (jako admin)
Ja niestety nie mam na to czasu (o czym już z resztą kilka razy mówiłem)
Mirka - Sro 09 Wrz, 2009 18:17
bajzel
Hubertus - Czw 10 Wrz, 2009 05:47
Mirka napisał/a: | bajzel |
użyłem kolokwializmu...
znajdźcie proszę nowego admina i zamknijmy sprawę
Bogusi kilkukrotnie komunikowałem chęć zrezygnowania i teraz chciałbym tą sprawę zakończyć.
madzialinka - Czw 10 Wrz, 2009 07:01
CZy ktoś z forumowiczów orientuje się w sprawach technicznych forum?
Porządki na forum by się przydały. Są osoby, które się zarejestrowały a nigdy nie zalogowały, są tacy, którzy nie logowali się od 2005r...
Krzysiek - Czw 10 Wrz, 2009 11:22
Hubertus napisał/a: | ...kilkukrotnie komunikowałem chęć zrezygnowania i teraz chciałbym tą sprawę zakończyć. |
No i tak się stało.
Na prywatne życzenie Huberta wyłączyłem mu uprawnienia administratora - możecie go już nie niepokoić sprawami technicznymi forum :wink:
Pozdrawiam
K.
Renia - Czw 10 Wrz, 2009 11:22
Ja się nie orientuje za bardzo w sprawach technicznych
i nawet nie wiem co taki admin robi hehe i czy to trudne jest
ale myślę że na zlocie ten temat też obgadamy
Mirka - Czw 10 Wrz, 2009 12:17
Krzysiu w Tobie
nasza nadzieja
gocha - Czw 10 Wrz, 2009 12:48
A ja jeszcze tak w temacie zamknięcia forum dla obcych i weryfikacji użytkowników.
Myślę, że taka kontrola nowych użytkowników nic nie da, bo niby jak ich kontrolować.
Zaraz jakaś "pani ziko" zaloguje się jako "zośka", "frania" itp .
Najlepszą kontrolą jest obserwowanie użytkownika już na forum.
Jezeli ktoś jest w porządku to pokaże swoje psy, opowie o sobie i będzie uczestniczył w życiu forum. Jak ktoś chce namieszać to jest to widoczne po tym co pisze.
Musimy być ostrożni w stosunku do propozycji osób nam nie znanych , to moim zdaniem najlepsza weryfikacja.
Hubertus - Sob 12 Wrz, 2009 18:10
Krzysiek napisał/a: | Na prywatne życzenie Huberta wyłączyłem mu uprawnienia administratora - możecie go już nie niepokoić sprawami technicznymi forum :wink:
Pozdrawiam
K. |
Dzięki Krzyśku.
Miałem nadzieję pomóc, ale brak czasu niestety skutecznie mi w tym przeszkodził.
pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w rozwijaniu forum
Batus - Pon 14 Wrz, 2009 11:41
Może wrócimy do tematu, zamknijmy niektóre działy tylko dla zalogowanych użytkowników. Wprowadźmy nowy punkt do regulaminu, wymóg przedstawienia się wszystkim na forum Może to byłaby nasza wspólna weryfikacja. Zawsze jednak admin może sprawdzić ID tak jak to było z Ziko.
Można zrobic ankietę które działy chcemy zamknąć ...
Renia - Pon 14 Wrz, 2009 11:46
Jeśli chodzi o IP to wystarczy, że ktoś będzie miał ruter i co jakiś czas ma inny IP
A tak wogóle dziewczyny/chłopaki zastanówmy się czy wogóle warto ? Z założenia to forum miało być otwarte dla wszystkich a nie dla wybrańców.
Pozatym czy takim czymś zabezpieczymy się przed wariatami, których w necie nie brakowało , nie brakuje i brakować nie będzie.
Batus - Pon 14 Wrz, 2009 11:50
Tyle tylko, że nasze domowe fotki nie były by tak łatwo dostępne dla szerokiej publiki Z tym IP to wiadomo, że nie zawsze się sprawdzi, w tym przypadku jednak zadziałało - ale to już są szczegóły.
Ja bym pozostała przy możliwości logowania dla wszystkich, ale logowanie to zawsze wymaga jakiegoś działania od osób postronnych.
Monia - Pon 14 Wrz, 2009 15:58
Proponuję
Logowanie:
Podanie danych: imię, nazwisko, data urodzenia, nr telefonu, mail
Weryfikacja konta poprzez podanie kodu, który został wysłany na komórkę (bądź maila)
Jak ma być to forum dla ludzi, którzy posiadają bassety to data urodzin i zdjęcie psa i np. informację skąd jest pies, czy ma papiery czy też nie.
W regulaminie powinien być punkt, jeżeli w ciągu 2 lat nie odwiedzisz forum konto twoje automatycznie przestaje istnieć (mam tu na myśli nie napisał /a postu )
Fakt na forum jest mały bałagan a to, dlatego iż każdy woli założyć swój nowy post niż podłączyć się do postu, który był założony 2 lata temu.
Jest temat np. kleszcze, po co 2 posty wystarczy jeden, czy też pielęgnacja uszu. Jak jest za duża ilość postów na dany temat uwierzcie można się pogubić.
Takie informacje jak organizacja zlotu 1, 2, 3, 4 powinny już być usunięte, są to już zbyteczne informacje. Wystarczy, że zostanie zlot 5 do następnego roku.
Temat zdjęc:
Każdy, kto umieszcza zdjęcia na stronie internetowej upublicznionej „nawet te domowe” musi z tym się liczyć, że każde zdjęcie zostanie obejrzane a nawet ściągnięte na prywatny dysk! Można zrobić tak, że każde zdjęcie np. ze zlotu będą przez 2 tygodnie na forum a potem usuwane. Wtedy każdy sobie ściągnie zdjęcia te, które chce i nie trzeba będzie pisać setek maili by przekazać sobie zdjęcia. A jak nie to należy założyć post „chroniony”, w którym będą umieszczane zdjęcia użytkowników forum chronione hasłem.
„A może inaczej? Np, żeby zdjęcia były widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników?
Na jednym z for na którym bywam jest takie rozwiązanie, ale tak sobie teraz myślę, że u nas się nie sprawdzi, bo my na ogół mamy zdjęcia na zewnętrznych serwerach (fotosik, imageshack itp)” – napisała Jaga
Moje zdanie jest takie jak ktoś chce pokazywać swoje zdjęcia publicznie niech to robi! Jeżeli są na tych zdjęciach inne osoby, którzy mogą sobie tego nie życzyć to nie róbmy tego. A jak chcemy się podzielić zdjęciami z innymi z forum
to umówmy się, że będą na jakiś określony czas, np. tak jak ja zrobiłam.
Z góry przepraszam, że nie zapytałam czy mogę upublicznić zdjęcia na okres 2 tyg.
Myślę, że mi to wybaczycie .
Batus - Pon 14 Wrz, 2009 16:19
Wszystko popieram oprócz limitu czasu zdjęć, wolałabym żeby widać było je tylko dla zalogowanych forumowiczów - lubę oglądać stare zdjęcia Obiecuję więcej się nie odzywać w tym temacie Forumowicze, wypowiedzcie się
Monia - Pon 14 Wrz, 2009 16:38
Przecież można sobie ściągnąć zdjęcia na dysk, chyba że chodzi Ci o to że nie masz tyle miejsca na dysku by je przechowywać.
Proszę też wziąć pod uwagę to, że dopóki jest forum to i można oglądać zdjęcia a jak przestanie istnieć ....
Mirka - Pon 14 Wrz, 2009 16:51
chyba nie spodoba mi sie takie funkcjonowanie forum
znikajace fotki.....nr buta ,nr domu,pesel itp
itd(żart)
ja uważam że jest dobrze jak jest,wariat zawsze znajdzie sposób
żeby na jakis czas wkraść sie w łaski forumowiczów i namieszać
a po 2 lubię wracać do tematów sprzed lat i lubię ogladac stare fotki
które są w tych tematach zamieszczane,......... :~
ale to tylko moje skromne zdanie
Dorti - Pon 14 Wrz, 2009 17:43
No ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić forum bez starych tematów i zdjęć.
I takie radykalne cięcia raczej nie są potrzebne.
Ludzie na tym forum są w różnym wieku, są mniej i więcej sentymentalni :smile:
Nie popieram absolutnie takich zmian na forum :~
To moje zdanie
Luiza, bardzo Cię proszę wypowiadaj sie w tym temacie
bo twoje sugestie są do przemyślenia (buziole dla Łucji) :wink:
Batus - Pon 14 Wrz, 2009 19:20
Nie chcę nic tu narzucać...po prostu wolałabym zamknąć niektóre działy przed oczami wszystkich ludzi w internecie i wprowadzić samo proste logowanie dla najbardziej zainteresowanych. Tak jak to się robi, kiedy np. trzeba wpisać kod z obrazka- w ten sposób "przesiewa" się grono mało zainteresowanych albo wścibskich Tak jak były propozycje na początku, np. "Nasze bassety" czy "nasz zwierzyniec", albo stworzyć nowy dział "domowe pielesze" czy coś takiego.
Jestem za demokracją, większość zdecyduje i już...
Monia, na kompie trochę miejsca mam, spokojnie. Tylko po co mam zapisywać sobie zdjęcia z forum ? Bez postów koło nich nie mam takiej potrzeby ich oglądać
Renia - Pon 14 Wrz, 2009 20:24
Można by przy rejestracji wypełniac formularz a potem przychodzi link aktywacyjny na e-maila( ja się tak na forum rejestrowałam) , albo trzeba wpisać kod z obrazka czy coś. Jak będzie więcej zachodu to może się odechce niektórym w to bawić.
I chyba można pokasować użytkowników którzy od kilku lat nie wchodzili do nas.
Tak czy siak jak komuś się zachce robić zamieszanie to i tak się zarejestruje i tak.
Co do zamykania działów to niech inni się wypowiadają a ja osobiście proponuję ankietę demokratycznie większość zagłosuje i już.
Takie działy jak zwierzęta w potrzebie raczej powinny być otwarte moim zdaniem.
Batus - Pon 14 Wrz, 2009 20:45
Renia napisał/a: | Co do zamykania działów to niech inni się wypowiadają a ja osobiście proponuję ankietę demokratycznie większość zagłosuje i już.
Takie działy jak zwierzęta w potrzebie raczej powinny być otwarte moim zdaniem. |
zojka - Pon 14 Wrz, 2009 20:58
Tak mi przeszło przez myśl, że nie obronimy się w żaden sposób przed zadymiarzami :grin: i szkoda naszej energii ...
z drugiej strony strzeżonego Ten Na Gorze strzeże i głupotą byłoby nie wprowadzić choćby drobnych utrudnień
Kiedyś na forum dla mnie ważnym robilim porządki i każdy się meldował - na zasadzie "jestem, żyję, nie piszę ale czytam" Był na to czas chyba 2 miesiące. Po tym terminie admin usuwał wszystkie nieczynne loginy ...
Myślę, że można by zrobić taką listę obecności. Wiadomo by było ilu z nas jest czynnych na forum.
Z ograniczeniami dla zalogowanych mam własne doświadczenia .... czasem, jak forum było częściowo zamknięte, to odpuszczałam...ale jest kilka takich, w których chciało mi się zalogować, bo informacje tam zawarte były bardzo atrakcyjne (patrz: forum oczek wodnych, murator, ogrodzenia) :lol: :lol: nie napisałam tam ani słowa, byłam tylko raz
ale gdybym musiała potwierdzać linkami akces i CZEKAĆ KILKA DNI!!! to bym pewnie odpuściła :!:
Renia - Pon 14 Wrz, 2009 21:23
Mhy ja się już dawno logowałam ale nie czekałam ak długo :razz:
Zróbmy ankiety niech demokracja da o sobie znać :cool:
zojka - Pon 14 Wrz, 2009 21:30
Renia napisał/a: | Mhy ja się już dawno logowałam ale nie czekałam ak długo :razz:
Zróbmy ankiety niech demokracja da o sobie znać :cool: |
Nio, tam wystarczyło odesłać linka i już! :lol:
Miła od Gucia - Pon 14 Wrz, 2009 21:45
Ale tu zmiany zaszły.
Po powrocie otworzyliśmy Marka komputer i chciałam zdjęcia obejrzeć, ale niestety bez zalogowania nie można.
Znaczy się temat zamknięty, trochę mnie to zdziwiło, telewizja zlot pokazuje a my temat zamykamy.
Z ciekawości się wylogowałam i zaczęłam porównywać tematy, które są otwarte, a które zamknięte.
Tęczowy Most też zamknięty ??
Na inne już nie patrzyłam. Jutro poprzeglądam, strasznie po podróży umęczona jestem.
gocha - Pon 14 Wrz, 2009 23:37
Ja już poprzednio pisałam, że moim zdaniem , jak ktoś chce namieszać to i tak namiesza, żeby nie wiem co. Najlepszą weryfikacją forumowiczów, tych nowych jest ich obserwowanie na forum i trochę ostrożności co do osób nieznanych.
Notomiast nie wyobrażam sobie forum bez starych zdjęć czy tekstów. Znikające zdjęcia też mi się nie podobają.
Batus - Wto 15 Wrz, 2009 06:36
A ja mam wrażenie, że Ci co są za i Ci co są przeciw i tak mówią o tym samym...
Bez zalogowania widoczne są:
o bassetach, ambulatorium,wychowanie,żywienie,wystawy,solenizanci, zwierzęta w potrzebie,zakończone adopcje, tablica ogłoszeń, luźne gatki, humor, powitania, regulamin.
niewidoczne:
spotkania i zloty, nasz zwierzyniec,tęczowy most, śmietnik, tem. techniczne, moderatorzy, spr. klubowe.
A gdyby tak widoczne były :
ambulatorium,wychowanie,żywienie,wystawy,zwierzęta w potrzebie, zakończone adopcje,tablica ogłoszeń,humor,regulamin,spotkania i zloty,tęczowy most,solenizanci,powitania, luźne gatki.
A zamknąć tylko :
o bassetach,nasz zwierzyniec,śmietnik,tem. techniczne,moderatorzy,spr. klubowe ?
Zostawić proste logowanie, tylko jako lekkie utrudnienie dla mało zainteresowanych, postronnych internautów, żeby nie mogli oglądać naszych dywanów, kanap i dzieciaków. No i pozbyć się erotycznych reklam...
Jaga - Wto 15 Wrz, 2009 07:03
Miła od Gucia napisał/a: | Ale tu zmiany zaszły.
Po powrocie otworzyliśmy Marka komputer i chciałam zdjęcia obejrzeć, ale niestety bez zalogowania nie można.
Znaczy się temat zamknięty, trochę mnie to zdziwiło, telewizja zlot pokazuje a my temat zamykamy.
Z ciekawości się wylogowałam i zaczęłam porównywać tematy, które są otwarte, a które zamknięte.
Tęczowy Most też zamknięty ??
Na inne już nie patrzyłam. Jutro poprzeglądam, strasznie po podróży umęczona jestem. |
Bogusiu ale to nie są nowe zmiany. Dział "Spotkania i Zloty" już dawno jest widoczny tylko dla zalogowanych (było tak już długo przed zlotem).
Co do rejestracji nowych użytkowników - myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest mail aktywacyjny. A co do widocznych lub niewidocznych działów - które to mają być - pozostawiam decyzji większości.
Ale zgadzam się z opinią Zojki - i tak nie uchronimy się przed zadymiarzami. Zawsze się znajdzie ktoś, kogo jedynym celem w życiu jest zrobienie zadymy - gdziekolwiek się da. I takiego kogoś nie powstrzymają żadne bariery w stylu maili aktywacyjnych czy ukrywania działów, co nie znaczy że mamy nic nie robić.
Miła od Gucia - Wto 15 Wrz, 2009 09:13
Jaga, masz rację, mnie dopiero później przed snem oświeciło.
Ja nigdy forum nie otwieram jako nie zalogowana i zapomniałam, że te działy są zamknięte.
Luiza, Jaga i ja się z Wami zgadzam co do działania forum.
Asia i Basia - Wto 15 Wrz, 2009 15:29
Ja jestem za obecna forma forum.
dzieciegochy - Wto 15 Wrz, 2009 17:45
ja się nie znam i wydaje mi się, że macie fajne pomysły
sądzę tylko, że wnikliwe weryfikowanie każdej osoby chętnej dołączyć do forum może zrażać i zniechęcać, a jeśli ma pojawić się ktoś mający złe :x intencje i tak się tego nie uniknie
zojka - Wto 15 Wrz, 2009 18:10
Mnie się też wydaje, że wnikliwość w zbieraniu danych podczas logowania nie jest konieczna. Natomiast można w jakiś sposób "utrudnić" takowe - kodem czy emilem aktywacyjnym ...
no w każdym razie myślę, że nie powinno być logowania z "automatu".
Się tak wymądrzam a nie wiem, jak wygląda logowanie obecnie
Batus - Wto 15 Wrz, 2009 18:54
Może teraz czas, aby wypowiedział się i zadziałał admin ? Zróbmy zmiany na okres próbny i potem zobaczymy. Może zrobimy tą ankietę.
Monia - Wto 15 Wrz, 2009 18:59
Jak ja się logowałam podawałam
imię, datę urodzin, skąd jestem, maila, była aktywacja konta mailem
Miła od Gucia - Wto 15 Wrz, 2009 19:32
Batus napisał/a: | A ja mam wrażenie, że Ci co są za i Ci co są przeciw i tak mówią o tym samym...
Bez zalogowania widoczne są:
o bassetach, ambulatorium,wychowanie,żywienie,wystawy,solenizanci, zwierzęta w potrzebie,zakończone adopcje, tablica ogłoszeń, luźne gatki, humor, powitania, regulamin.
niewidoczne:
spotkania i zloty, nasz zwierzyniec,tęczowy most, śmietnik, tem. techniczne, moderatorzy, spr. klubowe.
A gdyby tak widoczne były :
ambulatorium,wychowanie,żywienie,wystawy,zwierzęta w potrzebie, zakończone adopcje,tablica ogłoszeń,humor,regulamin,spotkania i zloty,tęczowy most,solenizanci,powitania, luźne gatki.
A zamknąć tylko :
o bassetach,nasz zwierzyniec,śmietnik,tem. techniczne,moderatorzy,spr. klubowe ?
Zostawić proste logowanie, tylko jako lekkie utrudnienie dla mało zainteresowanych, postronnych internautów, żeby nie mogli oglądać naszych dywanów, kanap i dzieciaków. No i pozbyć się erotycznych reklam... |
Luiza, zczytałam bardzo dokładnie Twój post.
Jeśli chodzi o mnie, podpisuję się pod twoimi propozycjami.
I tak jak piszesz, z postów wynika, że większość myśli podobnie.
A admin lada moment się odezwie.
Krzysiek - Pon 21 Wrz, 2009 22:34
Odezwał się ale tu http://forum.bassety.net/...p?p=41802#41802
Pozdrawiam
K
|
|