Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
Czw 06 Lis, 2008 20:03
suczka z Zawiercia na allegro [ już w nowym domu ]
Autor Wiadomość
Arturd 

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 13:02   

Cieszymy sie strasznie że sunia juz jest w łodzi ,Magda opisz troszkę sunie jaka jest ,jak się zachowuje bo jestesmy z Renią strasznie ciekawi.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 14:26   

Melduje że sunię przekazała. Kuleje na prawą łapkę i ma podwójny łokieć w lewej łapce. Jest bardz podobna do Bolka. Mam pokwitowanie wpłaty 400 zł za Matyldę.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 14:28   

Sunia jest strasznym pieszczochem, przez całą drogę spała i giglała się z Jagodą. Jest milusińska. Ma malutkie fafle ale tak to po prostu basset. Jest brudna i śmierdząca. Żyła na dworze.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 17:16   

W końcu udało mi się dopchać do internetu.

Z tym łokciem to taka moja hipoteza - wygląda podobnie jak u Bodzia. Łapki faktycznie bardzo ma powykręcane.

Zdążyłam domyślić się, że suńka nieprzyzwyczajona do domu. Zrobiła nam KUPĘ w samochodzie i to na ATLAS POLSKI!!! Chyba ma w głębokim poważaniu tą całą podróż ;)

Poza tym zero manier - wskakuje na stół, szafki w kuchni, przeskoczyła z bagażnika na tylne siedzenie. Sika tam, gdzie stoi, nawet w trakcie jedzenia :(
Za to umie szczekać na komendę "głos" i ładnie biega za kijkiem.

Skoro była na podwórku, to może zostawię ją na noc na zewnątrz - mamy ocieplaną budę, w której Baca nie chce spać, więc nic się jej nie powinno stać złego.

Poza tym rzeczywiście jest straszną przylepą i pieszczochą.

Kilka fotek Matyldy:

Trudno pstryka jej się zdjęcia, bo ani na chwilę nie może usiedzieć w jednym miejscu.

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 18:35   

Magda jestes kochana :)
Suczka naprawde nie wychowana :( może pierwszy raz jechała samochodem ??
Myśle że w tej budzie jedna noc to nic jej nie będzie :roll:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 18:36   

Właściciele mówili że żyła de facto na dworze i rzadko bywała w domu. Więc robi pod siebie.

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 21:15   

Fajna !Naprawde ladniutka ,nie chcecie jej zatrzymac ? :razz: Ale powaznie-naprawde bardzo sprawnie.Gratulacje!

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 07:15   

Noc już za nami.

Nie miałam serca zostawiać Matyldy na podwórku. Spała z moimi bassetkami, a dokładniej wepchnęła się na posłanie obok Enigmy i tak sobie leżały. O dziwo nie było żadnych niespodzianek w postaci kup ani siusiu. W nocy o 3 wypuściłam ją na krótkiego sika i do rana grzecznie spała.

Matylda potrzebuje dużo uwagi i miłości. Próbowała wleźć nam do łóżka, ale natychmiast kazałam jej wracać na miejsce, czyli na posłanie. Jak już się tam znalazła to była chwalona i głaskana. Gdy zobaczyła, że to dobry sposób na zbieranie pochwał, wychodziła sama z legowiska a po chwili wracała i patrzyła się w oczy czy robi dobrze i czy będzie chwalona. I tak kilka razy.
Taka z niej przebiegła bestia.

Sypialnia pełna bassetów

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 09:49   

Mądra sunia.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 15:54   

Madziu masz cudne podejście. Popatrz, i jaka reakcja, jak szybko się uczy. Ja zawsze mówię, że cierpliwością, miłością można wiele zdziałać, nie tylko z psami ale i z ludźmi.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 16:04   

No to ludziska adopcja zakończona. Matyldzia jest już w nowym domku. Jak tylko weszła na posesję musiała wszystko i wszystkich obwąchać. Jej nowi właściciele to wspaniałe starsze małżeństwo, które psiaki kocha ponad wszystko. :lol:
A teraz fotki.

nowy przyjaciel

tam będzie jej posłanko

to jej fotel, który stoi w sypialni państwa

jedzonko na dzień dobry

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 16:16   

A ja dodam, że Pani Jadzia jest zakochana w Matyldzie. Kasia do nich się wybierze w tygodniu.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 16:43   

Super, że cała akcja się udała i sunia ma wspaniały domek, bo bardzo na niego zasługuje.

Jest pojętną dziewczynką i sądzę, że szybko wszystkiego się nauczy.

Fotel mnie rozbroił - Matylda będzie miała nareszcie swoje miejsce na ziemi.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 18:03   

Jak miło na sercu, dom cudny, fotel faktycznie boski. Matylda śliczna bassetka. Zrobiłyście dziewczyny kawał dobrej pracy.
Jak mówi przysłowie: całego świata nie zbawię, ale uratuję los tego jednego zwierzęcia.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 18:07   

bardzo się cieszę że psina już w domku - oby na stałe zagościła bo jak to powiedzieliście zasłużyła sobie dziewczyna.

Odpowiedz do tematu