Przesunięty przez: Miła od Gucia Pon 13 Gru, 2010 19:52 |
Petycja w sprawie Schroniska w Dyminach k. Kielc ZDJĘCIA |
Autor |
Wiadomość |
paulinazarebska

|
|
|
|
 |
luluamelu

|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 13:23
|
|
|
Barbarzynstwo,zwyrodnienie....użyłabym mocniejszych słów ale nie wypada na forum...wiec klnę w duchu!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
...podpisane! |
|
|
|
 |
tubcia
& Toni

|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 14:22
|
|
|
podpisałam petycję,zdjęcia straszne brak słów na czyny ludzkie,tylko ich wsadzić w te klatki i głodzić ,bić,i szczuć na siebie.... |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 16:55
|
|
|
niewyobrażalne bestialstwo :cry: ,też podpisałam... |
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 18:45
|
|
|
Podpisane, slow brak |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
agad

|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 20:21
|
|
|
Podpisałam. Czy ktoś wie co się stało z ocalałymi psami? jak można pomóc? oczywiście wysmażę pismo. mam niestety wrażenie, że tego typu historie szybko tracą zainteresowanie ludzi. Co się np.stało z kobietą z kłobucka, która produkowała psi smalcec? nie słyszałam, żeby została skazana! Napisałam wtedy do Animalsów, Gazety Wyborczej, Faktu, Joanny Senyszyn, która mieni się obrończynia zwierząt (ha ha) i zadzwoniłam do proboszcza w kłobucku z prośbą, żeby poruszył sumienia swoich "wiernych" w niedzielnym kazaniu - oczywiście odmówił! Odpowiedzieli mi tylko z Faktu, że się takimi sprawami nie zajmują. Ogarnia mnie wściakłość, mam czasami wrażenie, że nic sie nie da zrobić, a w sejmie działa ponoć jakies koło poselskie zajmujące się ustawą o ochronie zwierząt. Czego ucza w szkole na zajęciach z przyrody/biologii?
Ech, marzą mi się takie "bękarty wojny"... |
_________________ AD |
|
|
|
 |
agad

|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 20:40
|
|
|
Napisałam już do każdej z podanych wyżej osób. 3 zdania, bo więcej nie trzeba. zachęcam wszystkich, żeby to zrobić. Pozdrawiam, A |
_________________ AD |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
|
|
|
 |
moni

|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 20:23
|
|
|
Włos na głowie się jeży.Jak ogladałam to miałąm dreszcze.Okropność :cry: :cry: |
_________________ Pozdrawiam wszystkich serdecznie
 |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 20:30
|
|
|
Też oglądałam, ale to nic w porównaniu z pierwszym programem, tym z interwencji.
Oby zmieniło się na lepsze dla tych psiaków.
Może nasze podpisy coś pomogły i zmienią się władze i warunki schroniskowe. |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 21:01
|
|
|
w planach jest manifestacja. termin : 17.11.
Więcej informacji tu : http://www.dogomania.pl/t...si%C4%99-do-nas!!!
Poza tym najbardziej porażające jest to, że prezydent miasta ma w sondażach 72% głosów, a to on jest osobą, która umywa od tego wszystkiego ręce.
Poniekąd z drugiej ręki znam jeszcze gorsze miejsce (wiozłam z niego 3 szczeniaki), gocha pewno wie gdzie... |
_________________ "Pies powinien mieć więcej praw niż człowiek, jest bowiem jednostką zdecydowanie szlachetniejszą."
Joanna Chmielewska |
|
|
|
 |
agad

|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 21:43
|
|
|
Trochę niefortunna pora. Czy można jakoś alternatywnie zadzialać? czy ktoś wie, co dzieje się z tymi biedulkami. Z tego co wiem, to schronisko nie zostało zamknięte. Bezduszność i bezkarność. Czy to się kiedys skończy? Najgorsze jest to, że nie widać, żeby ktokolwiek ponosił konsekwencje. A przykładów bez liku: babsztyl z Klobucka, który produkował psi smalec; oprawca Moona spod Krakowa (tez były zdjęcia na naszym forum), końskie targi itd.. |
_________________ AD |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 21:55
|
|
|
Zrobiło się dużo szumu wokół tego schroniska, zamknąć nie zamkną, bo co by z psami zrobili, ale może będą częstsze kontrole, może jednak tą panią Dyrektor wymienią, zobaczymy. Na pewno warunki troszkę, na jakiś czas się polepszą, my możemy tylko podpisywać i słać maile, a tak jak pisze Ania, bezradność jest koszmarna, są gorsze miejsca, mordownie wręcz (wiem o jakim miejscu piszesz) i nic nie można zrobić.
Tak długo dokąd nie zmieni się ludzka świadomość , będą niestety istniały takie miejsca.
Możemy na razie po prostu wyszukiwać takie "obozy zagłady" i nagłaśniać i uświadamiać ludzi co do kastracji i sterylizacji zwierząt , bo to jedyna naprawdę skuteczna metoda,aby zapobiegać tysiącom poczęć a potem niechcianych zwierząt. |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 22:23
|
|
|
Pocieszające jest to, że świadomość będzie coraz większa.
I edukacja, to najważniejsze w sumie. Osobiście zostałam wychowana w ten sposób, że mam szacunek do zwierząt i je kocham (może poza jeżami, ale je taktownie unikam ). Trzeba postawić na EDUKACJĘ, bo niektórym ludziom nie da się przetłumaczyć i tyle.
Poza tym cóż pozostaje? Pomagać, jak kto może... |
_________________ "Pies powinien mieć więcej praw niż człowiek, jest bowiem jednostką zdecydowanie szlachetniejszą."
Joanna Chmielewska |
|
|
|
 |
aniapiotr

|
Wysłany: Czw 11 Lis, 2010 23:51
|
|
|
Jakby ktoś nie widział :
http://uwaga.onet.pl/2156...ideo_detal.html
http://uwaga.onet.pl/2156...ideo_detal.html
I odpowiedź na stronie kieleckiego schroniska :
"W ZWIĄZKU Z NIESPRAWIEDLIWĄ SYTUACJĄ MEDIALNĄ, KTÓRA UKAZUJE KIELECKIE SCHRONISKO W "KRZYWYM ZWIERCIADLE" PROPONUJEMY LEKTURĘ http://www.boz.org.pl/sch/czarna/lista.htm
ŻYCZYMY WSZYSTKIM OCZU SZEROKO OTWARTYCH PO ZAPOZNANIU SIĘ Z CZARNĄ LISTĄ SCHRONISK W POLSCE. NIE ZNAJDZIEMY TAM KIELECKIEGO SCHRONISKA, LECZ SĄ PLACÓWKI PROWADZONE PRZEZ TOZ." |
Joanna Chmielewska |
|
|
|
 |
|