Przesunięty przez: Miła od Gucia Sob 01 Cze, 2013 20:27 |
Poparzony Kuba pod opieką Fundacji Mrunio |
Autor |
Wiadomość |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 12:50
|
|
|
Dramat |
|
|
|
 |
Kamoos

|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 13:21
|
|
|
Do czego ludzie jeszcze są zdolni ? Odechciewa sie wszystkiego jak się ogląda coś takiego :sad: |
|
|
|
 |
Nadia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Lip 2007 Posty: 183 Skąd: Szteklin
|
Wysłany: Pią 28 Sty, 2011 15:07
|
|
|
Ci co zrobili taką ogromną krzywdę temu psiakowi to nie ludzie tylko p........... zwyrodnialcy. Przepraszam za słowo ale nie mogę się powstrzymać. Ktoś co coś taiego robi powinien byc tak samo ukarany. Takiego kogoś utłukłabym bez mrugnięcia okiem Mam nadzieję, że znajdą tych co to zrobili i porządnieukarają. Chociaż patrzeć na wyroki sądów w takich sprawach to kpina!!!! |
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pią 28 Sty, 2011 17:03
|
|
|
Życie ich samo ukarze, ja w to wierzę :cry: Sami sobie na to zapracują zwyrodnialcy |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
agad

|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011 14:32
|
|
|
Jest takie buudyjskie przysłowie, że cokolwiek zrobisz zwróci sie to 3-krotnie. I mam nadzieję, że stanie się tak z tymi zyrodnialczmi. |
_________________ AD |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 02 Lut, 2011 08:32
|
|
|
Z ostatniej chwili…
„Rany dobrze się goją. Dzisiaj (24 stycznia 2011) Kuba jest już pełen energii i domaga się spaceru. Musimy jednak uważać, ponieważ istnieje możliwość wystąpienia wewnętrznych skutków oparzeń” – powiedziała w rozmowie z serwisem Policyjni.pl Prezes Fundacji Mrunio, Elżbieta Śmigielski. Nie wiadomo, jak długo potrwa leczenie Kuby. Wiadomo, że nie jest ono tanie.
Niestety do tej pory nie udało się namierzyć sprawców podpalenia psa. Policja szuka świadków, którzy mogliby przekazać cenne informacje w tej sprawie.
Więcej informacji na blogu Fundacji
http://www.fundacjamrunio.org/blog
Ja mam nadzieję, że Kuba wyjdzie z tego, oby zaznał jeszcze szczęśliwych chwil w życiu.
Choć po takich przeżyciach, czy ten pies jeszcze komuś zaufa /?? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Wto 08 Lut, 2011 22:18
|
|
|
Otrzymałam niedawno e-maila
od Martino
oto tekst:
Witam.Bardzo serdecznie dziekuję za troskę i miłosc okazaną temu skrzywdzonemu psiakowi.Nie spodziewaliśmy się aż takiego odzewu:)Kubuś zawitał nawet na bassetowe forum.Bardzo proszę podziękować wszystkim z Waszego grona za okazane serce.Mimo,że Kuba z bassetem nie ma nic wspólnego, doczekał się pomocy od tych pięknych psów i ich włascicieli.Jesteśmy ogromnie wdzięczni za ten piekny gest i za wątek Kuby.Im wiecej osób dowiaduje się o takich strasznych przypadkach,tym większa szansa na zmianę prawa i lepsze zycie dla naszych czworonogów.Jeszcze raz naprawdę serdecznie dziękuję i pozdrawiam od Kubusia całe bassetowe forum. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Nadia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Lip 2007 Posty: 183 Skąd: Szteklin
|
Wysłany: Wto 08 Lut, 2011 22:21
|
|
|
Dzisiaj oglądałam program dot. tego biedaczka. Mam nadzieję, że ci co mu to zrobili zostaną znalezieni i odpowiednio ukarani |
|
 |
marta9494
|
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 22:46
|
|
|
Witam,dzięki Waszej forumowiczce(Mila od Gucia)dowiedziałam się,że wspieracie Kubusia.W imieniu pani Eli Śmigielski,Kuby i moim oraz w imieniu wszystkich ,którzy oprócz Was martwią się o Kubę chciałam bardzo,bardzo sedecznie Wam podziękować.Kubus ma się coraz lepiej i nawet panią Joannę Krupę poruszył do głębi serca,postanowiła umieścić apel o pomoc dla Kuby na swojej stronie .To co jest fantastyczne w jego przypadku,to fakt,że dotarł do tylu ludzi.Poderwał tyle osób do walki o niego.Jeszcze raz Wam bardzo serdecznie dziekuję i przesyłam linki,gdzie można się o Kubie więcej dowiedzieć.Pozdrawiam Was i Wasze ukochane psiaki.
Marta Nowak
http://www.fundacjamrunio...t-leczenia-kuby
http://www.fundacjamrunio...-poprawa-u-kuby
http://www.krupajoanna.pl...c-dla-kuby.html |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 13:22
|
|
|
Przedruk ze strony Fundacji
Z każdym dniem skóra wygląda coraz ładniej, a Kubuś odzyskuje radość życia.
Nastąpił duży postęp w leczeniu ran po oparzeniach. W miejscach w których sierść ocalała, nabrała pięknego połysku, a tam gdzie oparzenia nie były zbyt głębokie pojawiła się już nowa skóra, która zaczyna porastać włosem.
Kuba lubi być głaskany, szczególnie po bokach głowy. Poza tym, bardzo chciałby już wychodzić na spacery na „świeże powietrze”, którego brak zaczyna mu coraz bardziej doskwierać. Pomimo tego, że od 2 tyg. nie wychodził na zewnątrz to nic to nie zmieniło w jego psiej naturze. Niezmiennie sygnalizuje i prosi o spacer, gdy tylko poczuje potrzebę fizjologiczną. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
|
|
|
 |
koluś
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2011 Posty: 1821 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 10 Lip, 2011 11:55
|
|
|
ten piesek był jednym z wielu pokazanych w reportażu ekspresu reporterów jakoś zimą chyba...ledwo dałam radę obejrzeć - ryczałam i prawie zwymiotowałam. po obejrzeniu zastanawiam się jak władze nadal mogą nie wyciągać konsekwencji z takich bestialskich czynów - obecne kary, a raczej ich brak, to kpina. nieludzkie jest też to, że ludzie widząc takie rzeczy, też milczą, bo się boją - może zemsty oprawców,a może z innych powodów...ja nie wiem jak tak można. bardzo przepraszam za to co teraz napiszę - ale tacy zwyrodnialcy to dla mnie nie ludzie. powinni doświadczyć tego samego na własnej skórze. nie czyń drugiemu co tobie nie miłe - jestem tego zdania. postaram się jakoś finansowo wesprzeć leczenie Kubusia, trzymaj się piesku, obyś jak najmniej cierpiał. |
_________________ dominika
 |
|
|
|
 |
koluś
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2011 Posty: 1821 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 10 Lip, 2011 11:59
|
|
|
poproszę o dokładne dane adresowe fundacji opiekującej się Kubą, ponieważ bez tych danych nie mogę zrobić przelewu - wyrzuca mi puste pola |
_________________ dominika
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Nie 10 Lip, 2011 12:02
|