|
Sylwia i Łukasz |
| Autor |
Wiadomość |
purchawson
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2012 21:36
|
|
|
Hmmm trochę już poczytaliśmy o Bassetach...i wiemy jakie są wady i zalety tej rasy..pewnie dlatego zdecydowaliśmy się właśnie na tą rasę....
ps.A co do Oli od razu się zakochaliśmy...i jesteśmy jak najbardziej na tak...i gdyby to od nas zależało pewnie była by już u nas... |
|
|
|
 |
Rogasowa
&Trufla

|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2012 22:59
|
|
|
| Witajcie. Skąd dokładnie jesteście?:P |
_________________ pozdrawiam, Trufla
 |
|
|
|
 |
lora

|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 01:38
|
|
|
Miło powitać nowych bassetolubów :grin:
Ja od siebie zapewniam, że dzięki bassetowi Wasz dom faktycznie już nigdy nie będzie taki sam.
Basset ślini się, a to oznacza "fluki" na szafkach, ścianach i ubraniu (Waszym i Waszych gości :wink: )
Basset moczy uszy w misce z wodą, a potem z właściwym sobie urokiem przeciera nimi podłogi.
Basset gubi niezmierzalne ilości sierści, a że włos ma twardy i ostry, to szybko uznacie, że życie bez puszystych dywanów jest łatwiejsze niż ich czyszczenie. A skoro jesteśmy przy dywanach, to warto wspomnieć że sukcesem będzie jeśli uda Wam się nauczyć Waszego szczeniaczka niesikania w domu, bo w przypadku bassetów to dużo trudniejsze niż przy innych psach. Musicie też wiedzieć, że nawet ułożony dorosły basset potrafi nasikać w mieszkaniu, gdy mu podpadniecie.
Basset wymaga systematycznego czyszczenia uszu, a niektóre także codziennej pielęgnacji oczu.
Basset bywa głuchy i trzeba się z tym pogodzić, a najlepiej polubić :wink:
Jeśli jesteście w stanie "nagiąć" swoje życie do basseta, to życzę basseta w domu :grin: |
_________________ Kochaj basseta swego, jak siebie samego.
 |
|
|
|
 |
BASSiBAWARIA

Dołączyła: 29 Sie 2011 Posty: 1075 Skąd: Wlkp /tereny wolnością płynące.
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 02:45 uff
|
|
|
Witam wieczorową porą :razz: .
Kiedyś spotkałam się z określeniem,iż basset to pies dla konesera rasy.
Słuszna racja.
Gwiezdnej nocy życzę. |
_________________ z Wami byłam najszczęśliwsza...
-Alice-
 |
|
|
|
 |
zosia15

|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 08:30
|
|
|
Witam serdecznie,zgadzam się całkowicie z tym co napisane przez wszystkich wyżej (w ciaągu miesiąca adoptowałam dwa basseciory więc wiem jak to jest)dobrze że mam tych wspaniałych ludzi którzy ZAWSZE służą radą,także życzę wytrwałości :wink: |
_________________ Margareta , Artur , Alicja , Filip
Jamnik Kora , Kot Matylda , Kot Chłopiec
BASTER i KLARA |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 10:40
|
|
|
No warto dodać o "urokliwym" i specyficznym zapaszku, mając basseta, każdy gość od razu po wejściu do Was wyczuje owego psiaka (z mojego doświadczenia) i nie wszystkim tak jak mnie ten zapach się podoba
a za to dużym plusem, jest jego tubalny głos - wielu ludzi (znajomych) nie wchodzi bez zaproszenia do mieszkania po usłyszeniu psiaka pod drzwiami (potem słyszę: O jesu, a ja myślałem, że macie co najmniej owczarka a tu taka paróweczka :lol: ). |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 18:47
|
|