Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pią 18 Wrz, 2015 22:17
BELLA 4 lata do adopcji ze Słowacji/Ma dom
Autor Wiadomość
gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 21 Sie, 2015 22:54   

Bella jest śliczna Elenko, będzie miała kochany domek, zobaczysz, jesteś Cudowna <3

Katarzyna 

Wysłany: Nie 23 Sie, 2015 21:01   

jabluszko520 napisał/a:
Katarzyno zapraszam do tego działu http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=8 tam możemy sobie swobodnie porozmawiać i się poznać, tutaj proszę o wpisy dotyczące Belli, to jej temat ;) :D
jeśli jesteś chętna aby zaadoptować basseta w potrzebie zapraszam do wpisu w tym temacie: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2892
gdybyś potrzebowała pomocy to zapraszam na PW, czyli do pisania wiadomości prywatnej - pod moim postem odnośnik szary/niebieski o nazwie PW - wystarczy w niego kliknąć

Ok, zapisałam się :)

Lacota 

Wysłany: Pon 24 Sie, 2015 06:30   

Elena co u Beli słychać?

ElenaJerry 

Wysłany: Pon 24 Sie, 2015 10:51   

Do tej pory nie mamy nowych informacji, ja tylko jutro pojdzie Belle odebrac,jestem na pewno zamowena, bo do tej pory niestety bylam bardzo zajeta. wiec, jutro napisze co i jak, jakie jej zachowywanie. Bella bedzie w domku tymczasowym, musime zrobic jej sczepienia, dac czipa i bedziemy widzieli jaky u niej charakter. No i bedziemy szukali domku stalego, basseciego-tutaj w Slowacji i rowniez w Polsce.

Lacota 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 08:59   

Dzięki za info Elena.
No i czekamy na więcej po dzisiejszym spotkaniu.

ElenaJerry 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 12:39   

Kochani, dzis zabieralam Belly do domku tymczasowego.
Powie, sunia jest bardzo prziaczolska do ludzi, jak przyszedlam do niej, to oczywiszcze na glaskanie i mowienie ona bardzo sie czeszyla i toczyla sie przy mnie jak gdyby byla oddawna moja.
Mysle, ze naprawde ten chlopak nie ofierowal jej duzo czasu a interesu. Kiedy jej zabieralam z domku, to dla niej nic dziwnego-do samochodu weszla troszke z pomoca, no w samochodu masakra. szczekanie, bieganie, musialam jej bardzo trzymac i w koncu dalam jej leky uspokojujace, bo byla naprawdy bardzo stresowana. Te leky /sedalin 1ml /bardzo dobrze zadzialali i od tej pory juz bylo lepiej, Bella troszke spala i trosze taka jak po alkoholu byla. Podroz byla dosc dluga, 200km, ale juz po tych lekoch bylo mozliwe wytrzymac i kiedy przyszlismy do domku tymczasowego-nie chciala wysadacz z samochodu, mysle ze to jescie te leky powodowali, ale nie bylo problemu z wyczagneciem. Po caly czas ani troszke agresii nepojawilo sie. No w DT kiedy zobaczyla sebie w lusterku-to na siebie warkla. Do tej pory nie wiem jescie, jak ona bedzie z innymi psiakmi-tam jest druga sunia-staruszka beagle-bardzo lagodna i jeden tez staruszek-taky mix.zobaczyme.
Bella jest tak pol mojego Jerrego-nie jest dluga, jest to taky mienszy basset, ale troche za gruba :oops: moze byc, brakowalo jej spacerow i ruchu, ale /mam nadzieje ze nie/ -no-wiece jaki ludze sa -moze jej szybko chcial facet dac bo....szceniaczky ona bedzie miala :?: Nie wiem-moze nie, bo naprawdy nie wiem :?: ale jak znam ludzi-to taci glupi ktori nie daja zadnego szczepenia psu potrafia wszystko zrobic. No, sprawdzimy, czeka Bellu wizita u weta i bedziemy jakos tej situacii rozwiazac. Wazne, ze Bella jest bezpieczna i nikt jej juz nie skrywdzi.

jabluszko520 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 12:42   

Dziękujemy za wiadomości. Bella ma stresujący okres, tyle się dzieje dziwnych i nowych rzeczy, dajmy jej troszkę czasu na przystosowanie się do domku tymczasowego. pozdrawiamy

Katarzyna 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 17:42   

Wiadomości dobre, ważne że Bella jest już bezpieczna i jak już ktoś powiedział, basset do wygody przystosuje się w mig :D Rzeczywiście dzieje się wokół niej dużo, ale wnet zapomni o życiu w budzie, a i jazdę samochodem polubi - toż basset ciekawski strasznie jest :D <3
Kawał dobrej roboty "odwaliła" Elena <3 <3 <3

ElenaJerry 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 18:26   

Jestem pewna, ze Bella nad zycie pokocha swojego czlowieka, jest ona przytulaskiem i napewno jak Bogunia powiedziala-szybko porozumie do czego kanapa sluzy :mrgreen:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 25 Sie, 2015 20:59   

Elenko jesteś Kochana
Bella bezpieczna, czas jest.
Wiem ile serca dajesz, aby Bella była szczęśliwa.
Szczepienia i wszystkie zabiegi przed Bellą.

Elenko jeszcze raz proszę i nalegam, chcemy Cię wesprzeć w tych działaniach. Nasze wsparcie finansowe jest dla takich właśnie bassetów i proszę przyjmij, nie upieraj się.

Wiem ile ponosisz kosztów, podróż, pewnie za budę zapłaciłaś, szczepienia, dom tymczasowy, karma, to wszystko kosztuje, a my, jak wszyscy tu na forum, chcemy w tym uczestniczyć.

Na Zlocie po licytacji chcemy Ci przekazać określoną kwotę pieniążków dla Belli

Ściskam Cię i do zobaczenia

<3 <3 <3

Lacota 

Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 07:06   

Elena jesteś niesamowita.
Dziękuję :cmok:

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 08:08   

Boguniu kochana, to nie chodzi w gre, ja koszty pomocy dlanBelly chetnie zaplace. dawno ju nie wyslalam dla bassetow w potrzebie, wiec, niech jest teraz dla Belly. No i budy nezakupilam, nie bylo mozliwe transportowac, i nie bede dla Belly ona nadal potrzebna. Bella dzis ma swoj kocyk w korytarzu i tam spi i leniuchuje i ma dostepu do ogrodku i jest w kontakcie z ludzmi i dziecmi, mysle ze bardzo poprawione warunky zycia jak do tej pory.

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 08:15   

Szukamy dobrego domku, jest wiecej chetnych, niestety pojawuje sie ze problemom jest, ze dla wszystkych troche za daleko. jesli gdos zdecyduje sie, to musi wiedzec i byc chetny ofierowac moze caly dzien na podruz, jeslingdos zakocha sie w Belle, to ja mysle ze warto dla sunii. ja jestem przygotowana pomoc i dac te srodky uspokojujace, podrozowanie w tym przypadku jest o wiele latwie. jednakmjescie wiele przed nami, wizita u weta, sprawdzenie zdrowka, szczepenie, czipowanie a moze w koncu i sterylka tutaj i Bella bedzie prygotowana do przeprowadzki. ja powtarzam tylko, Bella jest przytulanka, ktora nad zycie zakocha sie w swojim panciorstwie, tego jestem pewna.

ElenaJerry 

Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 09:58   

Kochani, dobre wieszci, juz dla Belly jakys dobry domek sie pojawia, pani, ktora naszla domku tymczasowego radzi takym osrodkem dla zwierzakow w potrzebie i ja juz jakys czas s nia wspolpracuje i wspieram .ona najwiecej roboty zawsze odwali i tu w tym przypadku Belli tez tak jest. No i do niej gdos o Belle pytal, zobaczymy. wiem juz ze ona nie da psiaka do domku niesprawdzonego, tylko jesli beda odpowiedne warunky i odpowiedni ludzie, znam juz za dlugi czas jak ona postepuje, wiec, ja ufam jej bezgranicznie, ze nie odda zadnego psa w nieodpowiedzialne rece. jednak postanowilismy zrobic tutaj nie tykko sczepenia i czipowania, ale tez sterylky. pokazalo sie, ze nie jest Bella w ciazy :yahoo tylko troche za gruba, brakowalo jej chyba ruchu.wiec, sterylka moze byc w krotkim czase i kiedy bedzie wszystko gotowe, juz bedzie dla Belly domek sprawdzony. Mam nadzieje ze wsyzstko sie uda, bo Belle nalezy sie <3
Jak bym wiedzala cos wiecej, moze jakies foty, to podaje informacje.
:pa:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 15:42   

Jesli trzeba bedzie dom u Hamburgerow sprawdzic dajcie znac.

Odpowiedz do tematu