Co? i Jak? z tymi wystawami :) |
Autor |
Wiadomość |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 14:50
|
|
|
ewan napisał/a: | można mieć osobną obrożę na wystawy |
Wystawa to nie rewia mody :wink:
Wystawa jest po to, by pokazać wszystkie jak najlepsze cechy danego psa.
Taka obroża jest śliczna, a wyżły wyglądają w nich pięknie.
Niestety takie coś skraca optycznie szyję a szyję trzeba pokazać. I tak dużo psów ma za krótką, więc skracać ją jeszcze - o nie !
W takich obrożach można chodzić z psami na co dzień, ale nie na wystawy.
ewan napisał/a: | przerażają mnie dławiące funkcje ringówki |
no widzisz Ewa, a ja i większość wystawców jest za łańcuszkami :wink:
i mało kogo coś takiego przeraża :wink:
ewan napisał/a: | a żeby nie było bywają bardzo wystawowe obroże |
Ewa, to nie są wystawowe obroże...
To są bardzo ładne obroże, ale nie wystawowe !!!
Możesz w niej przyprowadzić psa na wystawę, ale nie prezentować w niej psa na ringu. |
|
|
|
 |
ewan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 15:00
|
|
|
Agato ja zdaję sobie sprawę, że wygląda to mało profesjonalnie, ale mój profesjonalizm w skali od 1 do 10 jest równy -10
Szkoliłam moje psy od początku pozytywnie i z powodu wystawy, która ma dla nich być również przyjemnością, nie będę im zakładała czegoś, co je może dusić.
Zgadzam się z Tobą i przyznaję Ci rację, ale... serce mi podpowiada żeby robić inaczej
A obroże bardzo ładne Mam parę typów i chyba do prezentu gwiazdkowego dla psów dołączę taką obróżkę... ciekawe czy docenią? :lol: :lol: |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 16:48
|
|
|
Ewa, nikt nie mówi abyś robiła inaczej, Twoje psy, Twoja sprawa co i w jakiej sytuacji im na szyję zakładasz :wink:
Padło pytanie -
Jogurt napisał/a: |
3. Czy mam zaopatrzyc sie w tzw. ringowke, czy moge go wystawiac w normalnej obrozy?? |
odpowiedź - ringówka, lub łańcuszek
Mały jest jeszcze mały, więc pewnie ringówka, a z czasem łańcuszek.
Wystawa nie spacer po lesie i nie rewia mody :wink: |
|
|
|
 |
Benka-Bozenka

|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 17:18
|
|
|
Ewa...a może taki łańcuszek....nadaje się na spacery i wystawy
nie zaciska tak jak inne łancuszki...więc o duszeniu nie ma mowy
polecam ,wypraktykowałam na szczeniakach...., na takim łańcuszku uczyłam chodzić Galliano
 |
_________________ Pies potęgą jest i basta |
|
|
|
 |
ewan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 17:25
|
|
|
to chodzi o średnice "obroży" przechodzącej koło krtani
ale już się dogadałam z koleżanką, która produkuje sprzęt dla psów, że zrobi mi ringówkę, która przy podgardlu będzie miała grubą taśmę taka ok 3-4cm
jak wrócę ze spaceru to narysuję i wkleję żeby poddać pod dyskusję zasadność mojej konstrukcji |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 17:32
|
|
|
fajny |
|
|
|
 |
ewan [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 24 Paź, 2007 13:37
|
|
|
coś takiego? |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Sro 24 Paź, 2007 17:43
|
|
|
dziekuje wam szystkim za odpowiedzi :thx
Z postawa juz jest jako tako, a teraz uczymy sie ladnie chodzic na smyczy. Narazie bez ringowki, na zwyklej smyczy chodzimy przy scianie do okola sciany, zeby nie uciekal na boki no i chojnie go nagradzam jak mu dobrze idzie. Calkiem szybko sie uczy. Moze sie wyrobimy do 18 :lol: |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 24 Paź, 2007 19:06
|
|
|
O Ewa, coś takiego
Widzisz, znalazłaś coś fajnego i odpowiedniego na wystawę
Przepraszam, zapomniałam o takiej ringówce, zapomniałam, bo rok temu coś takiego kupiłam Omenkowi i dał mi popis na ringu :? Po prostu jak to nazwałaś nie dusiło go i odstawiał cyrki. W domu wzięłam nożyczki, odcięłam szeroką część i na następnej wystawie już nawet kroczka nie przyspieszył, bo bał się, że będzie mu się wpijało w szyjkę. Omen nie szarpie, nie ciągnie, idzie super machajac ogonkiem, ale tylko w odpowiednim "ubranku"
A Jogurcik wyrobi się, na pewno |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 14:29
|
|
|
Na dzien dzisiejszy wyglada to tak, ze po zwiedzeniu 5 sklepow zoologicznych dalej nie mam ringowki Najpredzej da sie ja sciagnac dopiero na srode. |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 18:33
|
|
|
Na wystawie kupisz - do koloru, do wyboru |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 18:54
|
|
|
w akcie rozpaczy ogladajac zdjecia na necie stworzylam domowa wersje ktora w sumie niczym nie rozni sie od takiej kupionej... z wyjatkiem koloru. Jest taka czerwono biala |
|
|
|
 |
ewan [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 18:58
|
|
|
a sklepy internetowe? tam ringówek masz pod dostatkiem |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 21:50
|
|
|
Przeszperalam kilka i nic nie mieli. Jest cos na allegro ale hm... to chyba nie jest takie jak byc powinno. W tym tygodniu maja byc w sklepie zoologicznym to kupie |
|
|
|
 |
mariola [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 16:23
|
|
|
Wracając jeszcze do kwestii ringówka czy obroża to ja już wiem że moja Małgonia w ringówce na wystawie nie pójdzie :?
Na smyczy z normalną obrożą chodzi powiedzmy dość ładnie (oczywiście jak jej się akurat chce ) ale jak jej założę ringówkę albo łańcuszek to diabeł w nią wstępuje, miota się, szaleje, nie idzie prosto tylko próbuje gryźć smyczkę, normalnie makabra
Więc chyba na razie muszę sobie podarować "wersal" :wink: |
|
|
|
 |
|