Przesunięty przez: Miła od Gucia Sro 15 Kwi, 2009 23:00 |
Basset ze schroniska z Wielkopolski. szuka domu[w nowym domu |
| Autor |
Wiadomość |
Donvitow
|
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 20:42
|
|
|
Dwa kolejne domki odpadły w przedbiegach. Może przesadzamy. Ale ten śliczny i kochany pies ma pecha. Czekamy na ten pewny w 200%. Choć ostatni taki pewniak dał d.......y w 200%.
Jak coś się wykluje dam znać Hubertusie. |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 19:15
|
|
|
| Nadal nic. |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 19:57
|
|
|
| Donvitow napisał/a: | | Nadal nic. |
ale "nic" w sensie, że brak chętnych do adopcji psiaka, czy "nic" w sensie, że chętni są, ale nie spełniają oczekiwań czy ujmując to inaczej nie są stuprocentowymi pewniakami na odpowiednich opiekunów dla psiaka???
[Donvitow, a tak na marginesie, co z konikami? chodzi mi o niedawną interwencję z początku marca] |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 20:05
|
|
|
| Chętni są, po ogłoszeniu w "przyjacielu psie" bardzo dużo osób dzwoni, wszystkim podaję namiary na Małgosię, z 10 osób było. Ale większość z tych ludzi widać nie spełnia warunków. Ludzie są wzruszeni historią Picca. Mam nadzieję, że w końcu trafi na ten dobry kochany domek. Ci ludzie co dzwonią są tacy poruszeni historią, z rozmów wiem, że większość rodzin jest z dziećmi, inni mają inne już pieski w domu. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Gonia P
Fundacja "Głosem Zwierząt"
|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 08:44
|
|
|
| to jakim cudem niektórzy z nich otrzymują z emira ankietę przedadopcyjną. Ale nie ma znaczenia, kto skąd zadzwoni. Oby znalazł się wreszcie ten najbardziej odpowiedni domek i za to trzymam kciuki. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Gonia P
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 10:17
|
|
|
Czy Ty myślisz, że ja celowo wstrzymuję adopcję psa??? A jakiż miałabym w tym cel, powiesz mi?
Czy mam się publicznie tłumaczyć z powodów, dla których kolejni zgłaszający się (było 2) odpadli w przedbiegach??? |
_________________ http://fundacja-emir.org/...ZNAN/poznan.htm |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 12:36
|
|
|
| Gosiu pewnie źle mnie zrozumiałaś. Wcale tak nie myślę jak piszesz. I wcale nie musisz tłumaczyć dlaczego ktoś odpadł. Nic złego nie miałam na myśli, a wręcz odwrotnie, wiem, że szukasz dobrego domu. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 14:09
|
|
|
Ostatnio same problemy.
Dwa konie bezpieczne ale klacze nie. Nie mamy co z nimi zrobić. Dwa lata temu znalazly by miejsce a teraz nie. Zaprzyjaźniona fundacja konska nie może ich przyjąć bo lezy finansowo.
Pies z interwencji z Grodziska Maz zwiał przez dwumetrowe ogrodzenie w schronia i nie możemy go znaleźć.
W tydzień przybyło 8 psiaków. Mlode i ładne.
Adopcje stoją.
Basset na P nie ma domu.
I jak tu się cieszyć.Może dlatego trochę nerwowości w postach. |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 14:38
|
|
|
| Gonia P napisał/a: | Czy Ty myślisz, że ja celowo wstrzymuję adopcję psa??? A jakiż miałabym w tym cel, powiesz mi?
Czy mam się publicznie tłumaczyć z powodów, dla których kolejni zgłaszający się (było 2) odpadli w przedbiegach??? |
Chyba nie ma sensu tak atakować Bogusię? Jak widac dobro tego psa bardzo leży jej na sercu i nadzwyczajnie na świecie boli ja serce o jego los. |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 18:12
|
|
|
| Cytat: | | Chyba nie ma sensu tak atakować Bogusię? Jak widac dobro tego psa bardzo leży jej na sercu i nadzwyczajnie na świecie boli ja serce o jego los. |
Jasne ze nie.
Stąd mój post powyżej. Ale nie po wszystkich wszystko tak szybko spływa jak po mnie. |
| Ostatnio zmieniony przez Hubertus Sob 28 Mar, 2009 20:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gonia P
|
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 21:36
|
|
|
Dzięki Goniu za fotki, Piccolo wygląda na zadowolonego, dobrze, że ma towarzystwo i się nie nudzi.
Bardzo mi leży na sercu jego los i trzymam mocno kciuki za szybkie znalezienie domku. |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 22:09
|
|
|
Piękna galeria, jaki on śliczny i widać, że przybrał trochę.
Zadowolony, radosny, i chyba bardzo żwawy, trudno go uchwycić, hi hi.
Dziękuję Goniu za fotki.
Ze zdjęć widać, że się świetnie "bawi" z psiakami. Serce się raduje jak patrzę na jego pyszczek uśmiechnięty, bo czyż on tu się nie uśmiecha ?
pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie
Picco - buziak od ciotki. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 08:34
|
|
|
| Renia napisał/a: | | Gonia P napisał/a: | Czy Ty myślisz, że ja celowo wstrzymuję adopcję psa??? A jakiż miałabym w tym cel, powiesz mi?
Chyba nie ma sensu tak atakować Bogusię? Jak widac dobro tego psa bardzo leży jej na sercu i nadzwyczajnie na świecie boli ja serce o jego los. |
"TO" uważasz za atak ???
a zadaj sobie trud przeczytania postu, do którego zacytowany przez Ciebie post Gosi był odpowiedzią;
a co powiesz na to:
| Miła od Gucia napisał/a: | | to jakim cudem niektórzy z nich otrzymują z emira ankietę przedadopcyjną |
czy "TO" było miłe?
nawet jeśli za chwilę padło:
| Miła od Gucia napisał/a: | | Gosiu pewnie źle mnie zrozumiałaś. Wcale tak nie myślę jak piszesz. |
ja zrozumiałam tak samo źle jak Gosia - dlatego uważam, że mylnie został określony podmiot atakujący.
a w temacie Psa
widać że chłopak nie swobodnie przebywa w towarzystwie psów , raczej jest wesoły i bezkonfliktowy - to chyba dobrze wróży,
a tak sobie patrzę na tą fotkę , on chyba taki bardziej "biglowaty w typie" - ma bardzo długie nogi, jest wzrostu przeciętnego bigla (co widac na fotkach, i brzusio taki podkasany, ale psiulo ładny :smile: |
|
|
|
 |
|
|