No cóż , sedzia taki - hmmm....... :shock:
Kilka lat temu gdy Prezesem Oddziału w katowicach była Baska Czasławska o obsadzie ringu basset hounda mogłem decydować i trzeba przyznać iż zawsze byli to dość obiektywni fachowcy.Raz się zdarzyło iz zaistaniał własnie ten sędzia :shock: - z polecenia Goski Wieriemiejczyk - :shock: bo to był wtedy szef zaprzyjażnionego Klubu Basseta ,itd. Po zakończeniu sedziowania sama Wieriemiejczykowa stwierdziła 'Jezus Maria ale dał zmianę ..... i jak dobrze że nie zaprosiłam go na Kraków ".
Z wieści gminnych stwierdzę tylko iż jest on bardfzo zaprzyjaźniony z wierchuszka kynologiczna w Polsce itp.
Co do stwierdzenia iż Harold jest lepszy :shock: od Grosia to sie nie zgodzę :x - śa to psy porównywalne - Grosiu nawet dłuższy z lepsza klatą i przedpiersiem oraz stokiem , Harold za to bardziej utytułowany , no ale cóż ...........
Wpadki wszystkim sie zdarzają , o profesjonalizm możemy podejrzewać tylko tych z bardzo znanymi nazwiskami , którzy hodowali przez wiele lat bassety, znają ta rasę od podszewki , przeżywali porażki zanim osiągnęli szczyty.
Mnie tylko szlag trafia , jak sedzia opisuje mi psa na ringu i pisze pierdoły , bo nie umie określić np. prawidłowego zgryzu i ciasne nożyce okresla jako cęgi :shock: , no bo wie pan ma byc przerwa pomiedzy żebami twarzoczaszki a żuchwy :shock: - cholera może najlepiej by żeby żeby żuchwy
wystawały do przodu ? albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab :shock: że go nie zauważył. Albo taki cud - kończyny zbierzne naprzemiennie !!!!! :thx
Niezłe ......... szlag mnie trafia , bo jesli płacę składki, wpisowe na Wystwę to mam prawo wymagać profesjonalisty na ringu , jeśli juz znoszę bur.....el organizacyjny , który panuje praktycznie na wszystkich imprezach.
Fanfan z rodziną [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 16:21
Cytat:
albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab że go nie zauważył.
...żeby nie było wątpliwości - to o Fanfanie
Uczestnikom wystawy gratulujemy :lol:
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pią 16 Lis, 2007 15:54
Dzięki Grzegorzu :wink:
pozdrawiam
Groszek
A Monice chyba muszę dać na kilka tygodni Isię do wyszkolenia
I siebie również
Patrzeć z boku jak ona prezentuje swoje psy na ringu to sama przyjemność
Co do organizacji to w Poznaniu jest rewelacyjna, uwielbiam tam jeździć
gocha [Usunięty]
Wysłany: Pią 16 Lis, 2007 16:20
Od nas wielkie gratulacje dla Harolda Wspaniałego :thx :thx :thx
A tak po cichu to się przyznam, że to mój ulubiony pies, od dawna obserwuję jego sukcesy, jest przepiękny(nie ubliżając Grosiowi, z którym jest porównywalny w urodzie)
Petit [Usunięty]
Wysłany: Pon 10 Gru, 2007 19:05
Gratuluję wszystkim i odrazu się pochwalę...
Młodzieżowy Zwycięzca polski:)
i pytanie, czy jak dostała taki tytuł, to też Mł. Zw. Europy cośtam coś tam...??? Bo ma niezaznaczony...
Co do organizacji, to mi też się tam zawsze podoba...
Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum