Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Poznań Międzynarod.- o Puchar Europy Środkowej i Wschodniej
Autor Wiadomość
Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 15:56   Poznań- Miedzynarodowa

No cóż , sedzia taki - hmmm....... :shock:
Kilka lat temu gdy Prezesem Oddziału w katowicach była Baska Czasławska o obsadzie ringu basset hounda mogłem decydować i trzeba przyznać iż zawsze byli to dość obiektywni fachowcy.Raz się zdarzyło iz zaistaniał własnie ten sędzia :shock: - z polecenia Goski Wieriemiejczyk - :shock: bo to był wtedy szef zaprzyjażnionego Klubu Basseta ,itd. Po zakończeniu sedziowania sama Wieriemiejczykowa stwierdziła 'Jezus Maria ale dał zmianę ..... i jak dobrze że nie zaprosiłam go na Kraków ".
Z wieści gminnych stwierdzę tylko iż jest on bardfzo zaprzyjaźniony z wierchuszka kynologiczna w Polsce itp.
Co do stwierdzenia iż Harold jest lepszy :shock: od Grosia to sie nie zgodzę :x - śa to psy porównywalne - Grosiu nawet dłuższy z lepsza klatą i przedpiersiem oraz stokiem , Harold za to bardziej utytułowany , no ale cóż ...........
Wpadki wszystkim sie zdarzają , o profesjonalizm możemy podejrzewać tylko tych z bardzo znanymi nazwiskami , którzy hodowali przez wiele lat bassety, znają ta rasę od podszewki , przeżywali porażki zanim osiągnęli szczyty.

Mnie tylko szlag trafia , jak sedzia opisuje mi psa na ringu i pisze pierdoły , bo nie umie określić np. prawidłowego zgryzu i ciasne nożyce okresla jako cęgi :shock: , no bo wie pan ma byc przerwa pomiedzy żebami twarzoczaszki a żuchwy :shock: - cholera może najlepiej by żeby żeby żuchwy
wystawały do przodu ? albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab :shock: że go nie zauważył. Albo taki cud - kończyny zbierzne naprzemiennie !!!!! :thx
Niezłe ......... szlag mnie trafia , bo jesli płacę składki, wpisowe na Wystwę to mam prawo wymagać profesjonalisty na ringu , jeśli juz znoszę bur.....el organizacyjny , który panuje praktycznie na wszystkich imprezach.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 16:21   

Cytat:
albo stwierdza brak kła - no bo to taki mały zab że go nie zauważył.

...żeby nie było wątpliwości - to o Fanfanie :D

Uczestnikom wystawy gratulujemy :lol:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Lis, 2007 15:54   

Dzięki Grzegorzu :wink:

pozdrawiam
Groszek

A Monice chyba muszę dać na kilka tygodni Isię do wyszkolenia :D
I siebie również 8)
Patrzeć z boku jak ona prezentuje swoje psy na ringu to sama przyjemność :D

Co do organizacji to w Poznaniu jest rewelacyjna, uwielbiam tam jeździć :D

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pią 16 Lis, 2007 16:20   

Od nas wielkie gratulacje dla Harolda Wspaniałego :thx :thx :thx
A tak po cichu to się przyznam, że to mój ulubiony pies, od dawna obserwuję jego sukcesy, jest przepiękny(nie ubliżając Grosiowi, z którym jest porównywalny w urodzie)

Petit
[Usunięty]

Wysłany: Pon 10 Gru, 2007 19:05   

Gratuluję wszystkim i odrazu się pochwalę...

Młodzieżowy Zwycięzca polski:)
i pytanie, czy jak dostała taki tytuł, to też Mł. Zw. Europy cośtam coś tam...??? Bo ma niezaznaczony...

Co do organizacji, to mi też się tam zawsze podoba...
Pozdr.
:)

Odpowiedz do tematu