|
Czy potrafisz wysłać fotki na nasz serwer? |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 00:16
|
|
|
| Dariusz napisał/a: | | ...udało mi się wkleić zdjęcie... |
No tak...szukam i szukam...i nic
My tu Darku nasz serwer promujemy i piszemy że da się na nim fotki zamieścić, a Ty który jako pierwszy miałeś własny folder na naszym serwerze piszesz że udało Ci się wkleić zdjęcie.....na imageshacku No powiem szczerze że mnie załamałeś. Oczywiście cieszę się że udało Ci się, bo nie ma nic lepszego jak samemu opanować to czego się jeszcze nie potrafi, ale spróbuj teraz zamieścić coś u nas
Oczywiście to nie żaden nakaz - możesz mieć fotki gdzie chcesz
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 00:31
|
|
|
| No faktycznie-wkleiłem za poradą Bogusi-rano powalczę dalej :thx |
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 00:48
|
|
|
Niestety Krzysztofie-robię wszystko tak jak podajesz-po wpisaniu -
ftp://bassety.net- wyskakuje tylko ostrzeżenie o treści: 530 Login incorrect !!
Dlatego wklejałem inaczej.
Pozdrawiam |
|
 |
Evika
Evika

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 769 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 09:19
|
|
|
| hej, na firmowym kompie w pracy wyswietla mi dokladnie ten sam komunikat co Darkowi!! o co tu chodzic moze ?? |
_________________ bassety -moje tygrysy kochane .... |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 13:40
|
|
|
| Dariusz napisał/a: | | ...Login incorrect... |
To wskazuje na to że windows sam narzuca jakiś login do strony na którą chcesz wejść i jest to login nieprawidłowy. Spróbuj zrobić według mojego opisu z powtórnym logowaniem ( prawy klawisz myszy itd... ) Takie automatyczne logowanie ma zaszyte w sobie sam system a także kilka programów zapamiętujących hasla. Dopiero po prawidłowym zalogowaniu należy wyrazić zgodę na zapamiętanie danego zestawu login/hasło a nie jak jest to domyślnie ustawione w przypadku każdej próby logowania.
Napisz czy udało się czy trzeba poszukać innego rozwiązania. Spróbuj też obu adresów ftp://bassety.net oraz ftp://ftp.bassety.net - u niektórych użytkowników działa tylko jeden z nich ( u mnie oba ).
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 15:06
|
|
|
| Niestety-cały czas to samo- pracuję na XP-prof....-nie wiem co to jest |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 17:36
|
|
|
| Darku, ta instrukcja obsługi to nie moje dzieło, to Hubertusa, ja tylko sobie skopiowałam do korzystania i przesłałam Wam, aby pokazać z czego ja korzystam do wklejania zdjęć. A teraz i już sposobem Krzysia potrafię. Nie taki ze mnie gamoń komputerowy, jak widać. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 2005 20:53
|
|
|
| Bogusiu- niestety ja z Eviką jesteśmy chyba "gamoniami"- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -nie wchodzi nam to-nawet mój kolega próbował i ma to samo co my-pewnie to kiedyś rozgryziemy-jak psiaki kości :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 08:02
|
|
|
U mnie jest tak: oba adresy niby działają bo się loguję i zarówno użytkownik jak i hasło zostaje przyjęte, ale na dple widnieje "użytkownik anonimowy". Więc zrobiłam tak jak radziłeś Krzyśku i prawym klawiszem, "zaloguj jako" - jeszcze raz się loguję, i wtedy faktycznie widzę foldery i zdjęcia, ale wtedy mam inny adres ftp://bassety.net@bassety.net/
Tak ma być?
Pracuję na Windows'98. |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 14:12
|
|
|
W zasadzie to nieważne jaki Ci się adres czy login pokaże - ważne żebyś widziała zawartość folderu i mogła wklejać do niego swoje fotki :D:D
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 15:03
|
|
|
Chyba to jednak nie jest bez znaczenia jaki mam adres, bo jak chcę zobaczyć konkretne zdjęcie (np. Agrafka.jpg) to wyświetla mi się "błąd składni...." a adres mam wtedy taki:
ftp://forum@bassety.net:bassety@bassety.net/Agrafka.jpg
Wiec widzę foldery i ich zawartość, ale konkretnego zdjęcia otworzyć nie mogę. :? |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 15:41
|
|
|
Faktycznie - bardzo dziwne adresy Ci wychodzą :shock:
Żeby zobaczyć tą fotkę adres powinien wyglądać tak | Kod: | | ftp://bassety.net/Agrafka.jpg |
Sprawdź czy da się w Twoim wypadku wkleić jakąś fotkę na serwer.
Krzysiek |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 20:01
|
|
|
Ta składnia, którą podała Jaga zawiera w sobie nazwę użytkownika i hasło do serwera - jest to całkiem normalna składnia dla przeglądarki w windowsie (szczególnie w takim jak win 98 )
Nazwa użytkownika i hasło jest oddzielone od nazwy serwera znakiem "@".
Przyznam się, że od początku krzywo patrzyłem na nazwę użytkownika, którą utworzyłes Krzyśku. Ogólna zasada jest taka, że w nazwach nie stosuje się żadnych znaków typu * ? ! / itp itd
Nawet chciałem zaproponować, żeby zamiast pisania jak się ludziska mają zalogować to zwyczajnie opublikować link o takiej składni. Jednak przez to "@", którego użyłeś w nawie użytkownika nie byłem pewien czy będzie działać, ale jak widać działa Dodatowo nie drążyłem tematu, bo sam nie mogłem się zalogować ;p
ftp:// style="color: red">forum@bassety.net:bassety@bassety.net/Agrafka.jpg
......^^^^^^^^^^^^^
tu jest nazwa użytkownika
........................................^^^^^
tu jest hasło
.......................................................^^^^^^^^
a tu nazwa serwera
To jak najbardziej poprawna składnia.
A kliknięcie na poniższy link powinno wystarczyć do zalogowania się na serwer FTP
>>> ftp://forum@bassety.net:bassety@bassety.net/ <<<
I niech mi teraz ktoś powie, że się nie może zalogować  |
|
|
|
 |
Dariusz

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 21:04
|
|
|
| Hubertusie-wszystko jest ok :thx |
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 21:04
|
|
|
| Hubertus napisał/a: | | ... od początku krzywo patrzyłem na nazwę użytkownika, którą utworzyłes ... ...przez to "@", którego użyłeś w nawie użytkownika nie byłem pewien czy będzie działać... |
Niestety nie całkiem masz rację. Nazwa użytkownika podana przeze mnie to >forum< a nie jak sądzisz >forum@bassety.net<. Pewnie Cię to zdziwi - bo mnie dziwi, ale nasz serwer automatycznie dodaje do każdej nazwy użytkownika >@bassety.net< i bez tego nie będzie działać. Nawet główna nazwa administratora też jest "obciążona" tym dodatkiem.
Tak więc Twoja niepewność czy zadziała powinna być odwrotna - bo właśnie bez tego @ itd. nie zadziała
| Hubertus napisał/a: | | ... I niech mi teraz ktoś powie, że się nie może zalogować... |
I tu Cię zmartwię - ja się w ten sposób nie mogę zalogować może to działa tylko w W98 ?
Krzysiek. |
|
|
|
 |
|
|