KATOWICE 2008 - nominacja CRUFT |
Autor |
Wiadomość |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 09:33
|
|
|
rzeczywiście masz racje,jak zwykle w tym temacie pokręciłam,juz nie będę sie wymądrzać |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:01
|
|
|
Mireczko, jeśli uraził Cię mój post to przepraszam, nie było moim zamiarem się wymądrzać a tym bardziej Cię urazić! Być może nie dość precyzyjnie opisaliśmy z Grzegorzem obie kwestie we wczesniejszych postach |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:09
|
|
|
Kasiu broń Boże nikt tu na nikogo się nie obraził :lol: ,stwierdziłam tylko ze pomimo kilku zaliczonych wystaw i tak zwsze cos kręcę,bo to dla mnie czarna magia z tymi tutułami :shock:
ps.Kaśka od Gadiatora to te przepisy tłumaczy mi dosyć często i mowi do mnie wtedy zawsze DUZYMI LITERAMI,ale widać efekty marne :cool: :cool: |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:20
|
|
|
no to w takim razie zapraszam do przeczytania "O WYSTAWACH W PIGUŁCE" starałam się tam wszystko opisać w miare jasno :grin:
i niech to w końcu ktoś przeczyta!!! w końcu tyle trudu w to włożyłam!!! :neutral: |
|
|
|
 |
Bacha

|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:34
|
|
|
Kasia, ja przeczytałam, powoli i z uwagą. Rozjaśniło mi się w głowie to fakt, naprawdę fajnie napisane. Ale jakoś nie potrafię wzbudzić w sobie entuzjazmu do tych imprez, może dlatego że moje psy nie wystawowe. Poza tym zniechęca mnie to co czytałam na forum, o różnych dziwnych decyzjach sędziów itp.
Ale dobrze wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. |
_________________ Bass i Fina
tel. 608 327 767 |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 11:45
|
|
|
eeeeeeeeee tam,co innego przeczytać a zupenie co innego w emocjach,stresie wystawowym sie w tym wszystkim połapać :lol: |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 13:46
|
|
|
Kasia napisał/a: | i niech to w końcu ktoś przeczyta!!! |
Ja czytałam :cool:
Faktycznie jasno, zwięźle, zrozumiale. Duża buźka dla Ciebie :grin: |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 14:55
|
|
|
Ja też przeczytałam, z dużym zainteresowaniem, bo wreszcie ktoś wyjaśnił mi skrócie o co w tym wszystkim chodzi :grin: |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 15:50
|
|
|
Bacha napisał/a: | Kasia, ja przeczytałam, powoli i z uwagą. Rozjaśniło mi się w głowie to fakt, naprawdę fajnie napisane. Ale jakoś nie potrafię wzbudzić w sobie entuzjazmu do tych imprez, może dlatego że moje psy nie wystawowe. Poza tym zniechęca mnie to co czytałam na forum, o różnych dziwnych decyzjach sędziów itp.
Ale dobrze wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. |
Popieram w 100 procentach. Ja mam z Katowic jakis opis totalnie nie z tej ziemi, jakies bzdury totalne jakby nie mojego psa opisywali |
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:07
|
|
|
z ciekawości...możesz przytoczyć tu ten opis? |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:18
|
|
|
ja uważam ze to normalne że opis opisowi nierówny,kazdy sędzia preferuje inny typ psa :cool: tak samo jak my jedna lubi blondynów a druga brunetów ,ale ja odnalazłam dwa opisy mojej suni od tego samego sędziego i tez sie róznia :lol: :lol: :lol: |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:23
|
|
|
Ja nigdy nie widziałam opisu psa z młodzieży ani ze szczeniąt. Aż jestem ciekawa jak to wygląda, bo chyba sędziowie biorą pod uwagę, że w tym wieku psy jeszcze się rozwijają? |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:33
|
|
|
cyt.opis Dusi krajowa Olsztyn 2005
Klasa młodzieży
"elegancka,proporcjonalna suczka o mocnym prostym grzbiecie,dobre przedpiersie,prawidlowe kończyny i ruch "
ocena dosk. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:37
|
|
|
Właśnie przegladałam zdjęcia i zobaczyłam coś, co wcześniej nie wpadło mi w oko. Poniżej Fanaberia ( siostrzyczka Fania )...zdjęcie Fania ( podobne ) z wystawy w Katowicach na 2 stronie wklejone przez Jagę...jakby nie było - widać że rodzina |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:38
|
|
|
Mirka...najbardziej podoba mi się to "elegancka" :cool: :wink: |
|