Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
KATOWICE 2008 - nominacja CRUFT
Autor Wiadomość
Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 09:33   

rzeczywiście masz racje,jak zwykle w tym temacie pokręciłam,juz nie będę sie wymądrzać :roll: :roll:

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:01   

Mireczko, jeśli uraził Cię mój post to przepraszam, nie było moim zamiarem się wymądrzać a tym bardziej Cię urazić! Być może nie dość precyzyjnie opisaliśmy z Grzegorzem obie kwestie we wczesniejszych postach :)

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:09   

Kasiu broń Boże nikt tu na nikogo się nie obraził :lol: ,stwierdziłam tylko ze pomimo kilku zaliczonych wystaw i tak zwsze cos kręcę,bo to dla mnie czarna magia z tymi tutułami :shock:
ps.Kaśka od Gadiatora to te przepisy tłumaczy mi dosyć często i mowi do mnie wtedy zawsze DUZYMI LITERAMI,ale widać efekty marne :cool: :cool:

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:20   

no to w takim razie zapraszam do przeczytania "O WYSTAWACH W PIGUŁCE" starałam się tam wszystko opisać w miare jasno :grin:
i niech to w końcu ktoś przeczyta!!! w końcu tyle trudu w to włożyłam!!! :neutral:

Bacha 

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 10:34   

Kasia, ja przeczytałam, powoli i z uwagą. Rozjaśniło mi się w głowie to fakt, naprawdę fajnie napisane. Ale jakoś nie potrafię wzbudzić w sobie entuzjazmu do tych imprez, może dlatego że moje psy nie wystawowe. Poza tym zniechęca mnie to co czytałam na forum, o różnych dziwnych decyzjach sędziów itp.
Ale dobrze wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 11:45   

eeeeeeeeee tam,co innego przeczytać a zupenie co innego w emocjach,stresie wystawowym sie w tym wszystkim połapać :lol:

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 13:46   

Kasia :) napisał/a:
i niech to w końcu ktoś przeczyta!!!

Ja czytałam :cool:
Faktycznie jasno, zwięźle, zrozumiale. Duża buźka dla Ciebie :grin:

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 14:55   

Ja też przeczytałam, z dużym zainteresowaniem, bo wreszcie ktoś wyjaśnił mi skrócie o co w tym wszystkim chodzi :grin:

Jogurt 

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 15:50   

Bacha napisał/a:
Kasia, ja przeczytałam, powoli i z uwagą. Rozjaśniło mi się w głowie to fakt, naprawdę fajnie napisane. Ale jakoś nie potrafię wzbudzić w sobie entuzjazmu do tych imprez, może dlatego że moje psy nie wystawowe. Poza tym zniechęca mnie to co czytałam na forum, o różnych dziwnych decyzjach sędziów itp.
Ale dobrze wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi.

Popieram w 100 procentach. Ja mam z Katowic jakis opis totalnie nie z tej ziemi, jakies bzdury totalne jakby nie mojego psa opisywali :roll: :roll:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:07   

z ciekawości...możesz przytoczyć tu ten opis?

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:18   

ja uważam ze to normalne że opis opisowi nierówny,kazdy sędzia preferuje inny typ psa :cool: tak samo jak my jedna lubi blondynów a druga brunetów :roll: ,ale ja odnalazłam dwa opisy mojej suni od tego samego sędziego i tez sie róznia :lol: :lol: :lol:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:23   

Ja nigdy nie widziałam opisu psa z młodzieży ani ze szczeniąt. Aż jestem ciekawa jak to wygląda, bo chyba sędziowie biorą pod uwagę, że w tym wieku psy jeszcze się rozwijają?

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:33   

cyt.opis Dusi krajowa Olsztyn 2005
Klasa młodzieży
"elegancka,proporcjonalna suczka o mocnym prostym grzbiecie,dobre przedpiersie,prawidlowe kończyny i ruch "
ocena dosk.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:37   

Właśnie przegladałam zdjęcia i zobaczyłam coś, co wcześniej nie wpadło mi w oko. Poniżej Fanaberia ( siostrzyczka Fania )...zdjęcie Fania ( podobne ) z wystawy w Katowicach na 2 stronie wklejone przez Jagę...jakby nie było - widać że rodzina :mrgreen:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:38   

Mirka...najbardziej podoba mi się to "elegancka" :cool: :wink:

Odpowiedz do tematu