Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie chcę spać sam
Autor Wiadomość
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 21:40   

Marynka, nic nie "obrabiaj" tylko wrzucaj zdjęcia, chcę zobaczyć tego małego łobuziaka z różowym brzuszkiem. Ukochaj go od nas i od Gucia.
Pamiętam, jak Gucio był malutki nie odstępował mnie na krok, a że malutki to tak śmisznie się plątał pod nogami, musieliśmy bardzo uważać żeby mu krzywdy nie zrobić. I co jakiś czas musiałam się schylać i utulić, ukochać i dalej zmywać gary.
Teraz ma 7 lat. My mamy dwa pokoje, jak np. jestem w dużym a on śpi w małym, to zaraz drypcze za mną i kładzie się na kanapie i katem oka zerka.
Jak przenoszę się do małego pokoju do komputera słyszę za chwilę dryp dryp stuk stuk idzie. I dalej się kładzie na swoim legowisku. I znowu zerka.
Musi czuć bliskość, a i mnie przyjemniej jak ten uchol leży w pobliżu i smacznie śpi.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 22:47   

Bolo też tak za nami człapał puki Mini się nie pojawiła - czuje się teraz zazdrosna :wink:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 22:52   Re: Nie chcę spać sam

moni napisał/a:

Mam bassecika który ma 2 miesiące.Jest z nami 3 tygodnie.Na poczatku bardzo płakał za swoją mama i bracmi ( został kupiony w 6 tygodniu życia)...........:)

z tej wypowiedzi wywnioskowałam inaczej .

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008 07:28   

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
My mamy dwa pokoje, jak np. jestem w dużym a on śpi w małym, to zaraz drypcze za mną i kładzie się na kanapie i katem oka zerka.
Jak przenoszę się do małego pokoju do komputera słyszę za chwilę dryp dryp stuk stuk idzie. I dalej się kładzie na swoim legowisku. I znowu zerka.
Musi czuć bliskość, a i mnie przyjemniej jak ten uchol leży w pobliżu i smacznie śpi.

U mnie jest dokładnie tak samo. Moje bassetki też muszą mieć mnie w zasięgu wzroku.

Muszę się przyznać, że jak Eni miała 8 tygodni czasem zdarzało mi się przesypiać ranek razem z nią w jej legowisku na podłodze (pies nie śpi z nami, ale odwrotnie czemu nie ;) )
Urobiłam się z nią bardziej niż z niemowlakiem. Dziecko leży, a Eni bez przerwy biegała i siusiała w biegu, więc trzeba było jej stale pilnować.

Teraz coraz później robi się widno, więc Dżordż powinien spać doraz dłużej.

marynkaaa
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008 17:12   

nie wiem jak wrzucić tu zdjęcia dżordża :) napiszcie jak to zrobic a zrobie to w try miga! a wiecie że dżordż umie już przynosić piłeczke, skubaniutki szybko się uczy :)

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008 17:42   

Każdy basset potrzebuje wybitnie dużo kontaktu ze swoim człowiekiem. Poniżej zdjęcie, które dość dosłownie mówi, że nie tylko mały basset, ale i te duże potrzebują bliskości ;)

poza tym to dowód na to, że Minimini to rodzina Fania :mrgreen:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008 18:45   

Oj - bardzo dobitny dowód że są rodziną. :mrgreen: Jak dobrze że Mini jest taka drobniutka

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 06:44   

marta_zbyszek napisał/a:
Jak dobrze że Mini jest taka drobniutka

I Ty Marta narzekasz, że Mini kładzie sie na Was :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 08:50   

już nie będę narzekać. :wink:

moni 

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 21:04   Bunny dorosleje

Bunny niedługo skończy 5 miesiecy :) i ulubionym miejscem poza oczywiście przy misce jest ... nasze łóżko :) ))

moni 

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 21:08   Bunny dorosleje

jeszcze fotki :grin:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 21:33   

kochane

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 17 Wrz, 2008 12:31   

śliczności

karina_wilson 

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 00:40   

my sie z naszymi dziewczynami w nowym mieszkaniu codziennie mordujemy, mamy jasna sofe w duzym pokoju, one sobie w ciagu dnia na nia wchodza w nocy tez i robia co chca. sofia musi byc codziennie odkurzona i czyszczona bo wciaz pelno ich wlosow a mnie to zlosci lekko. w starym mieszkaniu spaly w przedpokoju zamkniete, tu przedpokoj mam poloczony z kuchnia i duzym pokojem wiec dziewczyny w nocy robia sobie basset party. do lozka ich jeszcze nie wpuscilismy, ale chetnie bym zrobila ale myslalam nad kupnem im pidzamek, w dziale dla dzieci widzialam takie wielkie spiochy i chyba im kupie, wtedy problem z wlosami bedzie rozwiazany.
Sheelka jak byla malutka to spala z nami w sypialni najpierw w lozku potem ja przenieslismy do lozeczka. zastanawiam sie moze czy nie kupic i dla lilia takiego kojca, obie tez by sie zmiescily, widzialam fajne na allegro firmy mamtu za raptem 115 zł.

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 00:47   

Jak to moja mama mawia : jeżeli nie jesteś przygotowany / przygotowana na to że otwierając maselniczkę będziesz mieć w maśle włosy to nie jesteś przygotowana / przygotowany na to żeby mieć psa lub kota.

Odpowiedz do tematu