Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Porządki na forum
Autor Wiadomość
Renia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 10:44   

Miła od Gucia napisał/a:
Ja założyłam temat Gustawa w dziale o Bassetach.
I tam zostanie, i będę wszystko co dotyczy jego tam dopisywała.
Gustaw, po prostu Gustaw i wszystko co jego dotyczy, czy zwał to prezentacją czy wizytówką, czy inaczej.

właśnie o to mi chodzi Bogusia. Też tak zakładałam temat.
To ja proszę,żeby temat moich dziewczyn też był w dziale o bassetach bo mój temat tego dotyczy.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 10:48   

Reniu ja się poprawiłam edytowałam w dziale
Mój Basset
przepraszam, pomyliłam działy
Mój basset ma być

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 15:08   

:!:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 20:01   

a możesz dokładnie zacytować pw,
usunięty czy przesunięty czy zamknięty.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 20:10   

:!:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 22:29   

Taki temat istnieje nadal, nie zostal usuniety.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2488
Problem moze lezec w tym, o czym pisal Krzysztof, ze przy scalaniu moze skasowac jakis z postow. Moze trafilo akurat na Twoj post. Nie da sie tego niestety odwrocic. Dla informacji autorem tego tematu nie jest Batus, Batus byl autorem tematu Wspomnienie, Twoj temat mial tytul Maly basset-duzy basset, temat polaczylam przy scalaniu, a Batus "zostal" jego autorem, bo do jej tematu scalalam posty o tej tematyce. Czysto techniczna sytuacja, nie mialam na to wplywu. Teraz juz wiemy dlaczego tak sie dzieje i bedziemy unikac scalania tematow. Dlatego prosba - zanim rozpoczniecie nowy watek sprawdzcie prosze czy juz nie ma tematu o danej tresci, oszczedzi to nam takich przykrych sytuacji. JEsli ktos jeszcze utracil watek w podobny sposob przepraszam, ale ja tez dopiero sie tego ucze, zawsze mozna dopisac utracona tresc.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sob 01 Sty, 2011 22:28   

No to ja z Nowym Rokiem zabrałam się ostro do pracy za swoje działy, a mam tego trochę.
Pouzupełniam, co mogłam.

Chcę Wam powiedzieć, że mam sporo obowiązków na forum. Choć tego tak nie traktuję jako obowiązki, lubię to co robię.

Oprócz tych wszystkich prac, wymienionych jako moderator i admin. merytoryczny, dochodzą, te prace, których nie widać, a są wykonywane. Sami zobaczcie.

Administracyjne prace techniczne
• sprawdzam czy ktoś nowy się zarejestrował i wpuszczam na forum (lub nie wpuszczam tych od seksów)
• usuwanie dubli
• przenoszenie i scalanie tematów

Galeria porzucony - pokochany
• Prowadzenie galerii porzucony – pokochany , wymaga szperania, przerabiania zdjęć, kto, kiedy

Adopcje
• przygotowywanie indywidualnych umów adopcyjnycj dla danego basseta, i przesłanie dalej do osób z forum, które podpisują umowę z adoptujacym,
• odbieranie poczty e-mailowej w sprawie adopcji bassetów i nie tylko, udzielanie odpowiedzi
• w swoich działach zwierzęta w potrzebie, uaktualniam, przenoszę, wstawiam linki odnoszące do wcześniejszych i czy dalszych losów
• śledzenie wątków na dogo, przedruki
• współpraca z forum Lucyny, przedruki
• przygotowywanie Podziękowań, łącznie z wysyłaniem do zainteresowanych (gwoli wyjaśnienia dodam, że podziękowania przygotowuję z przyjemnością i wszelkie koszty wydruku, laminowania i znaczków pokrywam ze swoich prywatnych pieniędzy - to tylko wyjaśnienie)

Solenizanci
• uzupełnianie listy nasi solenizanci
• bieżące uzupełnianie rocznej listy solenizantów (usuwanie, dodawanie)
• przygotowywanie życzeń urodzinowych psiakom i nam (tym, którzy w profilu mają wpisaną datę urodzenia)

Tęczowy most
• prowadzenie tęczowego mostu, uaktualnianie

Bassecie konto
• sprawdzanie wpłat na konto bassecie
• uzupełnianie konta na forum
• dokonywanie przelewów
• prowadzenie pełnej rachunkowości, wydruki przelewów itd. (cały segregator).

Z innych różnych: wszelka pomoc przy wstawianiu zdjęć i innych technicznych.

Także jak widzicie, na forum jestem codziennie i służę pomocą i radą.

Jeśli coś scalam, rozdzielam czy przenoszę, nie robię tego bez powodu, proszę o więcej zaufania.

To co, rozpoczynamy Nowy Rok - powodzenia i miłego pobytu na forum wszystkim życzę.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 10:54   

Bogusiu, z mojej strony moge Ci zaofiarowac pomoc, gdyby taka byla potrzebna, ja jestem w pelni z Twojej pracy na forum zadowolona i pelna podziwu, ze to ogarniasz. JA rowniez zycze wszystkim Modom owocnego Nowego Roku i oby byl spokojniejszy niz zeszly ;)

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 06:43   

Te dwa ostatnie posty to chyba nie w tym temacie - całkowicie nie na temat - w szczególnosci ten Bogusi - - prosze o przeniesienie go np, do Tematów Róznych - art. 7 i 10 Regulaminu Forum - , bo diametralnie odbiega od tematu.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 20:51   

Grzegorz napisał/a:
Te dwa ostatnie posty to chyba nie w tym temacie - całkowicie nie na temat - w szczególnosci ten Bogusi.

Miła od Gucia napisał/a:
... zabrałam się ostro do pracy za swoje działy...

A tematem są "porządki na forum" - więc w czym rzecz? Czy Ty aby nie przesadzasz Grzegorz? Można by szukać różnych "dziur w całym" w tej wypowiedzi, ale na pewno nie tego że całość nie pasuje do tematu :shock:
K.

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 06:00   

No własnie nie " chciałem szukac dziury w całym ". Dlatego poprosiłem o przeniesienie posta.
"Porzadków na forum " dotyczy pierwsze zdanie . Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum ". Jesli nie artykuły z Regulaminu przytoczone przeze mnie to może ten - art. 20 i 22.

lora 

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 08:33   

Cytat:
Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum "

A ja z przyjemnością zapoznałam się z kompetencjami Miłej i zasadami, którymi kieruje się przy porządkowaniu działów. Teraz wiem do kogo zwrócić się z określonymi problemami, kto odpowiedzialny jest za ew. poprawki i jaka jest ich podstawa.
Dobrze jest gdy wiadomo dlaczego "porządek" właśnie "tak" został zrobiony i przez kogo.

Jeśli to możliwe, to prosiłabym Grzegorzu abyś Ty również napisał co należy do Twoich kompetencji.
Po ostatnich wydarzeniach i dyskusji o "dziale zamkniętym" od zadań technicznych, chciałabym to wiedzieć, aby nie wyciągać pochopnych i niesprawiedliwych wniosków.

Nie jest moim zamiarem Cię obrazić czy urazić, nie ma w mojej wypowiedzi złośliwości, dlatego mam nadzieję, że taki post z Twojej strony się pojawi.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 09:43   

Grzegorz napisał/a:
No własnie nie " chciałem szukac dziury w całym ". Dlatego poprosiłem o przeniesienie posta.
"Porzadków na forum " dotyczy pierwsze zdanie . Potem to juz jest prywatna reklama piszacej w swojej skromności osoby z której wynika że bez niej to forum nie istnieje , gdyz tyloma rzeczami na nim się zajmuje - może bardziej ten post pasuje do " Kto tu " rządzi" " - ale na pewno nie do "Porzadków na forum ". Jesli nie artykuły z Regulaminu przytoczone przeze mnie to może ten - art. 20 i 22.

Ale prawdą jest, że to wszystko Bogusia robi i pilnuje w tym porządku. Na pewno nie pisała tego dla chwały tylko informacyjnie przy okazji uaktualnienia prac na forum i po co znow szukac dziury w calym ??

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 10:33   

lora napisał/a:

Jeśli to możliwe, to prosiłabym Grzegorzu abyś Ty również napisał co należy do Twoich kompetencji.
Po ostatnich wydarzeniach i dyskusji o "dziale zamkniętym" od zadań technicznych, chciałabym to wiedzieć, aby nie wyciągać pochopnych i niesprawiedliwych wniosków.

Nie jest moim zamiarem Cię obrazić czy urazić, nie ma w mojej wypowiedzi złośliwości, dlatego mam nadzieję, że taki post z Twojej strony się pojawi.

I tak tego nie odbieram ............... w dziale "KTO TU RZĄDZI " pisałem o sobie , poczytaj .....

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 10:42   

Ja nie będę popierać żadnej strony, ale wyszczególnianie też mi się wydawało dziwne.
Prace należące do administratora wykonywali wszyscy admini do tej pory i nikt o tym nie trąbił, taka funkcja, trudna zresztą i czasochłonna.
Co do moderowania to wszyscy moderatorzy wykonują podobną pracę, to , że Bogusia ma jej więcej wynika z moderowania wielu działów, na co się zgodziła i" robi z przyjemnością i chętnie"
To odpowiedź Lora na Twoje pytanie, każdy moderator ma określoną pracę do wykonania, często jest tej pracy dużo, (patrz chociażby Asia i Basia tuż przed świętami, ile pracy miała w "tematach różnych"), z własnej woli i chęci.
Świetnie, że moderatorzy sprawdzają się i wykonują swoją pracę dobrze, ale ja odebrałam ten post podobnie jak Grzegorz, jako hymn pochwalny.
Nikogo nie chcę urazić, cenię pracę innych, ale wszyscy na tym forum , którzy wykonują jakiś kawałek pracy robią ją dobrze, wszyscy godząc się na administrowanie czy moderowanie wiedzą jakie z tego wynikają obowiązki.

Chyba faktycznie ten wpis lepiej by wyglądał w dziale "kto tu rządzi", tam się przedstawiają moderatorzy.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach