KATOWICE 2008 - nominacja CRUFT |
Autor |
Wiadomość |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 16:54
|
|
|
no wiesz w końcu dziewcznyna |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 17:55
|
|
|
Fanfan z rodziną napisał/a: | z ciekawości...możesz przytoczyć tu ten opis? |
pewnie :cool:
"dobra budowa, troche za niski, nie calkiem optymalnie uformowany front glowy, przod prawie prosty z otwartymi lapami (co kolwiek mialoby to znaczyc :cool: ). Klatka piersiowa dobrze zaokraglona, troche za krotka, mocny tyl. Ruch z dobrym posuwem."
Pogrubilam te, z ktorych sie najbardziej usmialam :cool: czego ciekawego mozna sie dowiedziec na wystawie :cool: no a ja glupia zawsze myslalam, ze basset ma bys niski, ale chyba jak widac nie mam racji :lol: |
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 17:58
|
|
|
że niski, to jeszcze jestem w stane zrozumieć...a co oznacza ta część opisu?
[quote="Jogurt] nie calkiem optymalnie uformowany front glowy[/b], przod prawie prosty z otwartymi lapami :[/quote] |
|
|
|
 |
Kaśka

|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 18:04
|
|
|
Otwarte łapy - najprawdopodobniej sędziemu chodziło o rozwarte palce, myślę że część tego opisu została zepsuta przez.......tłumacza :-( |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 18:09
|
|
|
No wlasnie cala droge do domu nad tym siedzialam i jakos nie moge do tego dojsc :lol: psa tez ogladalam z ta kartka w reku i wydaje mi sie jakos, ze jest wporzadku :cool: |
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 18:09
|
|
|
A, no to przynaje, ze pojechalismy z troche za dlugimi pazurkami, bo nie mialam kiedy obciac- wymiana |
|
 |
Kaśka

|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 18:18
|
|
|
Tu nie chodzi o pazury tylko o rozwarte palce, jednakże długie pazury jak najbardziej mogą się do tego przyczynić. Inna sprawa, że mam małego bzika na punkcie długości psich pazurów, hi, hi Mirka może Ci coś na ten temat powiedzieć, hi, hi |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 18:35
|
|
|
to prawda Dusia po wizycie u Kasi :lol: nie stukała pazurkami po podłodze :cool: |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 19:05
|
|
|
No ja mojemu wiecznie obcinam, ale nie nadazam, bo poniewaz mieszkamy na wsi to chodzi glownie po miekkim i sie nie scieraja tak szybko. |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 20:48
|
|
|
Kasia zdradź tajemnicę tego obcinania pazurków. Kupiliśmy specjalne "obcinarki" z blokadą, takie. My sami obcinamy, Gustaw bez problemu się poddaje temu zabiegowi, ale zawsze się boje, że za daleko przytnę.
I są chwile, szczególnie jak jest cisza w domciu, że ten jego tupot "pazurków" po panelach jest niesamowity. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 20:58
|
|
|
Ja też moim obcinam sama, na jasnych pazurach jest łatwiej, bo widać gdzie jest "żywe", ale na ciemnych bardzo trudno, tak raczej na wyczucie. Moje też tupią po panelach, nigdy mi sie nie udało obciąć tak żeby nie było słychać tupania. |
|
|
|
 |
madzialinka [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2008 08:51
|
|
|
Ja mojej też obcinam sama, ale efektu "nietupania" jeszcze nie uzyskałam. Wolę zostawić trochę zbyt długie, niż przesadzić.
A co do opisów z wystaw, to miałam taką notatkę: "dziwny wyraz pyska" |
|
|
|
|
 |
macsow [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2008 15:20
|
|
|
Witam serdecznie!
Chciałem tylko serdecznie podziękować Bożence za zaufanie.
Galliano ma cudowny charakter- bardzo dobrze nam sie współpracowało.
pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2008 16:23
|
|
|