|
Punio wita! |
| Autor |
Wiadomość |
kostek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 15:34 Punio wita!
|
|
|
Dzień dobry!
Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem kupna basseta - no i dziś w końcu się udało! Dwu miesięczny Punio już hasa po domu i tarasie. Warunki będzie miał na pewno bardzo dobre - mamy duży dom na wsi i ładny taras z trawą, roślinami itd... Wcześniej przez 12 lat mieliśmy jamnika także mamy doświadczenie w wychowaniu psa.
Macie może jakieś porady na początek? Słyszałem, że można mu dawać surowe mięso, prawda to? No i pan, od którego kupiłem pieska powiedział aby przyciąć mu pazurki bo ma troszkę długie i ostre.
Poza tym co polecacie do jedzenia? Sucha karma + jakieś urozmaicenia? Tylko w jakiej formie.
Pozdrawiam...
  |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 19:34
|
|
|
| Witamy Punia w gronie bassetow . Odpowiedzi na Twoje pytania dotyczace zywienia znajdziesz w temacie ZYWIENIE, jest tam wiele postow dotyczacych karmienia szczeniat, zyczymy milej lektury i powodzenia w tuczeniu balerona :wink: |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
tekila

|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 21:17
|
|
|
Witaj! Ale jest on słodki nie dawno miałam taką siódemkę pociech ale już nabrały większych rozmiarów i są radością u nowych właścicieli . No to życzę Ci dużo cierpliwości dla tego bąbla . pozdrawiam :thx |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21616 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 16:58
|
|
|
| Witaj wśród nas, Punio jest prześliczny. Zapraszamy i czekamy na nowe zdjęcia i wieści o Puniu. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
kostek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 17:44
|
|
|
No, Punio jest już u nas drugi dzień więc mogę co nieco o nim powiedzieć.
Piesek wydaje się bardzo inteligentny, ani razy 'nie narobił' w domu. Mamy duży taras i wystarczy mu otworzyć drzwi aby mógł się załatwić. Dość szybko to załapał... Np. dzisiaj nad ranem, około 6 zaczął piszczeć, skomleć i szczekać. Nie wiedzieliśmy o co chodziło... a jemu po prostu chciało się coś grubszego! Wyszedł na trawnik zrobił swoje i poszedł dalej spać. Byliśmy mocno zdziwieni...
Jego wadą jest na pewno to, że dużo gryzie. Ogólnie wszystko, co się da. Trzeba uważać bo bierze się nawet za kable...
Teraz po małych zabawach i bieganiu po ogródku... zasnął. Śpi smacznie...
Ale bardzo głośno oddycha (chrapie?)... Czy tak ma być?
Pozdrawiam,
Michał. |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 08:08
|
|
|
Tak ma być bassety niestety chrapią |
|
|
|
 |
Petit [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 18:45
|
|
|
| Witamy:0 |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 22:03
|
|
|
| Witamy ślicznego Punia.Gocha z Manią i Ignasiem. |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 23:22
|
|
|
I my witamy serdecznie |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Wrz, 2007 08:30 Powitania Do BAAARTA
|
|
|
Witaj,
jestes nowy na tym forum. Chcielibysmy sie dowiedzieć ktos TY , bo zapomniałes sie przedstawić............aczkolwieik od poczatku zaznaczyłes swoją obecność KRYTYKĄ i DOŚĆ DUŻA DAWKĄ ZŁOSLIWOŚCI .
Biorac pod uwage Twoje wypowiedzi prosimy bys łaskawie sie przedstawił i moze poinformował nas co cie upowaznia do takich wypowiedzi..................
Chciałbym nadmienic , iż zyjemy tu w dość zgranej grupie i TROLLOWANIE jest dość szybko eliminowane
Pzdr |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Wrz, 2007 08:48
|
|
|
Tobie się Grzesiu chyba użytkownicy poplątali :wink: