Przesunięty przez: Asia i Basia Pią 24 Wrz, 2010 14:40 |
PICCOLO Pompej z pobytu w Gdyni/ obecnie w nowej rodzinie |
Autor |
Wiadomość |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 23:09 PICCOLO Pompej z pobytu w Gdyni/ obecnie w nowej rodzinie
|
|
|
Oto informacje o Piccolo Pompeju z nowego domu w Gdyni.
"Jest szalony, cały czas zaczepia do zabawy i naśladuje Mambusię.
Jest bardzo mądrutki i cwany... chyba jak każdy długouchy...
Zdjęcia po spacerku i 3 godzinnym bieganiu...
PS. zaprzyjaźnił się bardzo z naszych znajomych 1,5 rocznym goldenem i jak na zdjęciach widać chyba Pompejka harce troszkę zmęczyły zmęczony ale szczęśliwy...
na ostatnim zdjęciu jest moja mama, a to młodsze to moja siostra ".
 |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 08:25
|
|
|
Obiecalam, ze nie wypowiem sie wiecej w temacie Piccola, ale trudno sie oprzec, kiedy sie patrzy na te zadowolone bassety na kanapie i usmiech nowej Panci Piccola :grin: .
Witamy serdecznie nowe basiorki na naszym forum. Byloby fajnie, gdyby nowi opiekunowie Piccola od czasu do czasu chociaz napisali nam, co nowego u Picca slychac i jak sie nowy domownik spisuje. Pozdrawiamy i dziekujemy za danie malemu szansy na lepsze jutro. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 10:27
|
|
|
A ja się cieszę z całego serca, że mój forumowy "chrześniak" tak dobrze trafił.
Nareszcie ma dom, normalny dom, pańcie i do tego jeszcze bassetkę do towarzystwa. Super! :lol: |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 11:18
|
|
|
ale milo patrzec na zadowolone pysiaki psiakow i wlascicieli |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 11:16
|
|
|
Widać, że rodzinka wpadła już po uszy |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 08:31
|
|
|
Przeklejam maila.
Witam!!!
Przepraszam za brak informacji wczoraj, ale nie miała internetu przesyłam zdjęcia z dwóch dni. Strasznie ciężko jest mu zrobić zdjęcia na spacerze jest strasznie ruchliwy i zanim zdjęcie pstrykne on już robi coś innego...
Mambusia na podwórku pokazała mu norkę gdzie mieszkają jeże i codzinnie razem tak kopią.
Pompejek cały czas zaczepia nas i Mambę do zabawy, ale suńka jak ma już dość zabawy to ustawia Pompejkaa po kątach i strasznie mu matkuje już mu pokazała, że siusiu robi się na dworz, a nie w domu (i jak na razie nie siusia w domu tylko na dworzu) i dziś nawet pokazał że chce wyjść się załatwić. Kupe niestety dziś jeszcze w nocy zrobił w domu, ale wie że zrobił źle bo kuli ogon pod siebie i ucieka na fotel. Ale dziś na wieczornym spacerku zobaczył, że Mamba załatwia się na dworzu i również się załatwił. Jesteśmy dobrej myśli że czystości nauczy się od Mambusi.
Suńska dziś się troszkę na nas obraziła, bo zrozumiała, że Pompejek z nami zostaje.
Uwielbia się w domu bawić pusta butelką po piciu. Jest strasznie wścibski i wszędzie musi zajrzeć najmniejszy szmer w domu, a on już biegnie zobaczyć co się dzieje (pamiętamy, Mambulinda zachowywała się dokładnie tak samo).
Zaprzyjaźnił się już z psami na osiedlu.
Jest bardzo wesoły i jesteśmy zdziwieni, ze pomimo takich przejść tak pogodnie się zachowuje i pogodnie na wszystko reaguje.
Już wiemy też, że nie lubi bananów, ale lubi pomidora, winogrona i lody.
Nie mamy, żadnych problemów przy karmieniu psiaków, każde idzie do swojej miski, ale jak kończą jeść to spr, czy przypadkiem ten drugi nie dostał czegoś innego i może lepszego. Pierwsze dwa dni zjadł wszytko co dostał w misce, a dziś troszkę zostawił.
Uwielbia mężczyzn za moim chłopakiem i tatą po prostu szaleje.
Ale jak Mambusia za bardzo matkuje Pompejkowi to ucieka do mnie.
Jak idzie spać to zasypia z sunią na kanapie a potem zmienia miejsce spania i śpi na fotelu.
I bardzo jest zainteresowany laptopem jak zaczynałam pisać maila to położył mi pysk na klawiaturze i obserwował ekran a potem kursor.
Wprowadził bardzo wiele uśmiechu i radości do naszego domu pokochaliśmy go całymi naszymi serduszkami.
Moja mama wczoraj nawet powiedziała, że jak się będę wyprowadzać to mi go nie odda i że musimy sobie zaadoptować innego basseta.
Jest Kochany i bardzo się cieszymy, że go mamy. On również wygląda na szczęśliwego. Uwielbia dawać buziaki.
Po tym weekendzie zabieramy Pompejka na spacer na plaże bardzo ciekawa jest czy nie zwariuje jak zobaczy tyle piasku bo bardzo lubi kopać.
Pozdrawiamy a Pompejek macha uszkiem |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 09:39
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 09:40
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Donvitow
|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 15:01
|
|
|
Zainteresowanie Pompejem niewielkie. Zresztą może dlatego że raczej powinien mieć wątek w dziale w nowym domu a nie Powitania.
Jeśli kogoś interesują foty z jego domu proszę o adres imail. Prześlę z upoważnieniem do wstawienia na Forum.
Pozdrawiam Kajetan/EMIR/ |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 16:39
|
|
|
ja przyznaje, ze przegapilam dalsze informacje moze rzeczywiscie zalozyc mu watek w dziale nasze bassety gdzie czesciej ludziska zagladaja.
Z fotek i opisu wyglada, ze Pompej nie mogl lepiej trafic |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 16:44
|
|
|
Bardzo się cieszę,że Piccolo znalazł taki wspaniały domek |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 19:49
|
|
|
Ta historia podnosi na duchu, o to psisko pokłóciły się dwa fora internetowe, całe szczęście że Pompej znalazł swój szczęśliwy domek |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 21:43
|
|
|
Nio, widac że mu tam dobrze |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 21:48
|
|
|
Prześlij nowe zdjęcia jeżeli masz, a Bogusia na pewno zrobi z nimi i tematami porządek, bo ona się tym najlepiej zajmuje. Napisz kilka słów co u Piccolo, pewnie, że nas interesuje :grin: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 15:33
|
|
|