BENITKO CHORY... |
Autor |
Wiadomość |
sylvia
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 16:05 BENITKO CHORY...
|
|
|
Jest mi bardzo smutno :cry: od piatku wiexczorem moj Benis jakis byl osowialy przez caly dzien,wieczorem nabieral werwy i mozna powiedziec ze mu lepiej.Ale dzis w poludnie juz mosialam jechac do weta.Nagle Benitko bardzo oslabl,nie chcial jesc pil tylko wode,nawet chodzenie mu sprawialo trudnosci-bardzo slaby.Na co dzien pelen zycia-a dzis...od razu zadzwonilam do meza do pracy aby szybko przyjechal ,za 15 min juz bylismy u weta.przypomne moze ze Benito ma 10 miesiecy(waga 34 kg).Pani doktor najpierw zmierzyla temp -41 stopni goraczki,do gardla mu zajrzala stwierdzila ze smierdzi(ze moze chore gardlo)ale powiedziala ze to moze cos byc z nerkami...pobrala krew-jutro beda wyniki-bardzo sie boje.Aha powiedziala jeszcze ze to pies mysliwski ze moze jakiegos szczura upolowal...aha wziela jeszcze zeskrobine bo ma przelysienie kolo lopatki.Dala dwa zastrzyki jeden na obnizenie goraczki a ten drugi ?z tego wszystkiego niewiem...takze czekam do jutra na wyniki-ale bardzo sie boje... |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 16:11
|
|
|
Trzymam mocno kciuki za "maluszka"
Bedzie dobrze |
|
|
|
 |
sylvia
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 16:12
|
|
|
Kochani mam pytanko -bo bardzo sie boje..wiem ze nie powiecie mi co to moze byc-ale moze wiecie co znaczy gdy psu smierdziz pyska?i dlaczego wet stwierdzil ze moze byc cos z nerkami-no i ten szczur...mam metlik w glowie?skad ta temperatura...aha rano widzialam ze mial trudnosci z oddaleniem kupki... |
|
|
|
 |
Lutex

|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 16:59
|
|
|
nie martw sie zawczasu. juz jutro masz wyniki wiec bedzie wiadomo i miejmy nadzieje, ze to nic groznego. moze psiak zjadl cos na dworzu starego i smierdzacego (niekoniecznie szczura :shock: ), stad tez klopoty z zalatwianiem i goraczka. |
_________________ Dana i długouchy futrzak Lu (za TM) oraz równie długouchy Frugo |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 17:12
|
|
|
Nie znam się za bardzo ale jak jest taka wysoka gorączka to z wypróżnianiem w naturalny sposób mogą problemy ... tak przynajmniej mi się wydaje.
Moje jak się nażrą paskudztw, to też śmierdzą i to całkiem długo ...
Trzymam kciuki. Będzie dobrze. |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 17:48
|
|
|
Nie martw się, już jutro wynik badań, a może to nic poważnego i szybko przejdzie, trzymamy kciuki za wyzdrowienie malucha. |
|
|
|
 |
Lucy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Lip 2008 Posty: 423
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 18:14
|
|
|
Moja Deba 2x miala taka temp tj 41 i 2x była to babeszjoza. Niestety, u nas teraz rowniez zdarzja sie kleszcze, tej chorobie czesto towarzysza dolegliwości jelitowe. Brzydki zapach z buzi moze wystapic w przypadku chorob nerek przy mocznicy- tj niewydolnosci nerek ,ale wtedy stan ogolny psa musialby byc b.zly, no i przede wszystkim wystepuje anuria tj bezmocz lub skapomocz,ale wysoka temp rowniez spowoduje ze piesek bedzie mniej sikał.
Z tego co piszesz nie ma objawow ewidentnej choroby w badaniu psa np anginy,popros weta niech pobierze badanie w kierunku chorob odkleszczowych, bedziesz miala pewnosc ze to nie to.A jak piesek byl szczepiony? |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 23:49
|
|
|
Sylvia, wiem, że to żadna rada, ale faktycznie trzeba poczekać na wyniki. Może już po tych zastrzykach troszkę się poprawiło ? Będzie dobrze, i my trzymamy kciuki i łapki. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 07:31
|
|
|
Trzymamy kciuki za malego, najwazniejsze, ze szybko reagowaliscie, dajcie znac, jak beda wyniki. Moze faktycznie cos polknal niestrawnego i mu zalega na zoladku. |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
sylvia
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 18:45
|
|
|
na godz 19 jestem umowiona u weterynarza-czyli za chwilke jedziemy.Ale faktycznie dzis mu sie polepszylo i wyglada juz na calkowicie zdrowego :smile: Ale jeszcze zobaczymy co wyjdzie z tych badan.Jak wroce zaraz napisze co doktor powiedzial-trzymajcie za nas kciuki :smile: I dziekuje wszystkim za otuche :smile: |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 19:42
|
|
|
oj trzymamy kciuki mamy nadzieje ze
wszystko z piesiem ok :~ |
|
|
|
 |
sylvia
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 19:49
|
|
|
Juz jestesmy po wizycie.Wiec benito ma stan zapalny gardla.Ogolnie rzecz biorac z krwi nic nie wyszlo.Takze ulzylo mi ze to nic powaznego.Natomiast ze zeskrobiny ze skory tez wszystko jest ok.Ale doktor powiedzial ze jezeli by sie nawracaly te lyse placki to zrobi sie jeszcze raz zeskrobine tyle ze glebiej.Podany byl jeszcze jeden zastrzyk,jakas pipetka na skore (dokladnie nie wiem bo moj NL jezyk do dobrego nie nalezy :neutral: )i do domu dostalismy antybiotyk na 5 dni,2 razy dziennie.Na koniec napisze jakie leki dostal Benito:Consult nabehandelin,Metacam insp 50 ml,Neopen(antybiotyk), Advocate hond,Clavaseptin(antybiotyk).Takze mam nadzieje ze juz mamy wszystko za soba :wink: Pozdrawiam wszystkich z Benitkiem :wink: |
|
|
|
 |
sylvia
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 19:52
|
|
|
no wlasnie kochani Basseciarze czy znacie te medykamenty ktore podalam?moze wasz piesio mial ktorys z w/w ?czy w Polsce tez ich uzywaja w lecznicach? :smile: |
|
|
|
 |
sylvia
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 19:54
|
|
|
Aha bym zapomniala wieczorkiem postaram sie wkleic fotki mojego ulubienca. :grin: :grin: :grin: |
|
|
|
 |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 20:56
|
|
|
Uf całe szczeście,że to nic poważnego.Niech zdrowieje młodziak :grin: |