Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubertus
Sob 28 Mar, 2009 19:35
Znikające PW , dyskusje itp itd
Autor Wiadomość
Hubertus 

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 17:34   Znikające PW , dyskusje itp itd

Po pierwsze - każdy z grupy "wsparcia" dostał PW w dniu uruchomienia ankiety.
Jeśli dołączył po tym fakcie to PW nie mógł dostać. Być może wystąpiły jakies problemy techniczne, na które nie mam wpływu.

Po drugie ankieta (ta ponownie uruchomiona) była ustawiony tylko na 2 dni i dlatego już nie można w niej głosować

Po trzecie mam już dosyć dyskusji na ten temat...

Za pierwszym razem był remis, za drugim przewaga na utajnienie, a na koniec sugestie, żeby jednak nie ukrywać...

Ostateczny głos pozostawiłem Bogusi jako osobie opiekującej się tym kontem.

Mam dosyć ukrywania i kombinowania, bo się coś komuś na forum nie podoba, albo ktoś do kogoś wydzwania lub też tysiąc innych powodów.

Większość z Was zużywa dużo energii na kłótnie i zbędne dyskusje. To forum już dawno straciło swój blask i jak widać nie sposób przywrócić dawną atmosferę.

Ważniejsze są prywatne urazy, pycha i niejednokrotnie brak kultury...
i to wszystko w większości kobiety... ta część społeczeństwa, po której oczekiwałoby się wyższego poziomu konwersacji... a w efekcie przepychanki, dogryzanie - prawie jak przekupy na targowisku - licytujecie się o byle gówno :evil:

A co do usuwanych postów, to prosiłbym o zaglądanie do "śmietnika", bo tam właśnie lądują Wasze wypowiedzi. Choć myślę, że od dziś możecie się śmiało obrzucać błotem, bo ja już jestem zmęczony panującą tutaj atmosferą i nie chce mi się już Was moderować.

Pozdrawiam

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 18:16   

Kwoli informacji, o 14-tej pisalam odpowiedz jeszcze nie w smietniku, a w temacie obecnie zamknietym-wniosek-o 14-ej temat byl jeszcze aktywny. Kiedy kliknelam wyslij zniknelo wszystko, po czym teraz nagle wszystko jest w smietniku, i to o dziwo temat zostal zamkniety o 8 rano. No to gdzie ja pisalam o 14-tej? Tam gdzie trzeba, temat przeniosles dopiero o 14.28.
Wariatka to ja jestem, ale nie az taka. Blond nie jestem na pewno. Nieladna ta zabawa Hubert, pw tez nie zginelo, tylko go po prostu chyba nie bylo, a jesli byl to przeslij go jeszcze raz. Chyba, ze nie byl to zaden znaczacy pw to faktycznie, lepiej odpocznij w weekend i nie zawracaj sobie gitary babskim wrestlingiem.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 19:07   Re: Znikające PW , dyskusje itp itd

HUBERTUS napisał : Ważniejsze są prywatne urazy, pycha i niejednokrotnie brak kultury...
i to wszystko w większości kobiety... ta część społeczeństwa, po której oczekiwałoby się wyższego poziomu konwersacji... a w efekcie przepychanki, dogryzanie - prawie jak przekupy na targowisku - licytujecie się o byle gówno :evil:

Mała prośba.
Jeżeli chcesz krytykować forumowiczów i ich ewentualny brak kultury, to proponuję najpierw zweryfikowac swoje wypowiedzi a dopiero póżniej "brać" się za innych. :~ [/b]

Hubertus 

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 19:13   

Asia i Marek napisał/a:
Kwoli informacji, o 14-tej pisalam odpowiedz jeszcze nie w smietniku, a w temacie obecnie zamknietym-wniosek-o 14-ej temat byl jeszcze aktywny. Kiedy kliknelam wyslij zniknelo wszystko, po czym teraz nagle wszystko jest w smietniku, i to o dziwo temat zostal zamkniety o 8 rano. No to gdzie ja pisalam o 14-tej? Tam gdzie trzeba, temat przeniosles dopiero o 14.28.

Jeśli muszę łopatologicznie to proszę:

Nie wiem gdzie pisałaś, nie jestem tu od tego, żeby pilnować czy udało wam się opublikować post czy nie.

(WYCIĄG Z LOGU ADMINA)
Pią 27 Mar, 2009 14:26 - ZABLOKOWAŁEM TEMAT
Pią 27 Mar, 2009 14:27 - WYDZIELIŁEM OSTATNIE POSTY I PRZENIOSŁEM DO ŚMIETNIKA
Pią 27 Mar, 2009 14:28 - EDYTOWAŁEM TYTUŁ POSTU W ŚMIETNIKU (pierwotnie zatytułowany "zbędne komentarze")

NA TYM KONIEC MOICH DZIAŁAŃ WE WSPOMNIANYM TEMACIE

Cytat:
Wariatka to ja jestem, ale nie az taka. Blond nie jestem na pewno.

Bez względu na kolor włosów, poziom wykształcenia i zawartość cholesterolu we krwi, żadna osoba na tym forum (łącznie ze mną) nie jest nieomylna. Nie wiem co zrobiłaś, że nie udało Ci się opublikować swojego postu. Być może zaczęłaś pisać w chwili gdy temat był otwarty, a skończyłaś po tym jak już go zamknąłem i Twój post nie miał prawa się pojawić (ze względów czysto technicznych).
Jeśli zamykam jakiś temat to nie jestem w stanie sprawdzić czy ktoś w danym momencie coś w nim pisze.

Cytat:
Nieladna ta zabawa Hubert, pw tez nie zginelo, tylko go po prostu chyba nie bylo, a jesli byl to przeslij go jeszcze raz.
Chyba, ze nie byl to zaden znaczacy pw to faktycznie, lepiej odpocznij w weekend i nie zawracaj sobie gitary babskim wrestlingiem.

Może ktoś mi łaskawie wyjaśni o jakim PW mowa i skąd przypuszczenie, że ktoś miał go dostać albo nie?

I co to za insynuacje typu "nieładna ta zabawa"?
Czy Wy myślicie, że ja się tutaj fajnie bawię czytając Wasze kolejne kłótnie ???!!!

Pamiętam to forum z czasów sprzed I Ogólnopolskiego Zlotu i ni jak aktualny stan nie umywa się do tego co było kiedyś... nawet w działaniach Admina dopatrujecie się jakichś złośliwości i "zabawy"...

Próbowałem Was już uspokoić prośbami, potem groźbami... jak widać bezskutecznie.

Dziwię się Wam bardzo. Szczególnie, że wiele z Was wręcz "żyje" tym forum, a jednocześnie pozwala na rozwój tej gangreny jaką sami sobie tu wyhodowaliście.

Hubertus 

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 19:27   Re: Znikające PW , dyskusje itp itd

Dorti napisał/a:
Mała prośba.
Jeżeli chcesz krytykować forumowiczów i ich ewentualny brak kultury, to proponuję najpierw zweryfikowac swoje wypowiedzi a dopiero póżniej "brać" się za innych. :~ [/b]

Do tej pory starałem się być bezstronny wobec Waszych konfliktów i nie stawać po żadnej ze stron. Niestety z uporem maniaka wracacie do kłótni.
Wszytko to w dużym stopniu obraca się wokół kilku jednych i tych samych osób. Macie do siebie jakieś żale, które wylewacie na innych forach, a następnie przenosicie je tutaj.

JA SIĘ NA TO GODZIĆ NIE MUSZĘ!

Twoja wypowiedź nic nie wnosi do tej dyskusji - jest to nic innego jak kolejna docinka.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 20:15   

A ja tak sobie myślę, że może Hubert za bardzo nadgorliwie działasz. Daj nam sobie trochę się posprzeczać. A w momencie jak przenosisz posty do śmietnika - to już płachta na byka. To jak na stadionie, jak nie widać policji to jeszcze jeszcze, a jak stoi ich bateria to się wzbudza agresja.
Nie było przecież jakichś strasznych obrażań, brzydkich słów, ot wymiana zdań. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, po to jest forum. A że przy tym trochę się nie zgadzamy, nie trzeba nas od razu strofować. Co człowiek, to inny charakter.
Trochę się pokłócimy, poprzekonujemy, wypowiemy swoje zdanie i damy spokój. Nie myślę, żeby nam zależało na obrażaniu kogoś, nieraz tak wychodzi i tak wygląda. Ale ja wierzę, że każdy ma dobre intencje. Wierzę w ludzi. Pewnie, że jak już dojdzie do drastycznej wymiany zdań, że jak ktoś będzie bardzo wyraźnie i imiennie obrażał, oskarżał, godził w jego dobre imię - to bana takiemu i już.
Ale zawsze trzeba do tego dyplomacji - bo każdy z nas tu na forum ma jeden cel - wiem o tym - pomagać bassetom.
Chcemy tu stworzyć rodzinę, pogadać o troskach, kłopotach i radościach, i czasem posprzeczać.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 20:25   

w temacie który został zamkniety nasz admin napisał

"Wysłałem PW do wszystkich z grupy "wsparcia", ale jak widać nie mieli okazji udzielić się w temacie..."

o to Pw tu wszyscy pytają bo nikt go chyba nie dostał :~

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 22:56   

Wysłany: Dzisiaj 17:34 Znikające PW , dyskusje itp itd

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 22:58   Re: Znikające PW , dyskusje itp itd

Hubertus napisał/a:
Po pierwsze - każdy z grupy "wsparcia" dostał PW w dniu uruchomienia ankiety.
Jeśli dołączył po tym fakcie to PW nie mógł dostać. Być może wystąpiły jakies problemy techniczne, na które nie mam wpływu.

Patrz dla informacji post pierwszy w tym temacie, moj Boze Hubert Ty nie tylko bezstronnosc straciles , ale i pamiec. Dziewczyny, przestanmy sie klocic, bo Hubert sie nam calkiem wykonczy.

Szkoda gadac. Ja nie pamietam forum sprzed pierwszego zlotu, nie wiem kto poza Toba pamieta, ale to jest dopiero niegrzecznie Panie moderatorze ciagle przypominac ludziom jak to fajnie bylo jak Was nie bylo. Poza KUPa jak to nazwano gdzies na forum jest jeszcze kilku nowych fajnych forumowiczow i nie wiem, czy to fajny start na powitanie

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 23:07   

Asiu a ja pamietam forum sprzed I-go zlotu i zawsze byly większe lub mniejsze nieporozumienia i niesnaski ,teraz jest ani lepiej ani gorzej w tej kwesti,a
nazywając nas"babami z bazaru"nie ujmując nic babom z bazaru,
eee zostawię to bez komentarza :~

Hubertus 

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 13:15   

Nadgorliwy czy nie to jednak wciąż admina (a nie moderator) i ostateczne decyzje o kształcie i o tym czy będziecie się tu kłócić czy nie pozostają w mojej gestii.
Prosiłem... bezskutecznie
groziłem... też groch o ścianę...
więc teraz będę działał w sposób wedle mnie właściwy i robił to co uważam za słuszne.
Możecie to nazywać zabawą, nadgorliwością, stronniczością, złośliwością i czymkolwiek tam chcecie.

Fakt faktem jest, że ja się na takie Wasze zachowania godzić nie muszę i kto tego nie akceptuje zawsze może odejść - w końcu nic nie stoi na drodze, żeby założyć kolejne forum bassecie - tam będziecie mogły poukrywać wszystkie co chcecie przed oczami wścibskich.

Po tym jak dogłębnie zapoznałem się z ostatnimi tematami Waszych kłótni kompletnie się nie zgadzam z większością Waszych argumentów, którymi atakowaliście choćby Emira - a w całej tej sprawie nie jestem stroną tylko widzem (bezstronnym), który patrzy na wszystko z zupełnie innej perspektywy.

We wszystkich awanturach biorą udział wciąż te same osoby - można Was policzyć na palcach jednej ręki i jak trzeba będzie to zgodnie z tym co Bogusia napisała wyżej - zacznę wywalać ludzi z forum.

Jeśli nie potraficie uszanować próśb Administratora, nie możecie liczyć na jego szacunek.

=====================================

W kwestii znikających PW

Wysyłałem do wszystkich "zainteresowanych" PW z prośbą o udział w ankiecie.
Oprogramowanie forum daje możliwość wysyłki tak zwanej korespondencji masowej, do całej grupy jednocześnie.
PW napisałem i wysłałem. Jako potwierdzeni otrzymałem komunikat z systemu "wiadomość została wysłana".
Jeśli wiadomość jednak nie doszła widać należy kolejny raz podjąć próbę zaktualizowania oprogramowania forum gdyż to zbyt kuleje.

Ankietę możecie sobie jeszcze raz sami stworzyć - tzn założyć nowy temat i sobie ją ustawić na tyle dni ile macie tylko ochotę - ja już się tą sprawą zajmować nie będę.

=================================================

na koniec proszę darować sobie jakiekolwiek złośliwości w kierunku mojej osoby i nie publikowanie żadnych wypowiedzi, które nie niosą ze sobą żadnych wartości merytorycznych

Wypowiedzi nie spełniające kryteriów kulturalnej dyskusji będą usuwane

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 13:26   

Przyjelam do wiadomosci, jesli pelnisz role Admina, to czy jakiekolwiek problemy wazne i mniej zwiazane z moderowaniem maja byc zglaszane do Ciebie, to moga byc pierdolki, czy jest jeszcze jakis Moderator, bo w zadnym chyba dziale takiego nie znalazlam, czy jestes teraz "techniczny" i "merytoryczny" w jednym.

Hubertus 

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 14:07   

Nie wiem czemu ma służyć to pytanie - forum funkcjonuje tak jak funkcjonowało do tej pory.

Bez względu na obecność moderatorów całością zarządza administrator. Moderatorzy to pomocnicy, których zadaniem jest odciążenie Admina i dbanie o porządek na forum

Moderatorzy już tu kiedyś byli i to nawet mianowani przeze mnie właśnie. Miałem plan oddania "władzy" w wasze ręce, ale wy tej okazji nie wykorzystaliście. Sadziłem, że jesteście w stanie sami zarządzać tym forum.
Krzysiek sam cofnął uprawnienia dla wszystkich moderatorów w wyniku Waszych awantur właśnie

teraz jesteście skazani na swego rodzaju "dyktaturę" i to w sumie na własne życzenie.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 14:17   

Pytanie to nie zamach na dyktature, informacyjnie pytalam, dziekuje za odpowiedz.

Hubertus 

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 15:05   

Wystarczyło pozostawić tak jak było przed tym ja poprawiłaś swoją pierwszą wypowiedź

Cytat:
Informacyjnie pytalam, dziekuje zd odpowiedz.

i było by znacznie milej... a ta kolejna zbędna uwaga

słowa dyktatura użyłem w przenośni - wcale nie miałem na celu wprowadzać tu rządów silnej ręki.

Może kiedyś ktoś z Was (wszystkich się awanturujących) zrozumie, że to forum mogłoby być zupełnie inne - bardziej przyjazne dla ludzi i dla zwierząt.
Jedyną formą obrony przed atakiem nie może być tylko atak, ale niestety zapominacie o tym w ferworze walki.

Trafiłem na to forum po tym jak przygarnąłem do domu basseta, który błąkał się samotnie po osiedlu.
Po jakimś czasie objąłem funkcję moderatora, a następnie Admina (na prośbę Krzyśka).
Przez awantury doszło w dużym stopniu do zamknięcia forum (Krzysiek odmówił dalszego finansowania całości z własnej kieszeni).
Awantury były również inicjatorem stworzenia drugiego basetowego forum, które funkcjonuje równolegle do tego.
Po jakimś czasie nasze forum ponownie zostało wskrzeszone z popiołów - obiecałem Krzyśkowi, że zajmę się tym "folwarkiem" i doprowadzę forum do stanu używalności.
Forum stanęło na nogi i zyskało nową formę - "władza dla ludu" (moderatorzy).
Całość jednak nie zdała egzaminu - przez awantury
Była też próba stworzenia "stowarzyszenia" - nieudana - przez awantury
Po długiej niebytności na forum wróciłem, aby wesprzeć Krzyśka w jego działaniach.
W pierwszej chwili miałem wrażenie, że forum znów zyskało miłą atmosferę - człowiek w takim towarzystwie nabiera ochoty do działania - zaproponowałem wam stronkę internetową, banner kontaktowy dla zwierząt w potrzebie, koszulki czy kubeczki - całość z czystej chęci udziału w tej atmosferze...
Jednak z każdym dniem utwierdzam się tylko w przekonaniu, że nie potraficie działać razem. Tworzycie małe grupki, które biją się między sobą i wspólnie prowokujecie się do przepychanek.
Teraz zbieracie pieniądze na pomoc psiakom i nawet działając w tak szlachetnym celu nie potraficie obejść się bez kolejnej awantury

Ja awantur z Wami nie chcę, nie chcę też ich na forum
wszystko to co piszę jest wyrazem mojej dezaprobaty do Waszych zachowań
tupię nogą i walę pięścią w stół, bo zwyczajnie mam tego dość...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach