KASTRACJA/STERYLIZACJA - kiedy zabieg? |
Autor |
Wiadomość |
ziko

|
Wysłany: Czw 11 Cze, 2009 22:31 KASTRACJA/STERYLIZACJA - kiedy zabieg?
|
|
|
mam fajnego weterynarza ale wole spytać 5 razy aby nie zrobić błędu ,kiedy my możemy wykastrować malucha ,bo tak zdecydowałam .Nie będzie tatą bo nie ma rodowodu i jakby mi kiedyś sie coś stało bo to różnie bywa i psina by trafił na innego właściciela chociaż nigdzie sie nie wybieram :wink: ale no wiecie trzeba być odpowiedzialnym za to drugie życie |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 01 Lut, 2013 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 06:57
|
|
|
Jak będzie miał dwa lata. Tak mi się wydaje |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 08:27
|
|
|
Jesli poczekacie do przyszlego tygodnia w dziale Ambulatorium bedzie opisana kastracja, przebieg, za i przeciw, wady i zalety. Chyba nie zdazy maluch narozrabiac w tym czasie :wink: |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
ziko

|
Wysłany: Pią 12 Cze, 2009 10:07
|
|
|
nie nie trzymamy dystans do panienek |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 08:48
|
|
|
Asia i Basia napisał/a: | Jesli poczekacie do przyszlego tygodnia w dziale Ambulatorium bedzie opisana kastracja, przebieg, za i przeciw, wady i zalety. |
hmmm... właśnie chciałam napisać, że na tebn temat było na forum juz wiele wątków, ba, sama opisywałam jak wygląda zabieg, jakie sa zalety i wady... jednak - nie znalazłam!...
widzę, że porządkom na forum, jakie miały miejsce w czasie gdy na forum "szalał" cały tłum moderatorów nie oparło się wiele cennych tematów.... :x |
|
|
|
 |
Tymek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 11:28
|
|
|
całe szczęście,że zdążyłam przeczytać zamieszczony przez Kasię -najlepszy jaki dotąd udało mi się znależć w internecie artykuł;faktycznie przepadł - wielka szkoda |
|
|
|
 |
ziko

|
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 11:45
|
|
|
no to Kasiu jak będzie już ten temat to prosze napisz jeszcze raz |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 18:19
|
|
|
Kastrować możńa psa jak skończy okres wzrostowy, czyli w wieku 1,5 - 2 lata. My będziemy kastrować Chestera już nie mogę się doczekać.... :razz: bo 2 lata to długo i żeby kastracja psychicznie była "skuteczna" to nie może mu się z niczym kojarzyć z przed okresu wykastrowania... ehhhh ta natura.... |
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 2009 12:18
|
|
|
Kasia napisał/a: |
widzę, że porządkom na forum, jakie miały miejsce w czasie gdy na forum "szalał" cały tłum moderatorów nie oparło się wiele cennych tematów.... :x |
Ja myślę, że to raczej kwestia tych awarii które miały tu miejsce. Nie sadzę, żeby któryś z tego tłumu moderatorów usuwał celowo takie tematy :~ Ale może się mylę. |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 16 Cze, 2009 19:45
|
|
|
posty zostały niestety zmazane, ale myślę, że nie warto wracać do tematu... :neutral: |
|
|
|
 |
|