Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka dieta dla psa z problemem urologicznym?
Autor Wiadomość
AgaElbląg 

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 16:59   Jaka dieta dla psa z problemem urologicznym?

Mój psiak ma problemy urologiczne ,niedawno w moczu pojawiła się krew więc poszliśmy do weta i pupilek dostał antybiotyk i leki rozkurczowe ,oczywiście w badaniach jest tak :USG-wszystko w normie tylko mocz: zasadowy ,dużo białka co wynika ze stanu zapalnego i troszeczke kryształów struwitowych .Teraz oprócz farmakologii zmieniłam diete naROYAL CANIN-URINARY S/O dieta ta ma rozpuszczac kryształy struwitowe i oksaltowe ale cóz mój pies patrzy na mnie jakbym mu krzywde robiła tą karmą i przykrywa ją czym sie da :roll: nawet moim kapciuchem ,co robic może znacie coś smaczniejszego?

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 22:27   Re: Jaka dieta dla psa z problemem urologicznym?

AgaElbląg napisał/a:
:roll: ,co robic może znacie coś smaczniejszego?

Pewnie mnie tu skrzyczą, ale "dopraw" tę karmę czymś co lubi. Niektórzy pisali, że jogurt dodają, jak oczywiście pies lubi.
Ja nieraz do karmy dodaję ciut surowego mięsa mielonego wołowiny. Tyle, żeby karma pachniała, wtedy wcina, aż uszy fruwają.

AgaElbląg 

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 17:50   

dzięki za rady są super tylko on ciągle grymasi udaje sie tylko z mieloną wołowiną , mam wrażenie że za bardzo go rozpieściłam tego mojego niuniusia i teraz pokazuje różki

Odpowiedz do tematu