Przesunięty przez: Asia i Basia Pią 24 Wrz, 2010 19:52 |
PILNIE szukam pewnej książki. |
Autor |
Wiadomość |
Madzik

|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 11:40 PILNIE szukam pewnej książki.
|
|
|
Drodzy Basseciarze i Basseciarki...
Jak już niektórzy wiedzą, przygotowuję się do egzaminu na asystenta kynologicznego i w styczniu 2010 mam egzamin.
Muszę przygotować się z wzorców raz grupy 6, lecz na stronie ZKwP nie ma wszystkich. Dowiedziałam się, że Klub Psów Gończych wydał książkę ze wszystkimi:
Klub Psów Gończych przy Zarządzie Głównym Związku Kynologicznego w Polsce
"GRUPA VI FCI - Psy gończe, posokowce i rasy pokrewne - Wzorce ras", Warszawa 2002 r.
Ale nigdzie jej nie ma. Jedna jest w Poznaniu, ale Pani, która ją ma i tez się przygotowuje do egzaminu oznajmiła mi właśnie w sobotę, że mi jej nie pożyczy ani nie skseruje (nie ma to jak koleżeńskie zachowanie no nie?)
Dlatego tez zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich, którzy takową pozycję mają lub wiedza skąd można ją zdobyć o pomoc.
Odwdzięczę się na najbliższym zlocie... |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Czw 23 Wrz, 2010 20:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 12:25
|
|
|
Dodam, że za ksero też będę bardzo wdzięczna... |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 11:13
|
|
|
Napisz pw do Ewy od Boba i Matyldy,
jeśli będzie mogła, pomoże Ci |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Jaga [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 12:09
|
|
|
Kasia:) chyba jest asystentem (aczkolwiek nie wiem czy VI grupy), więc może będzie miała. |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 12:59
|
|
|
ano jestem, ale nie grupy VI ...
a i książeczki tej nie mam, mam grupe II, III, IX i monografie o poszczególnych rasach, ale akurat z "szóstki" nic; (chociaż nie, 1 mam. Jedyna książeczką z "szóstki " jaka mam jest "Basset" B. Larskiej).
nie obiecuję, ale popytam znajomych od gończych, może ktoś z nich posiada tą książeczke. |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 18:26
|
|
|
Dzięki po stokroć. A do Kasi:) musze się uśmiechnąć na priv o wrażenia z samego egzaminu, wskazówki i rady... |
|
|
|
 |
Evika
Evika

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 769 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 20:04
|
|
|
hej, mam i mogę skserować mimo że jest dość gruba, |
_________________ bassety -moje tygrysy kochane .... |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 10:50
|
|
|
Oj, wiem, że jest gruba. Czy będziecie może w Poznaniu na wystawie? Jeśli tak, to mogłabym się wtedy rozliczyć z Tobą za ksero i zbindowanie... |
|
|
|
 |
Kasia :)

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 06 Kwi 2005 Posty: 966 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 15:36
|
|
|
Madzik napisał/a: | Dzięki po stokroć. A do Kasi:) musze się uśmiechnąć na priv o wrażenia z samego egzaminu, wskazówki i rady... |
no to się uśmiechaj
a jeśli chodzi o wrażenia - luzik, na 30 osób zdających ponad połowa niezdała, z czego 15 osób pod rząd nie zdało z tego samego - anatomia, a to przez mocno podchwytliwe pytanie, Ci co przeżyli anatomię polegli na genetyce, a 1 osoba poległa przez nieznajomośc wzorca (to wersja oficjalna, bo tak naprawdę poległa przez własną głupote); po odsianiu połowy był luzik, potem zdawał już niemal każdy...
a Ty zdajesz z grupy Vi jak rozumiem? czy może próby pracy? |
|
|
|
 |
Madzik

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 16:06
|
|
|
Zdaję całą VI i JH, ale nie wiem czy tej specjalności sobie nie oleję i zostanę tylko przy samej grupie VI bez junior handlingu.
A jeśli już mówimy o znajomości wzorców - to jak to wygląda? Tylko mi nie mów, że trzeba je wyrecytować z pamięci? A historia związku?
Kurczę, nigdy nie byłam dobra w zakuwaniu - to co można było wziąć na logikę, umiałam, ale to, co było trzeba zakuć - najnormalniej w świecie oblewałam. |
|
|
|
 |
|