KARMIENIE SZCZENIACZKA Słabo mi |
Autor |
Wiadomość |
Kaprys
|
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010 21:36 KARMIENIE SZCZENIACZKA Słabo mi
|
|
|
Jak wszyscy kochający właściciele chcemy żeby nasz bohater rósł i był zdrowy, ale czytanie o karmach zdecydowanie nas przerasta
Wiemy że są już dziesiątki takich tematów, ale wyżalić się trzeba
Otóż problem jest następujący - czym karmić? Wiele osób pisze, że sucha karma jest najlepsza- ok, ale jaka? Wet mówi, że w zasadzie nie ma różnicy i można dawać Pedigree, ale to czego się naczytaliśmy o tej karmie nie nastraja pozytywnie... Co prawda Kaprys pożera ją ze smakiem, ale w strasznie dużych ilościach, bo mógłby jeść i jeść
Gotować i tylko gotować? Podobno trzeba umieć...
Jesteśmy w kropce. |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 27 Lip, 2016 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Uszesa

|
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 11:48
|
|
|
Jezu co to za wet, który poleca Pedigree! koniecznie zmien weta, a na pewno nie karm tym psa. Jest dużo dobrych karm, zdania są podzielone, mysle, że musisz Kaprysowi dobrac indywidualnie, która bedzie dla niego najlepsza. My najpierw jedlismy Royal Canin, u nas akurat nie był dobry, ale wiele psów sobie chwali, potem przeszlismy na Britt Care, a teraz jemy szwedzką nowość na naszym rynku HUSSE, bardzo polecam |
|
|
|
 |
Magda i Rudolf

|
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 11:58
|
|
|
Tu masz watek jak karmic szczeniaczka:
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2289
Ja gotuje swojemu ale moj jest juz starszy, taki maluch potrzebuje zbilansowanej karmy , musi miec wszystkie skladniki odpowiednio dobrane, wiec chyba bym sie nie porywala na gotowanie w tak mlodym wieku.
Chociaz nasz swietej pamieci spanielek zawsze byl na gotowanym i mial sie dobrze , dozyl u nas 13 lat |
|
 |
troublemaker

|
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 12:30
|
|
|
Na pewno musisz poprobowac roznych karm i poobserwowac psiaka. Czy kupa jest ladna, czy siersc zdrowa, czy ma duzo energii itd. Ja wyprobowalam mnostwo wszystkiego i skonczylo sie na Bento Maxi Grow. reszty albo nie chciala, albo byla taka matowa, albo kupa na rzadko.
Wszystko zalezy od psa wiec powodzenia w dobieraniu |
|
|
|
 |
Monka i Miro

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 466 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 17:05
|
|
|
u nas jest od święta Purina Pro Plan Puppy Large Breed Robust a tak to przeważa gotowane mięso z warzywami i ryżem/makaronem + witaminy ( Chester nie przepada za suchym, choć ostatnio częściej sięga a najlepiej mu idzie wyżeranie z cudzej miski...wtedy może tam być cokolwiek ) |
|
 |
Kaprys
|
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 20:19
|
|
|
Wiecie, tylko z Kaprysem jest taki problem że nie ma rzeczy która by mu nie smakowała i nawet po Pedigree miał pełno energii ale oczywiście tego syfu już więcej nie dostanie, teraz zajada się Boschem i nie wiem czy to zasługa karmy czy jak ale bestia rośnie jak na drożdżach ) dziękuję bardzo za opinie! |
|
|
|
 |
|