Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
KARMIENIE SZCZENIACZKA Słabo mi
Autor Wiadomość
Kaprys 

Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010 21:36   KARMIENIE SZCZENIACZKA Słabo mi

Jak wszyscy kochający właściciele chcemy żeby nasz bohater rósł i był zdrowy, ale czytanie o karmach zdecydowanie nas przerasta :(
Wiemy że są już dziesiątki takich tematów, ale wyżalić się trzeba :)
Otóż problem jest następujący - czym karmić? Wiele osób pisze, że sucha karma jest najlepsza- ok, ale jaka? Wet mówi, że w zasadzie nie ma różnicy i można dawać Pedigree, ale to czego się naczytaliśmy o tej karmie nie nastraja pozytywnie... Co prawda Kaprys pożera ją ze smakiem, ale w strasznie dużych ilościach, bo mógłby jeść i jeść ;)
Gotować i tylko gotować? Podobno trzeba umieć...
Jesteśmy w kropce.
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 27 Lip, 2016 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

Uszesa

Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 11:48   

Jezu co to za wet, który poleca Pedigree! :evil: koniecznie zmien weta, a na pewno nie karm tym psa. Jest dużo dobrych karm, zdania są podzielone, mysle, że musisz Kaprysowi dobrac indywidualnie, która bedzie dla niego najlepsza. My najpierw jedlismy Royal Canin, u nas akurat nie był dobry, ale wiele psów sobie chwali, potem przeszlismy na Britt Care, a teraz jemy szwedzką nowość na naszym rynku HUSSE, bardzo polecam :)

Magda i Rudolf 

Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 11:58   

Tu masz watek jak karmic szczeniaczka:
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2289
Ja gotuje swojemu ale moj jest juz starszy, taki maluch potrzebuje zbilansowanej karmy , musi miec wszystkie skladniki odpowiednio dobrane, wiec chyba bym sie nie porywala na gotowanie w tak mlodym wieku.
Chociaz nasz swietej pamieci spanielek zawsze byl na gotowanym i mial sie dobrze , dozyl u nas 13 lat :roll:

troublemaker 

Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 12:30   

Na pewno musisz poprobowac roznych karm i poobserwowac psiaka. Czy kupa jest ladna, czy siersc zdrowa, czy ma duzo energii itd. Ja wyprobowalam mnostwo wszystkiego i skonczylo sie na Bento Maxi Grow. reszty albo nie chciala, albo byla taka matowa, albo kupa na rzadko.
Wszystko zalezy od psa wiec powodzenia w dobieraniu :)

Monka i Miro 

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 17:05   

u nas jest od święta Purina Pro Plan Puppy Large Breed Robust a tak to przeważa gotowane mięso z warzywami i ryżem/makaronem + witaminy ( Chester nie przepada za suchym, choć ostatnio częściej sięga a najlepiej mu idzie wyżeranie z cudzej miski...wtedy może tam być cokolwiek ;) )

www.stalowezwierzaki.pl

Kaprys 

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 20:19   

Wiecie, tylko z Kaprysem jest taki problem że nie ma rzeczy która by mu nie smakowała i nawet po Pedigree miał pełno energii :D ale oczywiście tego syfu już więcej nie dostanie, teraz zajada się Boschem i nie wiem czy to zasługa karmy czy jak ;) ale bestia rośnie jak na drożdżach :) ) dziękuję bardzo za opinie!

Odpowiedz do tematu