Przesunięty przez: Asia i Basia Pią 24 Wrz, 2010 14:00 |
BEHEMOT |
Autor |
Wiadomość |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 13:15 BEHEMOT
|
|
|
Czekamy na opowiesci i zdjecia o Behemocie (bardzo oryginalne imie :grin: ) |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
dombras
|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010 13:58
|
|
|
Witam ponownie.
Sorki ze tak długo się nie odzywamy, ale nie było nas w Opolu...
Jak już pisałem nasz psiur ma na imię Behemot... imię oryginalne, to prawda i pasuje do niego wybitnie. Dlaczego Behemot? ... nie dlatego, że jest zespół muzyczny (na marginesie - moje klimaty), nie dlatego że pan Bułhakow napisał "Mistrza i Małgorzatę", nie dlatego że wymienia się imię Behemot jako imię szatana w "Matce Joannie od Aniołów" Iwaszkiewicza... Wielu ludzi kojarzy imię behemot z szatanem - tożto bzdura jakich mało na ziemi...
A dlaczego? ... że jest to imię mitycznego nigdy nie pokonanego zwierzęcia - krótki opisik - http://pl.wikipedia.org/wiki/Behemot
Co do postaci samego behemotka...
Jest typowym bassetem... jak każdy lubi kraść... chować pod fafolami różne rzeczy (skarpetka, chusteczka chigieniczna) a wtedy idzie na palcach (tak, umie podnosić pazurki i iść po cichu na samych poduszeczkach) tak żeby go nikt nie zauważył... lubi wymyślić coś - np wymyślił, jak można wysuwać krzesło od stołu, przysuwać pod okno, wdrapywać się na parapet po krześle i siedzieć w oknie... oczywiście zrzucając przeszkadzający kwiatek...
Poza tym kanapy to najodpowiedniejsze miejsce do leżenia... Uwielbia jeździć samochodem (oczywiście z tyłu w dodatku w psich pasach ), obśliniać wszystko, wkładać nos napotkanym paniom w wiadome miejsce... uwielbia polować na krety - rozgarnia dwa kretowiska, szczeka do jednego po czym biegnie do drugiego i łapie kreta - upolował już w ten sposób trzy krety... No i już wspomniane wycie...
Wyje strasznie jak nas nie ma, mamy problemy z jednym sąsiadem... Próbowaliśmy wszystkich chyba metod - wspominanego już na forum wychodzenia na coraz dłużej z domu. Wtedy nie wyje i wytrzymuje nawet 2 h, ale jak wychodzimy do pracy to wyje od razu przez 8 godzin non stop. Ma zabawek mnóstwo, ma włączone radio, jest rano wyspacerowany i najedzony... i nic nie pomaga - wyje jak syrena strażacka. A sąsiad robi awantury, zaczepia żonę na korytarzu i wykrzykuje że się znęcamy nad psem, i że mamy coś z tym zrobić bo będzie dzwonił na policję i straż miejską - tylko co my możemy jeszcze zrobić...
Próbujemy jeszcze nawiązać kontakt z panią psim psychologiem, ale jest na wakacjach...
pozdrawiam. |
|
 |
dombras
|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010 14:12
|
|
|
Może uda mi się wkleić fotki?
no niestety nie widać robię wszystko jak należy, z instrukcji z działy technicznego, wklejam link i... nic
 |
|
 |
FOSTER
Fosterek

|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010 14:47
|
|
|
Ach ci sąsiedzi. Mój Foster nie wyje, ale już baby plotkują, że drugi pies w domu to na korytarzu będzie narobione. Dzisiaj śmierdzi rybą, że wytrzymać nie można jak się wchodzi do domu więc już jest podejżenie, że to pewnie któryś z moich psów nasikał na wycieraczkę. |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010 15:18
|
|
|
Poczytaj w dziale wychowanie. U nas były awantury i kilkugodzinne szczekanie, pomogło "olewanie" przy wyjściu i po powrocie do domu, nawet bez patrzenia w oczy. No i ograniczenie przestrzeni w mieszkaniu.
Masz w domu niezłego rozbójnika
A co do zdjęć, to sprawdź dokładnie wszystkie spacje, kropki i duże litery... |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
dombras
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 08:37
|
|
|
No to teraz parę zdjęć wklejam, ale trochę inaczej i z innego serwera - chyba łatwiej...
tu był jeszcze mały:
tu szaleństwo w lesie:
tu z kolei odpoczynek:
sylwester
i leśne spacerowanie z pańcią:
oraz z bliska:
to tyle na razie.... |
|
 |
alexis1983
Ola od Rajzy

|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 08:58
|
|
|
WOW... Ale wielki bassior śliczny |
|
|
|
 |
joannalatusek

|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 08:59
|
|
|
Śliczny, ma piękne umaszczenie.
Ile ja bym dała aby mój Leon chodził z Nami na spacery |
_________________ Daisy,Leon i Filemon
 |
|
|
|
 |
alexis1983
Ola od Rajzy

|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 08:59
|
|
|
i taki bialutki... normalnie śnieżno-biały... taka lśniąca biel... CUDO, bo ja przyzwyczajona jestem do kropkowanych... |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 09:19
|
|
|
Bardzo podobny do mego Gucia
pozdrawiamy |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 09:34
|
|
|
Brak kropek jest powalający :wink:
Piękny pies :grin:
Wszystkie cudeńka pozdrawiają merdając ogonami |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
|
|
|
 |
dombras
|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 10:07
|
|
|
Behemot ma jedną kropkę ... na szyi ma kwadratową białą łatę a w niej czarną kropkę no i oczywiście mnóstwo piegów.
A spacery? Od szczeniaczka chodzi na długie spacery, przyzwyczaił się, przeciętny spacer to od 4 do 6 kilometrów. Uwielbia takie spacery. Może dlatego nie mamy kłopotu z nadwagą u naszego behemotka ? |
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pon 23 Sie, 2010 15:54
|
|
|
Miła od Gucia napisał/a: | Bardzo podobny do mego Gucia
pozdrawiamy |
No właśnie też zauważyłam.
Fajne z Ciebie psicho Behemocie |