SKÓRA - Ropień |
Autor |
Wiadomość |
besta

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 3051 Skąd: 3City
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 17:32 SKÓRA - Ropień
|
|
|
Wczoraj zauważyliśmy u Gajki mocno posklejaną sierść koło jednego sutka.
Jak to miejsce przemyłam okazało się ze jest tam dziura :shock: ,widać rózową tkankę.Jest już po 14 lecznice pozamykane,dzwonię do "mojego"Tomka -oczywiście przyjdzie.A my zachdzimy w głowę co się stało psy się pogryzły podczas naszej nieobecności,zaczepiła o coś podwoziem,ropień??Po badaniu okazało się ,że to ropień na szczęscie szybko zauważony.Wet oczyścił to miejsce,popsikał sreberkiem dał antybiotyk na 8dni i kazał obserwować jeśli nie będzie chciało się goić to trzeba usunąć cały sutek operacyjnie,Gajka już młoda nie jest i zabieg ryzykowny.
Coś ostatnio moje psiuty chorować postanowiły :sad: .Besta nieżyt zołądka i jelit,Camaro kontuzja kolana(żeby kózka nie skakała....)
a już Gajka tydzień bez wizyty weta uważa za tydzień stracony, ledwie zaczęła wychodzić z zapalenia skóry to przypałętał się ropień. |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 23 Sty, 2015 10:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 20:29
|
|
|
Nie martw się, ważne że szybko wyłapane. Dawaj znać co się dzieje. |
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 20:49
|
|
|
Kofana :!:
Ty to specjalistką od kleszczy już jesteś :!:
Mogłabyś wykłady na ten temat robić :!:
Więc nie bojaj - będzie dobrze - przecie wszyscy kciuki trzymamy :wink: :!: |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 21:03
|
|
|
No to tak jak u mnie ... zaczynamy chorowanko...
Zdrówka Gajce życzymy.
I pańci też :lol: |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 21:36
|
|
|
Daga, trzymajcie się,
zły okres minie i zdrowie wróci
ale co nerwów nam przysporzą, to nasze |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011 22:31
|
|
|
Oj, faktycznie pech Wasz przesladuje, ale pamietaj, ze wzsystko przemija, nawet najdluzsza zmija BEdzie dobrze, szybko wykryliscie tego ropniaka, teraz zaleczyc tylko i na pewno beda zdrowiec Twoje psiurki. Trzymam za to kciuki |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 07:47
|
|
|
Teraz należy czekać kiedy Twoje psiuty postanowią pobyć w zdrowiu :wink:
Zdrówka życzymy :wink: |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 08:35
|
|
|
Dagmara
trzymamy kciuki za Gajkę
i reszte stadka,będzie dobrze :smile: |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 09:23
|
|
|
My też trzymamy mocno kciuki,co by choróbska sobie poszły jak najdalej od Was :lol: |
|
 |
besta

|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 17:44
|
|
|
Dzięki za dobre słowa :grin: .U Gajki jeszcze trochę ropy leci ale mamy antybiotyk na 7 dni więc myślę,że będze dobrze.A Camarko dostał leki i też będzie gucio.Tylko ile to stresu dla mnie
Ja już mam pdejrzenia ,że im bardziej dbam ,chucham to one bardziej niedomagają.Podobnie było z moimi dzieciakami jak były małe ich koledzy latali za przeproszeniem z gilami do pasa a u moich byle katarek kończył sie zapalniem oskrzeli |
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 06:14
|
|
|
besta napisał/a: | Dzięki za dobre słowa :grin: .U Gajki jeszcze trochę ropy leci ale mamy antybiotyk na 7 dni więc myślę,że będze dobrze.A Camarko dostał leki i też będzie gucio.Tylko ile to stresu dla mnie
Ja już mam pdejrzenia ,że im bardziej dbam ,chucham to one bardziej niedomagają.Podobnie było z moimi dzieciakami jak były małe ich koledzy latali za przeproszeniem z gilami do pasa a u moich byle katarek kończył sie zapalniem oskrzeli |
Oczywista oczywistość z tym dbaniem :shock:
U mnie jest jeszcze jedno powiązanie. Kiedy powiem głośno, że czekan na przypływ gotówki (kredycik z zakładu pracy, trzynastka, albo nawet jakieś dodatkowe zajęcie) to od razu znajduje się dziura. Psuje się autko, przychodzi mandacik, ktoś natychmiast musi iść prywatnie do lekarza....
Daguś, a Ty co bierzesz?
Jakieś relanium czy prozac? |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 06:33
|
|
|
Nic nie biorę......na razie :razz:
I ja tez nie przyznaję się do przypływu gotówki.
Czasem mi się tylko głupio pomyśli że o! wystarcza kasy.I zaraz po głupiej myśli mam nadprogramowe wydatki.I taki wniosek:staram się nie myśleć :twisted: |
|
|
|
 |
besta

|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 16:31
|
|
|
Na razie ropień sie zagoił jeszcze podajemy antybiotyk,ale mam nadzieję,że bedzie dobrze i obejdzie się bez zabiegu :grin: . |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011 21:00
|
|
|