Dopiero wróciłam od weta- w południe Blaneczka nie zjadła nic, daje im 3 razy dzienną rację, wieczorem nic, trochę mnie to już zaniepokoiło, bo do michy to ona leci jednak...wychodzę o 20tej z łazienki, cała kuchnia i przedpokój w wymiocinach, treść żołądka, a ona dalej biega i wymusza z siebie. Normalnie spanikowałam, nie widziałam, czy sprzątać, czy się ubierać, z mokrą głową po auto, w trakcie telefon do weta i za pół godziny już byłam u niego. Obadał, niby nic, co by mogło to spowodować, ale serce mało nie wyskoczyło, zresztą teraz śpi już i też serce lata, jak opętane...dostała kilka zastrzyków-przeciw wymiotne, przeciw zapalne i uspakajające, na jutro leki rano i wieczorem, zero jedzenia, troszkę picia po południu... przy tych sensacjach wyszło,że z sercem chyba mogą być problemy, bedziemy robić badania, do tego ona taka strachliwa, boi się wszystkiego i wszystkich...mam nadzieję, że bedzie spać, przykryłam ją, bo aż się trzęsła, może to z osłabienia nagłego :neutral: padam :neutral:
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 01 Lut, 2013 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Współczuję :sad: .
A jakiś czas temu pisałaś o kleszczu?Mówiłś wetowi o tym i czy ew.pobrał krew na obecność babeszji?
Może tylko coś zjadła?Coś co zaszkodziło?
Życzę zdrowia dla malutkiej i sił dla Ciebie.
A swoją drogą co to jest ze te nasze psiaki chorują "najchętniej"wieczorem,w święta,w weekend ,przed wypłatą?W kazdym razie wtedy gdy z wetem krucho
Trzymajcie się.
_________________ ...na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012 22:36
tak, on wiedział o kleszczach, ale nie miała temperatury i praktycznie to wykluczył, ale leki które dostała w zastrzyku- w razie czego...odpukać, tez pomogą na to
...i żebyś wiedziała, czysta prawda, zawsze w nieodpowiednim momencie zdarzają sie takie rewelacje, ale to jak kazda choroba- nagle i niepotrzebnie :~
Wysłany: Wto 15 Maj, 2012 07:03
Całą nocke przespała, ale rano miała taki odruch wymiotny, ale nic nie zwróciła ...podałam jej doustnie w strzykawce jakies leki ziołowe dał wet, ale teraz zrobiła bardzo rzadką i brunatną kupę...jakby jej cos po prostu zaszkodziło...i rano znalazłam jednak w ogrodzie wczorajsze , chyba popołudniowe jej wyrzuty z żoładka z trawą i kawałeczek kiełbaski, który jej dałam przedwczoraj wieczorem, ale dosłownie kawaluniu dostała i zwymiotowała, czyli myslę, że to poprostu jej gdzieś zalegało, ale potem wieczorem dostała tych torsji mocnych i teraz ta biegunka...bede dzwonić o 10tej do weta, zobaczymy, czy dalej będzie to samo...
Całą nocke przespała, ale rano miała taki odruch wymiotny, ale nic nie zwróciła ...podałam jej doustnie w strzykawce jakies leki ziołowe dał wet, ale teraz zrobiła bardzo rzadką i brunatną kupę...jakby jej cos po prostu zaszkodziło...i rano znalazłam jednak w ogrodzie wczorajsze , chyba popołudniowe jej wyrzuty z żoładka z trawą i kawałeczek kiełbaski, który jej dałam przedwczoraj wieczorem, ale dosłownie kawaluniu dostała i zwymiotowała, czyli myslę, że to poprostu jej gdzieś zalegało, ale potem wieczorem dostała tych torsji mocnych i teraz ta biegunka...bede dzwonić o 10tej do weta, zobaczymy, czy dalej będzie to samo...
trzymamy kciuki i zawiązujemy ogonki, będzie dobrze
Wysłany: Wto 15 Maj, 2012 11:27
Dziękujemy za mocne kciuki :wink:
Podałam jej teraz jeszcze leki przeciw biegunce i wieczorem znowu, za 2-3 godz troszkę kleiku ryżowego, może będzie już dobrze...jest jeszcze taka nieswoja, mam nadzieję, że przechodzi...
ojej, dużo zdrówka dla psinki, dobrze, że szybko zareagowałaś! nie można nic wykluczyć, basset to odkurzacz, nie patrzy co, ważne że jest w jakiś sposób zjadliwe... no chyba że to z powodu choroby... ale będzie dobrze, musi być, Blanka zwalczy paskudztwo!
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012 16:39
Dzisiaj Blaneczka już lepiej się czuje, kleiczek ryżowy z drobinką wątróbki tylko i to niedużo, biedna- mało miski nie zje, tak mi jej szkoda, ale już ma humorek. Ja myslę, ż eto jednak jakaś wirusówka, bo sąsiadki sunia wilk tez miała parę dni temu, a pieskowi nic nie było.Dostaje leki przeciwbiegunkowe jeszcze na 3 dni ma, ale już nie ma rewolucji, za to po wczorajszych lekach ziołowych puszcza takie paskudne piardy, że w całym domu wietrzenie :wink:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum