Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kasia :)
Sro 26 Mar, 2008 15:58
powitanie
Autor Wiadomość
BeataW
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 09:50   powitanie

Chciałabym się przywitać. Beata z Gdyni.Mój pies to Rejent, ma2 lata .
Nie wiem , czy będę do was pasowała, nie jestem chyba aż taką fanka bassetów. Po prostu mam psa. Poczyałam trochę Waszych maili,poogladałam zdjęcia. Fajne.Nurtuje mnie jeden zasadniczy problem, może będzie sie Wam chciało mi odpisać.Moj basset nie ma rodowodu. To może nie wielka tragedia, ale wydaje mi się mały, takie pół basseta.Kiedy oglądam zdjęcia psów poszukujacych domu wyglądają podobnie jak mój , ale te wystawowe są dużo większe, mają wiecej skóry, są niżej zawieszone. Mój pies waży 25 kg.Zawsze , kiedy ktoś mnie pyta co to za rasa mówie,ze chyba basset. Czy to basset

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 10:20   

Witaj!!!
A zdjęcia ze Zlotu oglądałaś? Tam były różne i większe i mniejsze i grubsze i chudsze bassety - do wyboru do koloru :D
Nie ma co wpadać w kompleksy :wink: , może Rejent (swoją drogą bardzo fajne imię) jest po prostu drobniejszej budowy?

Jak możesz to wklej kilka zdjęć, chętnie obejrzymy!!
Ewa oraz:

BeataW
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 12:31   

dziękuję Ewo za powitanie, miło mi :)
Z jakiego zlotu? Widziałam chyba te ze strony naszego admina( nie do końca sie jeszcze orientuję kto jest kim) A jak się wkleja zdjęcia? do tej pory uczestniczyłam tylko w jednej grupie dyskusyjnej, ale tam posty przychodzą w formie maili do kazdego z grupowiczów. całkiem zielona jestem :oops:

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 12:36   

Na "Naszych Bassetach" pod linkiem do Forum jest Zlot 2005.

A wśród piesków poniżej Zlotu jeszcze znajdziesz poza Admina - Krzyśka psami i trochę znajomych z Forum (moja Matylda też tam jest - zapraszam do obejrzenia :D )

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 15:23   

Witam serdecznie.
W zdjęciach ze zlotu znajdziesz też zdjęcia wszystkich naszych - Afry, Karola i Cery, która też jest z tych drobniejszych (ma rodowód). Zresztą nie tylko ona, bo Gumka Agatki też jest drobna. Pamiętam też (choć ostatnio coraz rzadziej widuję na ringach wystawowych) Bobassa Bubbera (nie wiem czy dobrze napisałam) - psa imporowanego z Danii - też bardzo drobnego który mimo to święci triumfy na ringach m.in. dzieki temu, że jest bardzo proporcjonalny i doskonały w ruchu :thx .
Więc są i lekkie i te nieco cięższe i nie ma sie co przejmować. Gdyby wszystkie były takie same, to by było nudno :D .
A może Twój basset ma we krwi domieszkę np. beagla - to by tłumaczyło lżejszą kość. :D

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 17:36   

Witamy Cię na forum Beato wraz z Rejentem. Nie zniechęcaj się, mnie też nie zawsze wszystko się podoba, ale mam Gustawa również bez papierów i czytam i śledzę to co mnie interesuje. Zobaczysz wciągniesz się w tę naszą bassecią pasję.
Całusy od Gustawa na powitanie.

Aleksander

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 17:44   

Witamy witamy. My już teraz mamy dwa Bassety Morfeusza i Demeter. Morfeusz przez wielu pewnie nie zostałby nazwany bassetem bo jest drobniejszej kości, nie ma tyle skóry i ma bardzo wysokie zawieszenie. Ale my się tym nie przejmujemy. Wszystkie cechy ma jak 100% basset a poza tym kochamy go bardzo i to jest najważniejsze. (też jest bez rodowodu) No i ma domieszkę krwi basseta artezyjskiego. (po tatusiu). Demeter jest jeszcze mała (ma dopiero 5 miesiecy) ma dużo skóry, niskie zawieszenie ale chyba będzie drobniejsza w porównaniu z bassetami jaie widzieliśmy na zlocie, ma też rodowód. Myślisz że kochamy ją inaczej? Tak samo jak tego większe drania. I to wąłśnie łaczy ludzi którzy zaglądają na to forum miłość do psów i to jest najważniejsze.

Magda i Rudolf 

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 17:44   

My rowniez witamy, tzn. ja z Rudolfem, ktory choc ma rodowod ma krzywe lapy, to tak jak by nie mial rodowodu :lol:
Mieszkalismy w Gdansku, czyli po sasiedzku, ale teraz nas "wywialo" daleko :(
Wklej fotki jak najszybciej :wink:
Pozdrawiamy

Aleksander

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 17:46   

Beatko a tak z czystej ciekawości to skąd masz Rejtana (tzn z jakiej hodowli?)

Daniel
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lis, 2005 18:00   

Tak, Fiona do największych też nie należy, jak była mała i czytałam na forum ile ważą pieski w jej wieku to myślałam,ze padne.
Co do wklejana zdjęć zobacz w dane techniczne

Bacha 

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 09:44   

Też przyłączam się do powitań wraz z moimi bassetami czyli weteranem prawie 12 letnim Bassem i Finą przygarniętą ze schroniska. O Finie nic nie wiemy natomiast Bass ma rodowód ale jest nieduży i drobny. Był najmniejszy w miocie i śmiejemy się, że dlatego kupiliśmy go z przeceny. Mam nadzieję, że zarazisz się naszą pasją i zostaniesz jak my "bassetomaniaczką". Czekamy na zdjęcia i pozdrawiamy.

Arleta
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 09:55   

Ja z Korina równiez sie przyłanczam do powitania kolejnego fana bassetów!!!!!!!!!!! :D i jak Aleksander napisał najwazniejsze ze ma cechy basseta i jest kochany a nie czy jest mały duzy wysoki czy niski :lol:

Ania od LUNY
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 11:13   

Cześć Beata!
Witam ciebie i twojego pupila Rejenta. Moja bassetka Luna też nie ma rodowodu i uważam, że wcale nie jest gorsza od tych piesków z rodowodem. Poprostu na takiego mnie stać.
Luna ma już 1 rok. Dla mnie zawsze będzie najpiękniejsza i najukochańsza bez względu na wszystko :) :) :) :) .
Pozdrawiam
P.S. Każde zwierzątko potrzebuje miłości :) :? :?

BeataW
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 19:26   

Cos takiego mi wyszlo.Ale to chyba nie do konca to o co chodzilo:([/img]

BeataW
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lis, 2005 19:33   

O rany!Udało się !
To mój Rejent, imę Ewo wymyśliła moja córka, to wcale nie ten Rejent od Cześnika , tylko ten z wiersza o katarze:)
Olek, pytałes skad jest mój pies.Jak mówiłam nie ma rodowodu. Niestety mój mąż nie chciał psa. To ja się uparłam. Wobec tego , on ustąpił, ale chciał , zeby było taniej.Jechalismy po niego gdzies pod Bydgoszcz, nawet nie wiem dokładnie gdzie. Był najgrubszy z miotu. A teraz mikry taki:(
Moj mąż przed kupnem psa poczytał trochę o bassetach i powiedział, ze tylko nie basseta. Ja zaś nic o nich nie wiedziałam oprócz tego , że maja smutne oczy i mało szczekaja. No i uparłam się.Było bardzo ciężko, gdzies wśród Waszych postów wyczytałam, że bassety trudno uczą się czystości. No właśnie, dla mnie to było zaskoczenie.Miałam kiedys spaniela, kiedy byłam mała i nie było z tym żadnego problemu. Pierwszy rok było koszmarny. Kłóciliśmy się z mężem jak chyba nigdy dotad w naszym małżaaństwie. On bardzo źle się czuł przy tym psie.teraz jest lepiej, dużo lepiej. jak można w końcu nie pokochac takich oczu, ale wciąż są problemy...

Odpowiedz do tematu