Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 14:41 ŁAPY - Lizanie lap
Może już ten temat był gdzieś poruszany i możliwe, że jestem nadpobudliwa i wszędzie widzę coś nie tak, ale moim zdaniem ostrożności nigdy dość więc się podzielę, tym co wiem - pamiętam, jak mój znajomy weterynarz mówił mi kiedyś (przy okazji szczenięcej alergii Emmy na skoszoną trawę), że lizanie łapek jest częstym objawem alergii lub pomiędzy paluszkami "lęgną" się grzybki i psa to swędzi, więc liże. Jak jest alergia np. pokarmowa, to potrafi sobie wylizać do rany, a jeśli grzybek, to pomiędzy paluszkami sierść zabarwia się na rdzawo :shock:
_________________ Patka z Emmą i Birmą
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Pią 01 Lut, 2013 22:22, w całości zmieniany 1 raz
Pewniej byłoby gdyby jednak obejrzał łąpki WET. Jak grzybek, jakiś drożdżak, to są na to preparaty do sprayowania i smarowania (w przypadku Emmy lekarz najpierw skrobał coś małą szpatułką pomiędzy paluszkami i oglądał pod mikroskopem, żeby stwierdzić czy to drożdżaki - na szczęście nie były). Może liże łapki bo ją podrażnia jakiś środek do mycia podłóg lub prania dywanów?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum