Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Oznaczenia tematów przeczytanych
Autor Wiadomość
Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 12:20   Oznaczenia tematów przeczytanych

Ja mam takie pytanie, prośbę może...

Czy dałoby radę zrobić takie oznaczenia tematów jeszcze nie czytanych, które nie znikałyby po wylogowaniu?

Ja mam od grudnia bardzo mało czasu, bardzo często wpadam na Forum na pół minuty albo "wiszę" od rana, nie wylogowuję się, ale tak naprawdę robię coś zupełnie innego, a Forum mam na pasku. Bo jak się wyłączę to wszystkie tematy potem świecą mi jakbym już je przeczytała.
A że przez ostatnie dwa tygodnie byłam mocno nieobecna chciałam nadrobić zaległości i się już trochę pogubiłam :(

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 01 Lut, 2006 02:58   Re: Oznaczenia tematów przeczytanych

Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a:
...Czy dałoby radę zrobić takie oznaczenia tematów jeszcze nie czytanych, które nie znikałyby po wylogowaniu?

Nie bardzo rozumiem.
Tematy nie czytane, a dokładniej nie otwierane przez Ciebie zawsze będą "świecić" jako nieprzeczytane bez względu na ilość wejść na forum. Jedyne co znika to informacja o tematach od Twojej ostatniej wizyty.
Czasami zdarza się że php szwankuje i albo cały czas "świeci" jakiś temat mimo że był czytany, albo wszystkie są oznaczone jako czytane, chociaż nie wchodziłaś na forum wogóle. Ale są to sporadyczne wypadki i na tym forum jeszcze tego nie widziałem, a znam je z innych for opartych na phpBB.
Nie wiem czy coś Ci moja odpowiedź pomogła, ale dodam jeszcze że oznaczanie tych tematów jest wynikiem działania samego programu forum i my nie możemy tego zmienić.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 01 Lut, 2006 08:40   

Acha, no właśnie o to mi chodziło, żeby tematy nie otwierane świeciły mi zawsze - bo one mi nie świecą. Wystarczy, że wejdę na Forum na chwilkę i już mam wszystkie "przeczytane" - nawet te, których nie otwierałam. Jak bywałam często to od razu wszystko czytałam i nie było problemu.

Ale skoro tylko mi znika to nie ma sprawy. Myślałam, że to może jakiś problem "globalny" :)

Wniosek: muszę jednak bywać tu częściej i na dłużej :)

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 01 Lut, 2006 23:59   

Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a:
...skoro tylko mi znika to nie ma sprawy. Myślałam, że to może jakiś problem "globalny"...

Nie wiem co może u Ciebie powodować to znikanie - specjalnie kilka razy wchodziłem na forum i czytałem po jednym temacie. Za każdym następnym wejściem nie przeczytane "świeciły", a te które otwierałem już nie. I tak to powinno działać.
A przy okazji czy masz zaznaczone żeby być automatycznie logowaną po wejściu na forum, czy za każdym razem wpisujesz login, hasło i "zaloguj"?
Jeśli nie korzystasz z ułatwienia to może to jest powód? Pod logowaniem jest okienko do zaznaczenia - chyba pisze tam "zapamiętaj mnie...." - zaznacz to i zawsze będziesz od razu logowana ( jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś oczywiście ).
Pozdrawiam
Krzysiek.

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Lut, 2006 16:01   

Krzysiek napisał/a:

Nie wiem co może u Ciebie powodować to znikanie - specjalnie kilka razy wchodziłem na forum i czytałem po jednym temacie. Za każdym następnym wejściem nie przeczytane "świeciły", a te które otwierałem już nie. I tak to powinno działać.

Krzysiu, mi nie zawsze świecą.
Ja mam forum ustawione tak, że gdy wchodzę do internetu to pojawia mi się strona główna forum. Wtedy lampki nieprzeczytanych tematów się świecą, ale nie zawsze w nie wchodzę, ale jeśli za np. godzinę znów się połączę by już poczytać forum - lampki się już nie świecą.
Muszę wtedy patrzeć po datach.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach