Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 09:31 opieka nad bassetem w trakcie urlopu
Mam problem, ponieważ nie mam z kim zostawić mojej Frodo w czasie urlopu, poszukuje dla niej opieki. U kogos w domu, moze byc takze u mnie. Chodzi o sierpien od 4 do 15 sierpnia.
Mieszkamy w Gdańsku.
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 10:08
Aga, zaczęłam pisać i tak do końca nie pomyślałam.
Chciałam byś ją do mnie przywiozła, ale wtedy maluszki będą miały kwarantannę. Tak to z chęcią bym nią się zajęła, bez problemu.
Co prawda to od Ciebie jest trochę daleko, ale.....
Gdybyś miała jeszcze jeden urlop pod koniec sierpnia - z chęcią służę pomocą. :lol:
pozdrawiam Agata
Aga [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 10:22
Dziekuje Ci bardzo Agata, bo wiem, ze F. byloby u Ciebie dobrze i bezpiecznie. A powiedz mi proszę czy w takim razie w drugiej połowie wrzesnia, mogłabyś ją ewntualnie przygarnac na tydzien?
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 10:44
Oczywiście, bez problemu.
:wink:
Daniel [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 20:29
Jakie jest wasze zdanie na temat tzw- hoteli dla zwierzaków ?
Aga [Usunięty]
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005 07:22
Ja bym swojej psicy nie byla w stanie zostawic w hotelu. W ogole ciezko mi ją zostawic , ale jak już, to jestem w stanie: w naszym mieszkaniu pod czyjąś opieką albo u moich rodziców w domu (ale oni nie chcą), albo u takiej osoby jak Agata, która zna i kocha bassety.
Agata [Usunięty]
Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 00:00
Przez trzy dni mam teraz pod opieką dwa bassety mojego kumpla i wiecie - on jutro już wraca po nie - chyba mu nie otworzę bramy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 11:53
Przez ponad rok pracowałm w Bielawie w starym dworze, tam jest blisko 10 tysięczny księgozbiór, porządkowałam go.
Tam jest też lecznica dla zwierząt i hotel dla psów i kotów, przez ten czas nie tylko zwiedziłam oba (oddzielne budynki), ale i poznałam dobrze zasady ich funkcjonowania. Więc śmiało mogę powiedzieć co sądzę, może nie o hotelach ogólnie, ale o tym jednym.
I psy i koty mają bardzo dobre warunki - powiem Wam, że do takiego hotelu nie bałabym się oddać zwierzaka.
Mało miejsc wprawdzie, ale to w sumie lepiej. Psy mają boksy pojedyncze, ale jest i boks "rodzinny". Są wybiegi dla psów, też oddzielne, ale jeśli pieski się lubią - biegają razem.
Koteczki mieszkają razem, mają dwa pomieszczenia z półkami, fotelami, drapakami, zabaweczkami. Nawet mają radio, z którego płynie spokojna muzyczka.
Pani Hanna Hlebowicz, która ten hotel prowadzi, zawsze pyta, czy psisko jest agresywne, a tych potencjalnie najgroźniejszych ras nie przyjmuje w ogóle.
Oczywiście zwierzaki tęsknią bardzo za swoimi właścicielami, te najbardziej tęskniące pomieszkują więc w domu.
Pracując tam w bibliotece nieraz miałam towarzystwo w postaci świnek morskich, królików, raz nawet było 5 kotków. Zawsze, gdy wyciągam swoją robotę - dwa pudła kart katalogowych - w pustym pudle lub przykrywce układa się jakieś kocisko i mi mruczy.
Oczywiście wiem, że nie we wszystkich hotelach tak jest, bardzo nad tym ubolewam, bo wiem, że to + cena pobytu nieraz odstraszają właścicieli i dlatego dużo zwierząt podczas wakacji trafia w nieodpowiedzialne ręce lub na ulicę.
Jeżeli ktoś mieszka w Warszaie lub okolicy - polecam! Rękę, nogę dam sobie uciąć za ten hotel!!
I co dla mnie np. byłoby ważne jest całodobowa opieka weterynaryjna - syn i synowa Pani Hani prowadzą tam świetną lecznicę, do której często zaglądam z Manią!
I nie robię tu reklamy, najlepszą reklamą jest fakt, że zapisać się do tego hotelu wcale nie jest łatwo - zawsze jest dużo chętnych, więcej niż miejsc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum