Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
I po wystawie - Moszna 2006
Autor Wiadomość
Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 02 Maj, 2006 23:30   I po wystawie - Moszna 2006

Aleksander napisał/a:
Jak poszedł debiut Cebulce no i w ogóle jak wrażenia? Pogode mieliście nie najlepszą ale i tak pewnie była gorąca atmosfera???????????? :thx

Witam po wystawie :lol:
Atmosfera była NIESAMOWICIE gorąca :!: Zarówno na jednej w Opolu, jak i w Mosznej. I czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jeszcze nigdy nie spotkałam tak ostrego sędziego, który by zrobił taką sieczkę :shock: :shock: :shock:
Nie tylko szok był to dla mnie, ale również dla wszystkich. Gro psów schodziło natychmiast z ringu z ocenami - dobra i :shock: - dostateczna.
Często było tak - lokat wiadomo 4, psów w danej klasie np. 6 , a miejsc obstawionych tylko 3 :shock: , reszta do widzenia z ringu :wink:
Ale też dlatego ludzie po jakimś czasie zaczęli cieszyć się z oceny bdb :lol: , cieszyć się, że z ringu nie zlecieli :lol:
I powiem Wam, że strasznie mi się podobało, pierwszy raz sędzia nie rozdawał medali na prawo i lewo, tylko wyjątki załapywały się na w ogóle pozostanie na ringu :wink: :shock: :lol:
Oj długo by opisywać, kto zleciał, kto został, kto co dostał. Powiem w skrócie - Gumka wyleciała z ringu, Cebulka 2 miejsce w młodzieży :shock: :thx na 5 sztuk :!: :lol:
Groszek 8) 1 miejsce w klasie pośredniej, do konkurencji przystąpiły 4 piękne psy i mój niuniuś wygrał :thx
Oj, długo by opisywać, myślę, że Krysia, Donat, Arleta, Agnieszka od Lunki, Buba i może jeszcze ktoś z forum napisze jak to sędzia na koniec porównywał z Haroldem, ile razy kazał ustawiać oba i ponownie kółka robić, a potem jeszcze raz ustawiać i nadal nie mógł się zdecydować, kogo wybrać na Zwycięzcę Klubu, więc kazał jeszcze jedno kółko zrobić :lol: - myślałyśmy z Moniką, że płuca stracimy :lol:
I wygrał Harold, który również Wygrał całą wystawę klubową 2006 :thx
I to porównanie najbardziej mi się podobało 8) I to, że sędzia kilka razy z tłumaczem podchodził i mówił, że Groszek to taki piękny pies, taki wyjątkowy..... i to taki sędzia, wyjątkowy, surowy, bezwzględny i tak Groszka wychwalał :thx I powiem Wam, że to było najbardziej miłe, że byłam tak bardzo dumna, tak szczęśliwa. I już po wystawie, jak prawie wszyscy już się rozjechali, sprzątaliśmy rzeczy, sędzia jeszcze był, podał mi rękę i powiedział, że gratuluje tak wyjątkowego psa, no nos mi się normalnie zadarł do nieba :lol:
A teraz po swoich pochwałach napiszę o Korinie, która zdobyła złoto :thx
o Czorciku, który wyleciał z ringu :? :wink: :lol: , o Colombo, który w młodzieży zdobył srebro :thx , o Gustawie, który zdobył ocenę bdb, która wg sędziego jest wysoką oceną :thx, o mojej Dee Dee, która dostała ocenę doskonałą :thx , o moim Dyziu, który z ringu nie został "wyrzucony" :thx Nie wiem co Lunka dostała, nie pamiętam :?
Ale wiem jedno, że mimo tego, że przemokliśmy do suchej nitki to było superowo :lol:

Całą paczką przez kilka dni mieszkaliśmy w stadninie, bawiliśmy się super 8) A dzisiaj rano wszyscy zaczęli się rozjeżdżać jak już wyszło słonko, my stwierdziliśmy, że jeszcze kilka godzin zostaniemy w tą piękną pogodę. Bo gdy rano wyszło słońce, zaczął piać kogut, ptaki rozśpiewały się, wyjrzałam przez okno, a na dziedziniec wybiegło 40 koni to do domu nie chciało mi się wcale jechać :wink:, wybiegłam jeszcze w piżamie z aparatem, by robić koniom zdjęcia, niestety pogalopowały, ale za chwilę wypuszczono drugą turę - klacze ze źrebiętami i to udałomi się uchwycić.
Już miałam dzwonić po Krychę i Donata, bo 30 minut wcześniej odjechali.
A potem odbyliśmy długi spacer po zamkowym parku.
Buba ma przepiękne zdjęcia wystawowe, na które czekam z niecierpliwością :wink:

Wszystkim, z którymi spotkałam się w Mosznej, bardzo dziękuję za super spędzone wspólnie chwile.

[/b]

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006 00:02   

Agatko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,a właściwie to dla psiuńciów,chociaz to też zasługa Pańci. Grosio ma jednak extra klasę 8) Buziaczki w te cudne noski i dalej tak trzymać.Teraz się wyśpijcie po emocjach :sen Zdjęcia śliczne,daj więcej jak będą.
Gratulacje też dla Korinki,to przecudna dziewczynka :D

Krysia i Donat

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006 07:59   

O wystawie w Opolu już pisałem, teraz Moszna.
Przede wszystkim pare słów o samej Mosznej. Miejsce jest jak z bajki, pałac,park i stadnina koni gdzie mieszkaliśmy no to trudno opisać, nawet fatalna pogoda nie jest w stanie popsuć piękna tego miejsca :shock:. Co widać na zdięcjach Agaty.
A teraz sama wystawa.
Leje deszcz, psy mokre, my też :D Sędzią był Pan Kresten Scheel z Danii -hodowca bassetów, bardzo surowy i wymagający, każdego psa dokładnie ogląda z każdej strony i "obmacuje" :wink: . Mimo deszczu każdemu psu poświęca bardzo dużo czasu, a do oceny jest ponad 60 sztuk samych basset houndów, reszta to "szczotki" czyli Petit Basset Griffon Vendeen.
Tak jak pisała Agata, Czort "wyleciał" bo to on wystawiał Krysię a nie odwrotnie :D > Ale za to Colombo: Ocena doskonała i srebrny medal :thx .Co na wystawie klubowej a trzeciej w życiu jest osiągnięciem.
Cieszymy się baaardzo :thx :thx
I to wspaniałe zachowanie tylu psów (łącznie około 100) wszystkie mokre, zziębnięte a żadnej agresji, złości, zdarzały się warknięcia i to rzadko ale wtedy gdy chłopcy byli zbyt zainteresowani panienkami :D
BYŁO CUDOWNIE
Donat

Krysia i Donat

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006 08:08   

W takim towarzystwie i przy takiej konkurencji to nawet "wylecieć" z ringu z oceną nie najlepszą nie hańba.
Czorcik :lol: który wystawiał Pańcię :oops:

agnieszka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006 20:08   

Po pierwsze piekne zdjęcia Agatko - jak widac słoneczko wyszło dopiero kiedy wyjechaliśmy a szkoda....
Przez całą wystawe jak juz pisali moji poprzednicy padało starsznie.
Psiaki wyglądały jak namoczone gabki ich własciciele nie lepiej
Zgadzamy się w 100% do opinii na temat sędziego z Agata i Krysią i donatem.
Lunka dostała równiez ocene b.dobrą - super przy takiej wnikliwej ocenie sędziego - wielki sukces !!!!! :thx :thx

Jesteśmy pod wrażeniem atmosfery... było bardzo miło wprost rodzinnie....
Pomysł z zamieszkaniem razem w hoteliku przy stadninie był trafiony w 10.
Psiaki mogły biegac sobie po korytarzu, nikomu nie przeszkadzając..
Lunka bardzo szybko zaadopotowąła się do nowych warunków i na widok kupli juz nie podkula ogonka i uciekała, a raczej zaczepiała je sama..
:wink: Czort i Colombo chyba zakochał sie w Lunce, bo juz pierwszego wieczoru nie dały jej chwili spokoju, :lol:
Korinie codziennie wyjadała zawartość miski, no cóż okazało się że jest bardzo towarzyska..
Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu w Mosznej i przede wszystkim dzięki miłej atmosferze i miłemu towarzystu złapaliśmy bakcyla i zapewne jeszcze nie raz się zobaczymy na wystawie

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006 21:18   

agnieszka napisał/a:
Lunka dostała równiez ocene b.dobrą - super przy takiej wnikliwej ocenie sędziego - wielki sukces !!!!! :thx :thx

Tak, to wielki sukces dla Lunki gdy sędziował tak wyjątkowo "ostry" sędzia.
I dobrze, bo było kupę śmiechu przy tym, bo psy, które nigdy w życiu nie dostały niżej oceny doskonałej, schodziły z bdb.
Ale tak jak mówiłam, ocena bdb oznacza bardzo dobrego psa :!:
Tylko wszyscy u nas przyzwyczaili się, że doskonałe rozdawane są na prawo i lewo. A tu sędzia podniósł poprzeczkę i to bardzo, bardzo wysoko :wink: I to na tej wystawie, jak tylko zobaczyłam co zaczyna się dziać, podkręciło mnie najbardziej :D Adrenalinka podskoczyła mi niesamowicie :D
Muszę teraz popatrzeć, gdzie ten sędzia będzie "kosił" :lol:

agnieszka napisał/a:
Jesteśmy pod wrażeniem atmosfery... było bardzo miło wprost rodzinnie....

No właśnie, dlatego Was wszystkich na tę klubówkę tak bardzo namawiałam.
I ja Agnieszko bardzo, bardzo Wam dziękuję za to, że byliście, za atmosferę, za wspólnie spędzone super chwile :D
Nigdy w życiu nie byłam tak przemoczona :lol:
Wszyscy wyglądaliśmy pięknie 8) :lol:
Ale było super :lol:
I fajnie, że byliśmy wszyscy razem, zwartą grupą :D
Jeszcze raz wielkie dzięki dla Wszystkich :thx

Buba 

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 11:32   

Oto kilika fotek z mokrej klubówki :)

Trofea do zgarnięcia

Donat i Krysia ze swoimi baleronami

Dwóch Championów i jeden Gucio

Gronio na wybiegu

Gunio przeglądany przez sędziego

Fantastyczne pierwsze miejsce w klasie otwartej psów

Konkurencja finałowa psów, pojedynek Harold vs Groszek

Pary hodowlane

Kilka portretów

[/img]

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 12:32   

Buba, dzięki za fotki, dawaj jeszcze !!! :thx

Krysia i Donat napisał/a:
W takim towarzystwie i przy takiej konkurencji to nawet "wylecieć" z ringu z oceną nie najlepszą nie hańba.
Czorcik :lol: który wystawiał Pańcię :oops:

Oczywiście !!!
Nieźle było, bardzo nieźle :lol:
Bardzo się cieszę Donat, że udało mi się Was "podkręcić" na wystawy :wink:

I bardzo się cieszę, że Lunka złapała bakcyla :thx

Wszyscy mi się dziwią zawsze, ale ja bez tego już nie potrafię żyć, jestem uzależniona od tej atmosfery wystawowej. Uwielbiam ją, wchodząc na teren wystawy nabieram sił :D
Super klimat, superowi znajomi, z którymi walczymy o medale, a potem wspólnie wyluzowujemy się 8) :lol:

Buba, dzięki za fotki, dawaj jeszcze !!! :thx

joania
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 13:02   

żalujemy że minęła nas tak super impreza , ale..... wszystko przed nami

Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 13:34   

A jak sie udało seminarium i pokazy mysliwskie?

Franciszek 

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 20:11   

Jestem pod wrażeniem fachowej wiedzy Wojtka, który nas cierpliwie
wprowadzał w tajniki użytkowości bassetów... wielkie dzięki!!!

Pozdrawiam

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 21:51   

Franciszek napisał/a:
Jestem pod wrażeniem fachowej wiedzy Wojtka, który nas cierpliwie
wprowadzał w tajniki użytkowości bassetów... wielkie dzięki!!!

Pozdrawiam

O Boże, Franciszku :shock: To Ty tam byłeś, ale wstyd :oops:
Ja nie wiedziałam, że Ty to Ty :roll:
Przepraszam :oops:

Tak, Wojtek wszystko fajnie nam powiedział, a potem przetestował nasze psy jak reagują na strzał :lol:
Wszystkie psiaki grzecznie siedziały, wszystkie ........oprócz mojego Grosia 8) Normalnie się załamałam :?
Ale Wojtuś mnie pocieszył, że nie jest tak źle, że to nie była panika.
Ja sama nie wiem co to było szczerze mówiąc :wink:
Schowałam się za drzewa zostawiając Grosia samego na polance, on siedział grzecznie gdy odeszłam daleko, ale widział gdzie idę, gdzie się schowałam. I w momencie strzału pobiegł w moim kierunku :?
Z tego co liznęłam wiedzy, bo laikiem totalnym nadal jestem, bo to temat rzeka, to pies nie może nawet drgnąć 8)
I powiem Wam, że Korina nawet nie drgnęła - dzielna dziewczynka :D

U mnie jest taki problem - Tola bardzo źle reaguje na takie rzeczy. Gdy jest burza dostaje szału, szczeka, biega w kółko, boi się bardzo. Moje bassety nigdy na burzę nie reagowały, ale tak teraz to wygląda jakby od Toli nauczyły się tego. I gdy słyszą coś bardzo głośnego - burzę, strzał, to zachowują się jak Tola.

Franciszek 

Wysłany: Pią 05 Maj, 2006 21:58   

Cytat:
O Boże, Franciszku :shock: To Ty tam byłeś, ale wstyd :oops:
Ja nie wiedziałam, że Ty to Ty :roll:
Przepraszam :oops:

Oj, to nie tak Agata, jesteś znaną osobą w kręgach bassecich jak również medialnych.
Jakoś niefortunie wyszło, że się nie przedstawiłem...zopominając niemalże, iż jestem nieco bardziej anonimowy

Przepraszam i pozdrawiam

Arleta
[Usunięty]

Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 16:38   

No tak teraz juz tylko wspomnienia pozostały po Mosznej - ale za to fantastyczne bo własnie złotko zdobyte tam przez Korine pozwoliło jej zakonczyć Champ. Polski :lol:
Pozdrawiamy wszystkich dzieki którym tak superowo spedziliśmy niezapomniany weekend :thx

Buba 

Wysłany: Pon 15 Maj, 2006 17:46   

Agata, czy Ty przez przypadek nie sfotografowałaś czasem PETIT BASSET BLEU DE GASCOGNE?? Głowy sobie nie dam uciąć ale ten psiak na zdjęciu z Groszkiem to prawie wypisz wymaluj...
nawet w necie go trudno znaleźć
http://www.viarural.com.a...de-gascogne.htm

Odpowiedz do tematu