Znaleziono basseta w Dąbrowie Górniczej [wrócił do domu] |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Sob 27 Sty, 2007 15:33 Znaleziono basseta w Dąbrowie Górniczej [wrócił do domu]
|
|
|
Witam
Co prawda z moich okolic mało jest tu użytkowników, ale może akurat zajrzy tu właściciel - ka.
Od trzech dni w okolicy mojego osiedla ( wiadomość "od ludzi" ) błąka się basset hound - bicolor. Pies około 5 miesięcy, zadbany, uszka czyste, pazurki obcięte - wie do czego służy kanapa
Ponieważ jestem znanym basseciarzem w okolicy piesek trafił do mnie i teraz postaramy się znaleźć jego właścicieli. Na pewno ktoś za nim płacze.
Na spacerze zachowuje się normalnie - nie wykazuje chęci ucieczki w jakimś określonym kierunku - własnego domu.
Ktokolwiek może coś wiedzieć na ten temat proszę o informację. Dla przypomnienia chodzi o ulicę Mickiewicza i Krasińskiego w Dąbrowie Górniczej.
A tak wygląda psiaczek:
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
tobi [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Sty, 2007 19:46 zaginiony w Dąbrowie
|
|
|
jeżeli nie znajdzie się właściciel tego pieska chętnie go zaadoptuję.Mam już jednego basseta to i dla drugiego znajdzie się miejsce u nas.Proszę o podanie kontaktu do Pana. Mój namiar 0-600 43 62 12 Marta |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Pon 29 Sty, 2007 21:02
|
|
|
Witam
Oczywiście jeśli nie znajdzie się właściciel to będzie potrzebny ktoś nowy do zaopiekowania się tym maluchem - u nas raczej nie zostanie, bo mamy zamówionego Westa na koniec lutego.
Jutro zaczynamy poszukiwania w lecznicach, może ktoś z weterynarzy go rozpozna.
Marta a skąd jesteś? Mieszkacie w bloku czy w domku? Bo ten łobuz niestety musi mieć ogródek - wygląda na to że był wychowywany na dworze przy domku, bo nie chce siedzieć w domu tylko zjeść pospać i na dwór - nie przeszkadza mu że jest zimno, w przeciwieństwie do Lady nie marznie.
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
tobi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:14 zagubiony basset
|
|
|
Witam,
mieszkam w bloku - czy sądzisz, że nie da się nakłonić tego pięknisia do zamieszkania w bloku?. Wygląda na rozsądnego gościa z którym można się dogadać (pytanie: czy pies ma tatuaż? , na pewno sprawdziłeś jego cudowne uszko)
pozdrawiam, |
|
|
|
 |
robert.n [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:18
|
|
|
Pewnie, że sie da, tutaj ogromna grupa bassetów mieszka w bloku i mają się naprawdę świetnie |
|
|
|
 |
tobi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:21 zaginiony w akcji dąbrowskiej
|
|
|
Mam wrażenie, że on jest trochę starszy (wygląda dostojnie i poważnie nie jak 5-cio miesięczny szczeniak) a co z tym tatuażem? (ewentualnym)
Marta |
|
|
|
 |
robert.n [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:23
|
|
|
hmmm, no moze miec tak z 2 mce wiecej, tak mi sie wydaje |
|
|
|
 |
tobi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 11:39 zaginiony...
|
|
|
oczywiście z całego serca życzę mu aby, odnalazł się jego właściciel bo nie ma to jak pierwsza rodzinka w której stawiał pierwsze kroki...
Trzymam kciuki za skuteczne poszukiwania...
Jest u Ciebie co prawda krótko ale może udało Ci się już zaobserwować jaki ma charakterek - napisz
pozdrawiam,
Marta |
|
|
|
 |
Krzysiek
Admin

|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 20:54
|
|
|
Witam
Mam dobre wiadomości. Nasz gość okazał się dwuletnim kawalerem lubiącym znikać właścicielom. Wygląda na młodzieniaszka bo cały czas jest w ruchu Na imię ma Frodo i dzisiaj po południu postanowił że wróci do domu. Szukaliśmy go do tej pory, a w międzyczasie znaleźliśmy właścicieli. Po telefonie okazało się że Frodo wrócił do domu cały, zdrowy i szczęśliwy. Jutro porozmawiamy na spokojnie i zaproszę właścicieli na nasze forum.
Pozdrawiam
Krzysiek. |
|
|
|
 |
tobi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 22:56 zaginiony-odnaleziony
|
|
|
Ech, ten Frodek włóczykij
znakomicie, że odnależli się Jego właściciele.
Opowiedz koniecznie jak do tego doszło.
pozdrawiam,
Marta |
|
|
|
 |
patyk [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 00:57
|
|
|
Krzysiek napisał/a: | Nasz gość okazał się dwuletnim kawalerem lubiącym znikać właścicielom. |
Ja tez bardzo się cieszę, że Frodo "wrócil do domu", ale nie uważacie, że to nie Frodo z Władcy Pierścieni, tułający sie z misją przez mroczne Krainy Śródziemia, tylko domowy zwierzak narażony na wiele niebezpieczeństw, w realnym świecie?..
Przepraszam, że tak się oburzam, ale rozumiem, że to nie pierwsze zniknięcie psa i właścielom przydałaby sie rada, żeby swojego ukochanego Basseta PILNOWAĆ... :shock: że ktoregos dnia może już nie wrócić :!: |
|
|
|
 |
|