Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2006 10:30 PIKNIK "Z PSEM ZA PAN BRAT" - Warszawa
A może warszawskie bassety spotkają się na pikniku w ramach akcji"Z Psem za Pan Brat"?
Piknik zorganizowany będzie na Polach Mokotowskich 17.09.2006 r.
Wokół Mobilnej Kliniki Weterynaryjnej powstanie wyjątkowe Psie Miasteczko, w którym na psy i ich właścicieli czekać będzie wiele atrakcji. Podczas odbywających się na kilkuset metrach kwadratowych imprez właściciele czworonogów będą mogli dowiedzieć się, jak odpowiedzialnie opiekować się swoimi psami, gdzie warto pojechać z ulubieńcem na wakacje oraz jak troszczyć się o jego zdrowie i dobre samopoczucie. Psie Miasteczko będzie również doskonałym miejscem dla wszystkich, którzy pragną przygarnąć czworonoga.W Sektorze Adopcji będą mogli zaadoptować psa ze schroniska.
Wszystkie pikniki miały podobny przebieg (Warszawa jest ostatnia), a ich najważniejszym punktem jest przyjazd Mobilnej Kliniki Weterynaryjnej. Mobilna Klinika Weterynaryjna to jedyny w swoim rodzaju TIR przystosowany do badań i konsultacji lekarskich. W klinice zaaranżowane zostaną w pełni wyposażone gabinety weterynaryjne, w których każdy właściciel będzie mógł bezpłatnie zbadać stan zdrowia i kondycję swojego ulubieńca. Możliwość wykonania bezpłatnych badań to pomysł, oparty o wnioski z badań przeprowadzonych w ramach programu. Wykazały one, że zdecydowanie zbyt rzadko odwiedzamy z naszymi pupilami lekarzy weterynarii. Okazuje się, że aż 53% właścicieli psów odwiedza weterynarza tylko raz w roku, a 21% robi to tylko wtedy, gdy jest to naprawdę konieczne. Najczęstszym powodem tych wizyt są obowiązkowe szczepienia ochronne (79%).
Psie Miasteczko podzielone będzie na sektory tematyczne, w których każdy pies i jego właściciel znajdzie coś dla siebie: Sektor Zdrowego Żywienia, Sektor miejsc Przyjaznych Psom, Sektor Psów Niezwykłych, Sektor Adopcji i Odpowiedzialnej Opieki oraz Sektor Zabaw dla Dzieci.
Gwiazdami pikniku będą znani ze swojej miłości do czworonogów Agata Młynarska, Jarek Kret, Magda Famme oraz Jacek Kaczyński.
No i gwiazdą będzie Gumka Agaty - w pokazie agility.
Nie wiem jak Wy, ale ja chętnie zobaczę miny widzów, którzy zrobią wielkie oczy na widok basseta tak sprawnie pokonującego przeszkody :shock:
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006 11:47
Basiu, my będziemy z piesynkami ok. godziny 10.30.
Wiem, że wybiera się Kasia z Klanem Czarnych (lub chociaż z reprezentacją Klanu ), ale oni mają blisko, więc pewnie z ustaleniem godziny nie będzie problemu.
Czekamy też na informację od Agaty o której godzinie będzie Gumka występować. Może punkt zborny gdzieś właśnie w okolicach toru agility?
No a reszta Warszawy i okolic? Gdzie jesteście????
gdzie ustawią tor agility to nie wiem, bo zasadniczo na Polach toru jako takiego nie ma, zapewne z okazji tej psiowej imprezy "gdzieś" go ustawią, może Agata będzie wiedzieć coś więcej skoro ma występować (znaczy Gumka a nie Agata :wink: ) myślę , że nie ma co się umawiać przy samym torze, bo tam pewnie będzie już dużo ludzi, wiem, że Ewa przyjedzie komunikacją miejską, Basia a Ty? a może by się tak umówić gdzieś na spokojniej i już razem dojść na obchody dnia pod psem ???
PS. ja bez basseta ale jeśli chodzi o czarnych, to na Pola wybiera się cały klan (bo inaczej być nie może )
Kasiu, Ty jesteś najlepiej zorientowana w tamtych terenach to coś zaproponuj. My przyjedziemy samochodem, podpowiedz gdzie najlepiej się zatrzymać? Mam nadzieję, że jeszcze ktoś z warszawiaków się odezwie.
Basiu- na polach jest parking, ale nie jest za duży i z reguły w takie dni "spędu ludności" jest zapchany, ale gdy się przyjedzie stosunkowo wcześnie to są jeszcze miejsca myślę że koło 10 powinny jeszcze być. [jakby nie było tam miejsca, przejedźcie ulicą Rostafińskich do Żwirki i dojedźcie na Rokitnicką, tam z reguły też ludzie parkują tyle że stamtąd będziecie mieć dalej; albo inaczej, wyjeźcie z parkingu nieprzepisowo w lewo i zawróccie do Batorego]
Za parkingiem między drzewami - dokładnie w przeciwną strone niż staw z fontannami i wielkie zielone pole, jest taka mała polanka (po drugiej stronie ścieżki jest placyk zabaw), tam z reguły jest pusto i tam możemy się umówić.
Ewa będzie szła od strony Niepodległości. Ewcia, aznaczyłam Ci BN, idąc wzdłuż biblioteki, prosto alejką a potem skręcając za ostatnim stawikiem w lewo dojdziesz prościutko do polanki
Buba - bardzo się cieszę że bedziecie
Ja będę około 10 - idziemy na piechotke więc to o której dotrzemy zależy od tempa ale myślę że nie później niż 10.15
Mnie wypatrzycie łatwo, bo kto jeszcze ma taki czarny team
do zobaczonka! :wink:
PS. na mapce polanka wydaje się dość duża, w rzeczywistośći polanka jest malutka bo reszta to drzewa i haszcze, "łyse" jest bardziej bliżej parkingu (tam gdzie różowy krzyżyk), od strony niepodległości jest "haszczowe" :wink:
Gdzieś tam się "upchniemy". Cieszę się, że się zobaczymy.
joania [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Wrz, 2006 17:31
Ale macie fajnie że się spotkacie.
Daniel [Usunięty]
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 13:41
Ja tez będę ok. 10 na Polance.
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Wrz, 2006 23:44
Bardzo mi miło, że mogliśmy się spotkać. Miło, że kibicowaliście Gumce, która była :? totalnie zdezorientowana takim tłumem, śmiechem i brawami. No niestety przez tę dezorientację nie pokazała ładnie co potrafi, ale na te jej "lęki" nic nie mogę poradzić. Nie załamuję się w każdym razie i zabieram ją gdzie mogę, by przełamać strach przed tłumem. Ostatnio Gumka jechała metrem, tramwajem i autobusem, jechała tak by się przejechać, by przełamać strach. Mam nadzieję, że z czasem jej to przejdzie. Ale takie właśnie są uroki mieszkania na wsi - cisza, spokój, sielanka, ptaszki ćwierkają....Tu na Polanie Gumka czuje się wyśmienicie, ale gdy tylko przekroczy bramę :?
Ale nic, tak jak mówiłam nie załamujemy się, tylko socjalizujemy się dalej
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe spotkanko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum