Przesunięty przez: Asia i Basia Nie 26 Wrz, 2010 15:12 |
Ja oduczyć 2 latniego basseta sikać?! |
Autor |
Wiadomość |
Crazy-Kasia [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 29 Paź, 2006 19:52 Ja oduczyć 2 latniego basseta sikać?!
|
|
|
Ludzie mój Baryła soka po nocach....co noc...każdego dnia a to tylko dlatego, że go się nie wpuszcza do łóżka....to chore!!! :x :x :x :x :x |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Nie 29 Paź, 2006 20:19
|
|
|
jesli nasika wepchnij mu pysk w te siki...po kilku razach powinno pomoc... ) |
|
|
|
 |
Hubertus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Mar 2005 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 29 Paź, 2006 21:35
|
|
|
Sorry Gkoti ale tak głupiej rady dawno nie widziałem.
W najlepszym wypadku osiągniesz tylko tyle, że pies za którymś razem sam wsadzi pysk w siki.
skąd Ty bierzesz takie pomysły???? |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 15:46
|
|
|
Ok, skoro zablokowałem temat swoją uwagą, to może ja zadam pytanie.
Kasiu o której godzinie ostatni raz wychodzisz z psem?
Czy pies ma stały dostęp do wody? |
|
|
|
 |
joania [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 18:08
|
|
|
To może Ty daj jakiś madry pomysł , a nie krytykuj |
|
|
|
 |
Hubertus
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 18:37
|
|
|
zadałem pytanie i czekam na odpowiedź. A tekst z mazaniem psa w sikach uważam za wybitnie durny - tak samo durny jak np. opinia, że suka przynajmniej raz w życiu powinna mieć szczeniaki. Niestety takie opinie wciąż egzystują wśród posiadaczy psów - a coś takiego trzeba tępić. Wolałbym, żeby Kasia nie potraktowała poważnie rady Gkoti.
Moja rada jest prosta - wyprowadzać psa późno w nocy - nawet jeśli miałaby to być 23:00. Druga sprawa, że możnaby również nie dawać psu wody przed spaniem.
Niestety moja rada to czysty strzał w ślepo - bez odpowiedzi Kasi mogę tylko domniemać pewne fakty.
Może ty coś poradzisz skoro się już odzywasz zamiast zbędnie zaśmiecać temat? |
|
|
|
 |
joania [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 18:50
|
|
|
Ja nie zaśmiecam ,tylko uważm że Ty wszędzie wszystkich krytykujesz , a mało radzisz, więc z tąd moje pytanie co do Twojej rady ,jeżeli uważasz że Gkotki opowiada bzdury.
Koniec tematu z mojej strony . |
|
|
|
 |
Crazy-Kasia [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 19:21
|
|
|
Nio dzięki ludzie ale to nie pomaga....tobi wychodzi na długi spacer od około 20 do 21 a później jeszcze tylko że na 5 minut..ale on to robi tylko dlatego że go sie do łóżka nie wpuszcza....i nie...nie daje mu żadnej wody przed spaniem :thx :thx |
|
|
|
 |
Buba

|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 19:33
|
|
|
Hm..specem nie jestem, ale skoro mówisz że to wygląda na "specjalne" działania z zemsty, to kłania się psia behawiorystyka. Jeden z rozdziałów w książce pt: "zapomniany język psów" mówi o podobnym problemie. Podaj mi swój adres e-mail to zeskanuję ten rozdział i Ci podeślę - bo nie chce mi się przepisywać kilku kartek :lol:
Może to podsunie Ci jakieś rozwiązanie..
A ile chłopak ma lat?
A może to problem zdrowotny? |
|
|
|
 |
patyk [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 10:41
|
|
|
Jan Fennel "Zapomniany jezyk psow", to jedna z obowiazkowych pozycji w biblioteczce kazdego kynologa
Oddawanie moczu spowodowane jest Albo problemem urologicznym, Albo stanowi problem natury bechawioralnej. W tym drugim przypadku najczesciej związane jest z okazywaniem nadmiernego poddania (zaburzenia emocjonalne)! Występuje najczęściej u szczeniąt, młodych suk oraz osobników starszych i dotyczy zwierząt obu płci. Zaburzenie bierze swój początek już we wczesnym okresie życia szczeniąt, na skutek błędów popełnianych podczas okresu socjalizacji.
Kiedy mowimy "Zlosliwy pies", oznacza wtedy jak malo o nich wiemy...
NIE WOLNO nuzac psiego pyska w jego odchodach!!! - psy nie sa koprofilami... |
|
|
|
 |
Crazy-Kasia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 14:59
|
|
|
Bardzo mi pomagacie....ale ta psia menda(mama go tak nazwała) sika i sie jeszcze na ciebie tak złośliwie patrzy....osz tooo wrednosko psisko....a mój e-mail to kasiunia-love@wp.pl :thx |
|
|
|
 |
Buba

|
Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 17:29
|
|
|
jutro pod wieczór Ci wyślę skan bo wtedy będę w domu. Nie odpowiedziałaś w jakim pies jest wieku. |
|
|
|
 |
patyk [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 01 Lis, 2006 00:45
|
|
|
BUBA - pies ma dwa lata (tak jest w temacie) |
|
|
|
 |
Dorota

|
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 22:07
|
|
|
To ja tez poprosze o rozdział tej ksiązki:)) Nasz Hekuś tez ma dwa lat i tez sika w nocy jak sie go do wyrka nie wpuści. Nadomiar tego pare dni temu pozwoliłam mu wpakopwać sie na lóżko to sie w nie zesikał Wg mnie to sikanie to forma jakiegos sprzeciwu z jego strony, tak samo robi jak nie chce w danym momencie zostac sam w domu.
Moj mail: dorotka.20@interia.pl |
_________________ Hectorek złodziej ciasta drozdzowego i naleśników |
|
|
|
 |
Buba

|
Wysłany: Pon 06 Lis, 2006 20:10
|
|
|
dziewczyny, macie rozdział na mailu :wink: przegapiłam te 2 lata - najciemniej pod latarnią.. |
|
|
|
 |
|