BAZYL TM, TOSIA, FIONA |
Autor |
Wiadomość |
MagdaR

|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2015 09:01
|
|
|
:cry: |
|
 |
agad

|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2015 22:03
|
|
|
Strasznie mi przykro... |
_________________ AD |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Sro 07 Sty, 2015 22:31
|
|
|
Wiadomość na miarę wielu, wielu, wielu serduszek :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
TosiaiIga

|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2015 17:26
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Marynia

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2009 Posty: 2459 Skąd: Głubczyce
|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2015 17:35
|
|
|
Cudna :serce: |
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2015 22:59
|
|
|
ależ ona jest piękna
pisz Basiu, i jak Wam razem, jak się poznajecie ? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
RicoSB

|
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2015 23:30
|
|
|
Basiu- jaka ona podobna do Blaneczki :serce: i na pewno tez taka przylepucha, bo widac to |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
TosiaiIga

|
Wysłany: Nie 11 Sty, 2015 21:27
|
|
|
Nowa dawka zdjęć naszych bassetów
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Nie 11 Sty, 2015 21:47
|
|
|
no to Rodzina w komplecie
ileż w tych zdjęciach radości |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
TosiaiIga

|
Wysłany: Nie 11 Sty, 2015 22:33
|
|
|
Kochani forumowicze! Dopiero dzisiaj piszę o Fionce, ponieważ dużo czasu chciałam jej poświecić w tych pierwszych dniach naszego kontaktu. Chciałam ja poobserwować , poznać jej cechy. A wiec Fionka jest bardzo łagodna sunią, bardzo miłą.Tuli się do mojej córki i wnuczki, nie ma spięć z Tosia chociaż to raczej Tośka pomrukiwała na nią. Tosia dostała reprymendę i teraz tylko na nią patrzy. Fionka była zaniedbana weterynaryjnie nie miała szczepień od trzech lat nie była szczepiona. Została szczepiona i odrobaczona, ma obcięte pazurki. Ma kamień na ząbkach ale i z tym sobie poradzę. A więc zaczęłyśmy od pierwszego szczepienia przeciwko wściekliźnie i obcięcia pazurków ponieważ palce nakładały się jeden na drugi! Pazurki pozwoliła sobie obciąć stała jak baranek. Weterynarz powiedziała, że tak fizycznie to nie jest zaniedbana ma piękna okrywę, sierść, czyste uszy i oczki. Fiona miała zrobioną dziurę w worku z karmą i jadła tyle ile chciała i kiedy popijała woda z rożnych źródeł również kanalizacyjnych. Pies sobie radził sam . Właściciele nie mieli niestety czasu dla niej Fionka będzie miała szczepienie przeciw zapaleniu wątroby, nosówce i te wszystkie inne konieczne po 20 stycznia. Została odrobaczona. Na razie nie przysparza żadnych kłopotów nie niszczy niczego, nie płacze jak się wychodzi. W ogóle przystosowała się natychmiast. Pomyślałam, że te bassety to jak „meble” , albo ja na takie trafiam zachowują się jakby tu się urodziły każdy który do mnie trafił nie tęskni. Trochę nie rozumiem tego bo to jednak inni ludzie i inne miejsce. Lubi być na dworze ,nie przeszkadza jej deszcz. Przybiega z ogrodu radosna jak się otrzepie to jest prawie sucha ja mówię ,ze spływa po niej woda jak po kaczce. Wycierać się pozwala, natomiast zauważyłam ,ze boi się suszarki i odkurzacza. Jestem zdziwiona ponieważ żaden z moich bassetów nie lubił zmoczyć sobie nóg. Fionka zachęca do zabawy kładzie przednie łapki ,wyciąga je i podskakuje. Kurcze już się boję tych harców. Teraz zresztą taka pogoda nie sprzyjająca do zabaw. [deszcz i błoto dodatkowo wichury]. W ogóle na razie boję się z nią gdziekolwiek wychodzić ponieważ nie ma tych szczepień nie chcę aby coś złapała. Słucha jak się jej powie, że ma iść na fotel ale chętnie wskakuje na łóżko. Całe szczęście, że daje się na nim przesunąć, ponieważ Bazylek na mnie się tak zdenerwował, że myślałam, że mnie pogryzie, warczał i pokazywał kły. W porównaniu z Fionka był dość trudny na początku ,ale pokonaliśmy to wszystko i bardzo go pokochałam, był taki kochany i przywiązany do nas, do mnie. W zeszłym roku miałam paskudnego pecha straciłam dwa ukochane psy .Igę i Bazyla. Przy Bazylku myślałam, że mi serce pęknie. Igunię wytłumaczyłam sobie tym ,ze miała prawie 14 lat no niestety dłużej te pieski nie żyją. Fionka jest przemiłym pieskiem już ją kochamy bardzo i cieszę się ,że ją mam. Po stracie Bazylka straciłam chęć do życia. Nie mogłam zrozumieć dlaczego mam go „odebranego”. Na Fionkę patrzyłam, ale bałam się myśleć o nowej adopcji. Przemyślałam sprawę, że nie nadaję się do życia bez psa w domu. Zresztą nie mam czasu zastanawiać się zbyt długo. Fionka biedulka, dlaczego nikt jej nie chciał tak długo ? Była podobno adoptowana zeszłym roku i po 3 dniach oddana. To koszmar dla psa. Dziękuję za to, że chcecie mi pomóc finansowo w sterylizacji Fionki. Postaram się nie zapominać o innych naszych bassetach jak tylko uporam się z koniecznymi wydatkami głównie weterynaryjnymi. Pozdrawiamy Basia, Iza i Asia :serce:
Tak Fionka prosi o wejście do łóżka |
|
|
|
|
 |
Magdaa

|
Wysłany: Nie 11 Sty, 2015 23:22
|
|
|
:serce: :serce: Cudowną osoba jesteś ! Pewnie dlatego psy tak dobrze się u was czują. Życzę długich lat radości i zdrowia. :serce: |
_________________ BASCO, tylko tak straszy
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 12 Sty, 2015 08:02
|
|
|
Fiona, musiała sobie jakoś radzić
teraz jak jej podajesz jedzenie to pewnie zdziwiona.
No to trochę przed Wami, wszystkie szczepienia i pełna "kosmetyka".
Powodzenia
Fionka wygląda na bardzo zadowoloną. kanapowiec :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
ElenaJerry

|
Wysłany: Pon 12 Sty, 2015 09:10
|