Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum bassetów - informacje administracyjne.
Autor Wiadomość
Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 16:51   

rospaw napisał/a:
Można by w tym topiku troszkę informować

Tak - masz rację - sam myślę o takich informacjach - problem w tym że za dużo jest topiców tematycznie zbieżnych. Chyba stworzę jakiś przyklejony/ogłoszeniowy - sprawy administarcyjne - i to będzie dopiero to. Tymczasem mogę powiedzieć że Hubertus chciał "tylko" spróbować swoich sił i dopiero jak się sam oceni i wykaże będzie można mówić o poważnych zmianach na forum ;)
Niemniej życzę mu jak najlepiej, bo pomysłów i czasu mu chyba nie brakuje :D No cóż zobaczymy jak to się dalej potoczy. Na razie mogę tylko powiedzieć że teraz to już nie tylko ja usuwam i przestawiam posty na tym forum :D :D:D
Pozdrawiam i czekam na ewentualne uwagi
Krzysiek.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 20:40   

Witam
Widzę że co jakiś czas powtarza się to samo pytanie na które każdemu odpowiadam indywidualnie, mimo że było już ogólnie na forum omówione.
Rzecz dotyczy zamieszczania fotek na naszym serwerze i wykorzystania ich na forum.
Dla forumowiczów jest dostępny katalog z fotkami pod adresem ftp://bassety.net/ - login forum@bassety.net - hasło - bassety.
Chcąc wysłać fotki należy wejść pod ten adres, wpisać login i hasło i skopiować/wkleić swoje zdjęcie.
Ścieżka dostępu do tego zdjęcia na forum będzie miała wygląd:
http://bassety.net/images/forum/nazwa_fotki.jpg

Oczywiście żeby zobaczyś fotkę trzeba całą linię "objąć" znacznikiem [img] oraz [/img]
Osoby które mimo wszystko nie mogą sobie z tym poradzić proszę o przysyłanie fotek na maila do mnie z informacją do jakiego postu ma być fotka wklejona.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pią 03 Cze, 2005 23:18   

Witajcie
Ponieważ w niektórych tematach przewijają się propozycje utworzenia nowych działów forum to proponuję żebyście tu w tym temacie napisali jaki dział i czego dotyczący chcielibyście abym utworzył. Jeśli któraś z propozycji ( lub nawet kilka z nich ) zyska poparcie większej ilości osób i będzie wogóle sens utworzenia - to taki dział utworzę na Wasze życzenie.

Oczekuję propozycji
Krzysiek.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 15:35   

To ja bardzo proszę o utworzenie działu SPOTKANIA TOWARZYSKIE BASETÓW. I tu mozna by umieszczać indywidualne spotkania naszych psiaków i zdjęcia z tychże spotkań.
I proponuję jeszcze jeden dział, no nie wiem jak go nazwać, NOWI, ZAWITALI DO NAS, DOŁĄCZYLI DO NAS. No coś w tym stylu. Aby w tym dziale wpisywały się osoby nowe, które mają basseta i tu moglibyśmy ich witać. Bo po całym forum widzę jest to rozproszone.
Tu się witają, tu się przedstawiają. A tak wszystko by było w jednym miejscu. I mogliby wszyscy Ci zamieszczać zdjęcia w tym dziale swoich pupilków.
To tyle. Bo za dużo wymyśle, więc kończe.

Marta 

Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 17:45   

Tak tak....Pani Bogumila ma racje.

W tym dziale SPOTKANIA to mogloby to wygladac mniej wiecej tak jak na forum www.psieforum.pl

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Nie 12 Cze, 2005 23:15   

Coś mało się dzieje w tym temacie :(
Poza propozycją spotkań nic więcej nie przybyło, a słyszałem ( czytałem ) wcześniej również inne pomysły. Czyżby nikt nie zaglądał do tego tematu?
Od tygodnia żadnej wypowiedzi - wygląda to tak jakby nikt nie chciał nowych działów...
Pozdrawiam
Krzysiek.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 13:33   

Może niekoniecznie o nowym dziale chcę pogadać, ale tylko tu mi to moje pytanie pasuje:
Dlaczego niektóre tematy mi się "rozjeżdżają"? Takie się robią jakieś szerokie, że mi się na monitorze nie mieszczą!
Ale tylko niektóre, ten np. mam w porządku :D

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:31   

No to dodam, że mógłby być jeszcze dział dotyczący ZKwPL w którym można by informować co się zmienia w przepisach ZKwPL oraz o wystawach.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 14:41   

Ewa
Może to być związane z rozdzielczością Twojego monitora. Jeżeli masz ustawioną np. 800x600 a w poście znajdzie się fotka o szerokości 600 pikseli to fizycznie nie zmieści się na ekranie dlatego system poszerza Ci pulpit poza ekran i musisz go przewijać w bok - o to chodziło?
Standartowa rozdzielczość większości monitorów to 1024x768 i do takiej dostosowane jest forum i serwis bassetów. Może za rok czy dwa i ta wielkość będzie już za mała ( niedawno królowały 15 calowe monitory 800x600 ) wtedy będziemy powiększać wszystko do 1280x1024 - ale to już inna historia...
Pozdrawiam
Krzysiek.
P.S.
Ten temat jest na takie właśnie sprawy - techniczno-porządkowe, więc dobrze napisałaś :)

Ad: Paweł
Cały dział o ZK to może za dużo, bo ktoś musiałby na bieżąco coś w nim pisać ( odnośnie przepisów itp ) a nie wiem czy jest ktoś chętny do tego. Wszyscy inni forumowicze raczej by tylko czytali :) . A jeśli chodzi o wystawy to są w dziale o bassetach i chyba to dobre miejsce, ale jeżeli większość wyrazi swoje zdanie żeby zrobić osobny dział wystawy to można w nim umieścić tematy związane z przepisami o ZK. Niby to to samo ale wystawy są cały czas i coś się będzie w takim dziale działo a same przepisy to się chyba rzadko zmieniają więc sam rozumiesz - dział byłby pusty.
Ale czekam na wypowiedzi innych.
Jak na razie są propozycje:
-Spotkania bassetów
-Powitania
-Bassety na wesoło ( komiksy, żarty i opowieści śmieszne )
-Wystawy i przepisy ZK
Co dalej i co sądzicie o tych powyższych?
Krzysiek.

K.

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 18:50   

Krzysiek napisał/a:
Ewa
Może to być związane z rozdzielczością Twojego monitora. Jeżeli masz ustawioną np. 800x600 a w poście znajdzie się fotka o szerokości 600 pikseli to fizycznie nie zmieści się na ekranie dlatego system poszerza Ci pulpit poza ekran i musisz go przewijać w bok - o to chodziło?

Ja mam rozdzielczość standartową 800x600 i tych problemów nie mam.
Zgadza się że może być to związane z wielkością wklejanych zdjęć.
Więc postulacik aby wprowadzić standaryzację zdjęć na forum.

Cytat:
Standartowa rozdzielczość większości monitorów to 1024x768 i do takiej dostosowane jest forum i serwis bassetów. Może za rok czy dwa i ta wielkość będzie już za mała ( niedawno królowały 15 calowe monitory 800x600 ) wtedy będziemy powiększać wszystko do 1280x1024 - ale to już inna historia...

to już będę dwa wieki za murzynami :D :wink:

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 17 Cze, 2005 17:33   

A może nowy dział HYDE PARK?
Takie pogaduchy o sprawach zupełnie pozatematycznych, czyli pozabassecich?
No nie wiem - ktoś ma dziecko i się gówniarz uczyć nie chce? Albo koleżanki w pracy głupie, a szefostwo jeszcze głupsze? "Że żona go nie rozumie i wcale ze sobą nie śpią"? Chyba się zagalopowałam trochę :wink:
Ale na serio - ostatnio okazało się, że staram się o kredyt hipoteczny, a Agata to przerabiała i mogła dać mi dużo ciekawych rad w tym temacie. Więc takie rady z innej beczki. Rozumiemy się tak świetnie i dogadujemy na każdy temat basseci, więc może i pozabasseci? Bo nasze sprawy pozatematyczne są jednak tematycznie bassecie, albo okołobassecie.
O kurcze, ale mi tych bassetów tu wskoczyło!
Widziałam na innych Forach (chyba tak się to odmienia?!) są podobne działy, więc to tylko taki ściągnięty pomysł :D :oops:

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 17 Cze, 2005 18:58   

Jestem za, człowiek nawet nie ma komu się wyżalić. Nieraz opowiadam Guciowi, ale on ma to w nosie. Popieram taki dział.

Hubertus 

Wysłany: Pią 17 Cze, 2005 20:33   

Krzysiek napisał/a:
Czyżby nikt nie zaglądał do tego tematu?
Od tygodnia żadnej wypowiedzi - wygląda to tak jakby nikt nie chciał nowych działów...

Nie wiem czy pamiętasz Krzyśku mojego maila... :roll:

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Pon 20 Cze, 2005 21:50   

Hubertus napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

Nie wiem o czym teraz piszesz - trochę swego czasu mieliśmy planów - więc może rzuć oficjalnie Twoje propozycje :)

Krzysiek.

P.S
Do wszystkich którzy do mnie pisali lub o coś pytali - nie było mnie bo byłem na lustracji w Ślesinie ;) - teraz będę odrabiał zaległości Internetowe.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Krzysiek 
Admin

Wysłany: Sro 29 Cze, 2005 12:50   

Krzysiek napisał/a:
Hubertus napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

... więc może rzuć oficjalnie Twoje propozycje :)

Tydzień minął a propozycji Hubetrusa jak nie było tak nie ma :(
Krzysiek.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach