Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
RAJZA I LOST
Autor Wiadomość
alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 09:36   

Witam,
a nam znowu powiększyła się rodzinka... o kolejne 3 psy... Suczka i 2 szczeniaczki... W tym tygodniu zadzwonił do męża telefon... " proszę przyjechać bo są psy do uśpienia"... tak brzmiał głos w słuchawce... Mąż oczywiście pojechał ( na tym polega jego praca), ale jak zobaczył, że to suczka i 2 około dwutygodniowe szczeniaczki, które nie tak dawno zaczęły widzieć i ledwo co łażą, a cała trójka jest po wstępnych oględzinach całkowicie zdrowa odmówił i zabraliśmy te pieski do siebie... Mieszkają co prawda w kojcu, gdyż w domu póki co nie mamy warunków, aby trzymać 5 psów, ale mają ciepłą budkę i duży wybieg... Suczka - ZULA, bo tak ją nazwaliśmy jest bardzo bardzo chuda, i to nie jest efekt karmienia psów, ale już pomału nabiera sił i łapie formę... Nawet jedzonko w misce zostawia... A malutkie narazie doją i doją... W weekend wstawimy zdjęcia i mamy ogromną prośbę - wiemy jak ciężko jest z adopcjami a tu cały czas roi się od bassetów szukających domu, ale jakby ktoś chciał z zamiłowania szczeniaczka kundelka, to będą do oddania za ok. 6-8 tygodni... Suczki pewnie nikt nie zechce, więc zostanie u nas... Mamy tylko nadzieję, że nie okaże się agresywna w stosunku do Rajzy i Lostka. Narazie nie chcemy jej stresować i nie dopuszczamy naszych psów, bo ta sunia i tak dużo przeszła a jeszcze teraz troska o małe mogłaby przejawić się agresją... Bardzo proszę o pomoc w szukaniu dobrego domku... Oczywiście w miarę możliwości pieska dowieziemy, gdzie będzie trzeba... Jak wstawimy zdjęcia to zobaczycie jakie to szkraby...

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 14:41   

Nigdy nie wiadomo kto zajrzy na forum, a może akurat znajdą domki.
Jestem pełna uznania dla Was.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 12:00   

Flip i Flap

Rajza i Lost

Rajza

Zula

Zula i Flip

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 12:38   

Poprosiłam Bogusię o wstawienie zdjęć, bo od kilku dni mi się nie udaje...
Flip i Flap są do oddania za darmo... Dowieziemy tam gdzie będzie trzeba, byle byśmy tylko wiedzieli, że będą szczęśliwe...
Zulka, jak pisałam wcześniej pewnie zostanie u nas, bo bardzo się już przywiązała...

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 13:19   

Śliczne niuniusie :mrgreen:

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 09:36   

Witam wszystkich,
od razu przepraszam za długą nieobecność... Blisko rok się nie odzywaliśmy :(
Duzo sie u nas zmieniło...
Urodziło nam się dzieciątko... Mała Marysia i mieliśmy trochę problemów zdrowotnych, które zaczęły się już w czasie ciąży... Nie mieliśmy głowy, ani czasu do udzielania się na forum, za co z całego serca was wszystkich przepraszam... Narazie jest już dobrze, jesteśmy z Marysią w domu... razem z naszymi pieskami... Rajzą, Lostkiem no i wymienionymi w poście wyżej Zulą i Flipek, na które oczywiście chętnych bylo brak i zostały u nas :) W wolnej chwili napiszemy coś jeszcze i pochwalimy się może jakimiś zdjęciami nie tylko piesków, ale i Marysi... Dziś Mania ma już 7 miesiący :)
Jeszcze raz przepraszam...
P.S. Bogusiu dziękuję za książkę,pieniążki właśnie wpłaciłam :) Jeszcze raz przepraszam za długą nieobecność...

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 09:48   

Nie wiem czy kiedykolwiek nadrobimy to wszystko co działo się u Was na forum przez blisko rok... bo Marysia pochłania strasznie dużo czasu... może jak w przszłym miesiącu wrócę do pracy to pomalutku nadrobię zaległości... Oby tylko Mania byla zdrowa... Pewnie duzo piesków się przewinęlo przez Wasze ręce i wielu pomogliście... Mam nadzieję, że u nas będzie już dobrze i będziemy mogli znowu czynnie uczestniczyć w życiu forumowych bassecików... Przyznam się bez bicia z bolącym sercem, że przez chorobę Marysi nasza Rajza poszła troszeczkę " w odstawkę" przeze mnie, ale na szczęście mój mąż z nią śpi, więc myślę, że nie do końca odczuwa moje mniejsze zainteresowanie jej istotą... Kiedyś potępiałam ludzi, którzy nie poświęcali swoim psom wystarczająco dużo czasu, jak w domu pojawiło się dziecko, a teraz muszę przyznać że i mi czasami brakuje dobry, żeby ogarnąć to wszystko... Dziecko, męża, dom i 4 psiaki :) Podziwiam tych, którzy sobie radzą :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 10:05   

Witaj
fajnie, że jesteście
przede wszystkim
Gratulacje i dużo, dużo zdrówka dla Marysi.
Oczywiście na fotki czekamy.
Najważniejsze, że wszystko wraca do normy, oczywiście w powiększonej Rodzinie.

Piszcie, zaglądajcie w miarę wolnego czasu

Ja z Guciem nie mogę się ogarnąć, a co dopiero z większym zwierzyńcem i Dzieckiem

Trzymaj się - dasz radę
a ja co pisz - to wspomożemy :lol:

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 10:08   

Gratulacje z powodu narodzin pociechy i dużo, dużo zdrówka dla dziewczynki :wink:

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 10:30   

Dziękuję za Ciepłe słowa i miłe wtórne powitanie...

Mania.JPG
Mania aktualnie
Plik ściągnięto 10117 raz(y) 64,34 KB

jabluszko520 

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 11:50   

Śliczności! Błażejek pozdrawia dzidzię :lol:

Marynia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 13:56   

Witajcie,buziaczki dla ślicznej imienniczki :mrgreen:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 16:25   

Ale slicznosci, witajcie znow w naszych skromnych progach, fajnie , ze wrociliscie mimo zamieszania jakim jest zawsze pojawienie sie nowej istotki w domu. GRatulujemy i zapraszamy w wolnym czasie do czytania, no i do dzialu dla forumowych mam.

Nasze forumowe mamy :)

gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 18:34   

My też witamy serdecznie i życzymy zdróweczka duuuuuuuuużo :lol: Jaka duża jest już Marysia :wink:

moni 

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 19:01   

Igunia wita Marysie i zyczy wiele szcześliwości :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu