Czy ktoś już tego smakował? |
Autor |
Wiadomość |
Kamila

|
Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 18:50 Czy ktoś już tego smakował?
|
|
|
http://www.orijen.pl/page.php?p=psy-dorosle
Pytanie jak w temacie.
Opis wygląda interesująco. Ale jako że jestem totalnym laikiem w te klocki, proszę o jakieś uwagi.
Moje dwa rumuny jadą teraz na RC Maxi Sensible. Nie to, żeby faktycznie któreś było szczególnie wrażliwe, ale jakoś musiałam pogodzić RC Maxi Junior i RC Maxi Adult - pies w wieku 2,5 roku i czteromiesięczna panienka. I oczywiscie nie ma mowy, żeby jedno jadło co innego niż to drugie. Efekt jest taki, że panna (naprawdę niewielkich rozmiarów) ma 16 miesięcy i waży 29 kg. Niedługo będzie szersza niż dłuższa. Wkleiłabym zdjęcie, ale chyba by się nie zmieściło:) Apetycik ma pierwsza klasa. Mogłoby nawet tak zostać, ale musimy się wysterylizować (mamy niestety wadę, która by nas dyskwalifikowała na wystawach, i przejścia z ciążą urojoną). Boję się, że mi się dziewczynka zupełnie zapasie. Szukam czegos, co oba rumuny mogłyby jeść wspólnie (bo one tylko z jednego korytka). Opis RC Light nie wyglada zachęcająco- kukurydza, ryż, jęczmień, taki tam śmietnik. Muszę coś szybciutko wymyśleć. Może ktoś z Was już to przerabiał? |
|
|
|
 |
mariola [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 19:20
|
|
|
Ja mam ten sam problem: bassetka - bernardynka, jedna olbrzymia, druga maluch jeszcze
Mają różne karmy RC ale oczywiście chcą jeść razem, to samo po cichutku sobie podjadają, chrup, chrup
Karmię je jednocześnie ale muszę niestety je pilnować by jadły swoje, co nie jest łatwe przy małym, doskonałym złodzieju jakim jest Małgocha :lol: :lol:
Więc nie wiem co Tobie poradzić :!: |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 20:42
|
|
|
U nas, o zgrozo, już się powolutku różnica gabarytowa zaciera...
Nowa karma służy towarzystwu, a jakże.
Elżbieta aż schudła na tę okoliczność z 29 do 31 kg, a Jurek z 34 do 36 :? (idą łeb w łeb) |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 20:47
|
|
|
No widzisz Kamilka jak Ty potrafisz dietkę utrzymać :lol: |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 20:52
|
|
|
Wiesz, Agata, głośno nie będę mówić, ale ja Ci powinnam chyba dopłacić. "Przedmiotem transakcji" miał być jeden pies, a tymczasem w efekcie (póki co) wyszło półtora :shock: |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 21:06
|
|
|
Jakie tam półtora :lol: To przecież mała 31 kilogramowa FILIPINKA z Polany Klapouchego :lol:
 |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 21:13
|
|
|
No tak. Tyle że te zdjęcia były robione 2 kilo temu.
Jak się przyjrzeć dobrze, to ona prawie smukła wtedy była
Nie wiem, co w te kundle wstąpiło, ale takie się żarte zrobiły, jakby czuły, że się 2012 zbliża.
Co będzie z Elką po sterylizacji, wolę nie myśleć. Najpierw muszę się martwić o siebie, jak nas wetka z Elką zobaczy za 3 tygodnie. Elka miała być do tego czasu schudnięta... I w sumie jest :? |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 21:17
|
|
|
Już widzę minę weterynarza :lol: |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 21:33
|
|
|
Na marginesie, zupełnie nie w temacie, jutro przypada pierwsza okrągła rocznica, od kiedy Elka jest u nas.
No i kurde, jest fajnie :lol:
Szczerze polecam!
Za ten jej charakter przekochany to mogłaby nawet całego ogona albo i ucha nie mieć. |
|
|
|
 |
Agata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007 21:50
|
|
|
Na marginesie, zupełnie nie w temacie, jak się coś takiego czyta, to aż się normalnie chce się żyć :lol: |
|
|
|
 |
Wastl

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 00:52
|
|
|
Kłania się siostra Fifty-Fifty,
też GRUBASEK, ale wagowo to tylko 27 kilo, ale okrąglutka, Agata widziała, nie może już teraz na wadze sobie poprawić, więcej ruchu i dieta
Pozdrawiam
Piotr |
_________________ www.basset-hound-bayern-lg8.com |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 11:41
|
|
|
A nasz Fanfan aktualnie między 44 - 46 kg :shock: , a po badycie w ogóle tego nie widać . Kwestia kości czy jak? |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 14:11
|
|
|
Witamy "Rodzinkę"!
No to sobie możesz teraz, Piotrze, wyobrazić, jak wygląda moja Elka. Z tego co kojarzę, Wasza Finka jest (a bynamniej była) podobnych rozmiarów do mojego żarłoka. A tu 4 kg różnicy!
Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć, część wrzuciłam na forum w nowym temacie, możecie zatem podziwiać Balerona. O ile Wam oczu starczy. |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 17:01
|
|
|
haha, Jogula ma nie cale piec miesiecy i wazy 23 kg. :lol: Ale on nie jest spasiony |
|
|
|
 |
|