Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Halibut i CTRy [temat wydzielony]
Autor Wiadomość
Agata
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Gru, 2007 20:00   

Super, to zadzwoń Magda :D
Co do zdjęć to Halibut i Ignacy, one jeszcze u mnie są.
Halibut miał jechać, ale hmmm, już mieli przyjechać i tak przy okazji dowiedziałam się, że kupili mu kumla by równocześnie się wychowywały - samiec czarny terier rosyjski :shock: no na głowę ludzie upadli.
Myślałam, że zemdleję normalnie :twisted: Fart, że to wyszło.
Później wrzucę chłopaków w ogłoszeniach na forum.

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 17:40   

Agata napisał/a:
Halibut miał jechać, ale hmmm, już mieli przyjechać i tak przy okazji dowiedziałam się, że kupili mu kumla by równocześnie się wychowywały - samiec czarny terier rosyjski :shock: no na głowę ludzie upadli.
Myślałam, że zemdleję normalnie :twisted: Fart, że to wyszło.
Później wrzucę chłopaków w ogłoszeniach na forum.

:shock: :shock: :shock:
przepraszam,czy możesz mi wytłumaczyc o co chodzi z tym oburzeniem w sprawie czarnego teriera rosyjskiego?? Najlepszą towarzyszką zabaw mojej bassecicy jest czarna terierka rosyjska.
Dobrze wychowany CTR to nie morderca (niestety większośc ludzi tak myśli), to niezwykle opanowany i przyjacielski pies, bardzo karny i posłuszny.

http://www.czarnyterier.com/szkolenie1.shtml

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 02:09   

Ja swego dziecka nie puszczę do takiego psa i tyle.
Dobrze wychowany CTR mówisz, no właśnie, jedni idą na to, drudzy nie :wink:
To ostre psy, bardzo ostre i ja bym całe życie zastanawiała się czy mój niuniuś żyje czy nie :roll:
A ludzie nie kupili tamtego psa jako stróża tylko jako przytulankę bo mi o tym mówili.
Sporadyczne spotkania no proszę bardzo, ale ja dwóch samcy w tym tego czarnego na kanapie obok siebie jako wieczni przyjaciele jakoś nie widzę.
A jakiś czas temu, już dawno, też jeden z resztą bardzo sympatyczny człowiek, chciał kupić ode mnie szczeniaka pieska, jako kumpla, towarzysza zabaw do półtorarocznego kaukaza. Też nie sprzedałam.
Poza tym to moje szczenięta, które są dla mnie cholernie ważne, na których niesamowicie mi zależy, które bardzo kocham, więc chyba mam prawo do decydowania gdzie i komu je sprzedam :wink:
Na pewno nie sprzedam samca do samca ostrej rasy. Oczywiście jeśli o tym wiem, bo gorzej i na to już nic nie poradzę jak będzie odwrotnie, czyli najpierw mój dzieciak gdzieś pójdzie a potem takiego mordercę dokupią.
Wiesz Kindziora, ja mam swoje zdanie na temat "ostrych" ras, nic tego nie zmieni, mam zdanie swoje i już, i dla mnie te psy, które już są, powinny wymrzeć śmiercią naturalną w zdrowiu i spokoju przeżyć swe życie i koniec, dalej nie powinny być rozmnażane.
Powtarzam - dla mnie tak powinno być ! Tym bardziej nie sprzedam szczeniaka do domu gdzie taki pies tam już mieszka.

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 08:45   

Agata napisał/a:
Dobrze wychowany CTR mówisz, no właśnie, jedni idą na to, drudzy nie :wink:
To ostre psy, bardzo ostre i ja bym całe życie zastanawiała się czy mój niuniuś żyje czy nie :roll:
A ludzie nie kupili tamtego psa jako stróża tylko jako przytulankę bo mi o tym mówili.
Sporadyczne spotkania no proszę bardzo, ale ja dwóch samcy w tym tego czarnego na kanapie obok siebie jako wieczni przyjaciele jakoś nie widzę.
A jakiś czas temu, już dawno, też jeden z resztą bardzo sympatyczny człowiek, chciał kupić ode mnie szczeniaka pieska, jako kumpla, towarzysza zabaw do półtorarocznego kaukaza. Też nie sprzedałam.
Poza tym to moje szczenięta, które są dla mnie cholernie ważne, na których niesamowicie mi zależy, które bardzo kocham, więc chyba mam prawo do decydowania gdzie i komu je sprzedam :wink:
Na pewno nie sprzedam samca do samca ostrej rasy. Oczywiście jeśli o tym wiem, bo gorzej i na to już nic nie poradzę jak będzie odwrotnie, czyli najpierw mój dzieciak gdzieś pójdzie a potem takiego mordercę dokupią.
Wiesz Kindziora, ja mam swoje zdanie na temat "ostrych" ras, nic tego nie zmieni, mam zdanie swoje i już, i dla mnie te psy, które już są, powinny wymrzeć śmiercią naturalną w zdrowiu i spokoju przeżyć swe życie i koniec, dalej nie powinny być rozmnażane.
Powtarzam - dla mnie tak powinno być ! Tym bardziej nie sprzedam szczeniaka do domu gdzie taki pies tam już mieszka.

Agata, jedno pytanie- czy miałaś kiedykolwiek kontakt z czarnym terierem rosyjskim?? Z tego co piszesz wynika ,że NIGDY :roll: Gdy czytam to ,co napisałaś o CTR to tak jakbym czytała ,że każda suka powinna mieć choć raz w życiu szczenięta ,bo inaczej dostanie raka - bzdury totalne zasłyszane gdzieś i powtarzane dalej.

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 08:59   

Agata napisał/a:

Jasne,masz takie prawo. Ale bardzo proszę,nie rosiewaj nieprawdziwych informacji o innych rasach. Jesteś skarbnicą wiedzy o bassetach i chwała Ci za to, ale (wybacz) wygladą na to ,że o CTR-ach nie masz pojęcia.

A facet któremu odmówiłaś pewnie i tak kupi basseta (tyle ,że z innej hodowli) i gwarantuję ,ze ten bassecik dożyje późnej starości - nic go nie zamorduje, a juz na pewno nie CTR :wink:

ewan
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 09:46   

Agata to co napisałaś jest dla mnie STRASZNE.....

Morderca? :roll:

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 09:47   

CTR morderca :lol: :lol: :lol:
źródło: http://www.bouvs.org/foru...wtopic.php?t=40

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 09:49   

źródło: http://www.bouvs.org/foru...topic.php?t=312

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 09:51   

źródło: http://www.bouvs.org/foru...wtopic.php?t=51

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 12:57   

To było powiedziane w przenośni i mądrzy to zrozumieli, tak jak cały sens mojej wypowiedzi :wink: - odnośnie moich szczeniąt !!!
Kasia odwiedzała nas z Aronem, który jest sznaucerem olbrzymem i rasa ta też do aniołków nie należy, ale ten pies był w ODPOWIEDNICH RĘKACH I ODPOWIEDNIO UKŁADANY, TAK JAK POWINIEN TAKI PIES BYĆ PROWADZONY !!!
Ale to nie jest temat moich szczeniąt tylko psa, który przebywa w schronisku i potrzebuje pomocy a nie krytyki komu mam a komu nie swoje szczenięta sprzedawać, za jaką cenę itd... POWTARZAM TO TYLKO MOJA SPRAWA !
Już wcześniej dałam znać i prosiłam by nie wpisywać się tu jeśli nie jest to na temat.
I bardzo proszę o wykasowanie tych przepięknych z resztą zdjęć, bo zaśmiecają temat, który chyba jest ważniejszy od rzeczy, które zaczęło się pisać. Chcesz pokazać światu teriera z dzieckiem, a rób to, ale załóż inny temat.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:16   

Oj Agatka, nie tak ostro, sama wpuscilas Halibuty i Ignasia nie w temat, wiec sie nie ciskaj, gdyby byl moderator to by temat pewnie juz wczesniej przeniosl, a tak ... Piekny swoja droga ten CTR, olbrzymi, czy wiecie ze w Niemczech owczarki niemieckie powoli zaczynaja miec taka sama opinie jak psy ras groznych? Wszystko w rekach wlasciciela, taka jest prawda, znam bassety, do ktorych podejsc nie mozna, nie mowiac juz o kontakcie z dziecmi. Otworzcie jeszcze raz watek tego bacha ze schroniska i bedzie przejrzysciej.

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:50   

Agata napisał/a:
To było powiedziane w przenośni i mądrzy to zrozumieli, tak jak cały sens mojej wypowiedzi :wink: - odnośnie moich szczeniąt !!!

Wybacz,ale nie Tobie oceniać kto jest mądry ,a kto głupi.
Zdjęcia wedle rozkazu kasuję ,zostawie tylko linki. Agato może Ty powinnaś być moderatorem-dyktatorem na tym forum? Doskonale się nadajesz :wink:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:51   

Asia i Marek napisał/a:
Oj Agatka, nie tak ostro, sama wpuscilas Halibuty i Ignasia nie w temat.

o i z tym masz Asia świętą rację :D
Przepraszam, ale nie myślałam, że aż tak pójdzie to dalej. Pytanie - odpowiedź troszkę za długa z mojej strony i tyle :wink:

Ale proszę, zlitujcie się już nad tą psiną i nie zaśmiecajcie już mu tematu.
Moderatora nie ma z przyczyn oczywistych, więc cofnąć wszystko mogą tylko ci, którzy to napisali bo rozdzielić tematu już się nie da.
Zakładam mu w takim razie jeszcze jeden temat informacyjny a Magda jak się już w poniedziałek dowie "co słychać w schronisku" to napisze.
Załóżcie sobie temat o terierach i innych, o których ja nie mam pojęcia a Wy tak dobrze się na nich znacie, w innym dziale. Nie będę się tam odzywać bo o innych psach przecież jak mówicie pojęcia nie mam, ale przecież Wy możecie sobie gadać i nie ma problemu, dobrze mówię ? :D
Nie ma się o co kłócić i tyle, jest dział o innych zwierzakach a jeśli są na tym forum tacy znawcy innych ras to przecież nikt im nie broni opowiadać o nich.

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:53   

Asia i Marek napisał/a:
Oj Agatka, nie tak ostro, sama wpuscilas Halibuty i Ignasia nie w temat, wiec sie nie ciskaj, gdyby byl moderator to by temat pewnie juz wczesniej przeniosl, a tak.

8)

Asia i Marek napisał/a:
... Piekny swoja droga ten CTR, olbrzymi, czy wiecie ze w Niemczech owczarki niemieckie powoli zaczynaja miec taka sama opinie jak psy ras groznych?

Wystarczy ,że ktoś zupełnie nieznający się na rasie napisze jakieś brednie, ktoś inny powtórzy, .... i rasa ma niekorzystną opinię...

Kindziora
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:55   

Agata napisał/a:

Załóżcie sobie temat o terierach i innych, o których ja nie mam pojęcia a Wy tak dobrze się na nich znacie, w innym dziale. Nie będę się tam odzywać bo o innych psach przecież jak mówicie pojęcia nie mam, ale przecież Wy możecie sobie gadać i nie ma problemu, dobrze mówię ?

Dziękujemy za pozwolenie :lol:

Odpowiedz do tematu