Zmiana zachowania po karmie |
Autor |
Wiadomość |
Batus

|
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 10:09 Zmiana zachowania po karmie
|
|
|
Wiem, że teraz jesteście już pewnie w połowie drogi na zlot, życzę udanej zabawy a Ci co pozostali czekają na fotki jak wrócicie
Ale ja tutaj z małą dygresją na temat karm...
Batus do niedawna dostawał suchą karmę dla szczeniąt ras dużych Hillsa albo Purinę. Nie chciał jej jeść, więc przeszliśmy na jedzenie gotowane i oto szok! Jak do tej pory szalał po domu i rozpierała go niesamowita energia, to po zmianie jedzenia nastąpiła wielka zmiana w jego zachowaniu. Pies jest potulny jak baranek, rozwala się na plecach, chętnie śpi i leniuchuje, a już najchętniej na kanapach jak tylko odwrócę głowę Zupełnie jakby zeszła z niego cała adrenalina Wiem, że karmy mają wpływ na zachowanie psa i jego energię, ale co takiego musiało w nich być że nasz pies nie umiał usiedzieć na miejscu?
Wiadomo, teraz je bardziej ciężkie jedzenie niż chrupki, ale i tak się zmienił i uspokoił.
No i przypomina już typowego leniwego basseta |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21613 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 13:41
|
|
|
To jak z człowiek "Polak najedzony zadowolony" i leniwy.
Może dlatego, że gotowane jest smaczniejsze, napcha brzuszek i co zadowolony i rozleniwiony. A po karmie suchej nie czuł tego. To tak żartem.
Trudno powiedzieć, ale moze rzeczywiście tak jest. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 19:57
|
|
|
Byle ab się zanadto nie rozleniwił bo zrobi się klucha. |
|
|
|
 |
Batus

|
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 09:45
|
|
|
Nie , no charakterek ma ten sam, ale cieszę się że chociaż trochę się uspokoił |
_________________ Luiza
 |
|
|
|
 |
|