Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wystawa - Rzeszów luty 2009
Autor Wiadomość
Monka i Miro 

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 20:08   Wystawa - Rzeszów luty 2009

Wybieramy się w lutym na wystawę do Rzeszowa, oczywiście tylko w roli obserwatorów i mam pytanie odnośnie tego czy możemy pojechać z Chesterem czy tylko sami?? Nie chodzi mi o wystawianie psa bo nie ma papierów a tylko o to czy może wejść tam nie zgłoszony pies też żeby poobserwował i zobaczył innych uchatych :wink: . Nie odsyłajcie mnie do regulaminów tylko z Waszego doświadczenia jak to w praktyce wygląda?? :roll:

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:16   

Monka, ja z Gustawem zawsze chodzę na wystawę w Gorzowie. Ostatnio to nawet Gucio się załapał do zdjęcia z medalistami.
Atmosfera bardzo przyjazna, i poznaliśmy osobiście przesympatycznych ludzi i ich bassety.

Oto dowód, ja w zielonej bluzeczce ze swoim Guciem - bezpapierowym - wśród wystawianych bassetów.

i miałam też okazję poznać Jaśka i jego Pana.
Lubię chodzić na nasze gorzowskie wystawy.
Przy wejściu zawsze Pani pyta - o basset na wystawę - a my na to nie, nie i kupujemy bilet i grzejemy prosto na stanowiska basseciarzy. A w tym roku to byliśmy z Guciem gwiazdami, było przedstawianie ras dla odwiedzających wystawę.
Idziemy sobie z Guciem, a tu słyszę z megafonu, możemy Panią prosić z tym bassetem. Gucio robił rundę jak na wystawie a ja o nim opowiadałam.
Także Monka - na wystawę.

Monka i Miro 

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:21   

Dzięki, dzięki za info!! :) :mrgreen: To w lutym podbijamy z Chesterem Rzeszów :P .
A coś musimy mieć ze sobą tam?? Książeczke szczepień czy coś takiego??

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:25   

Ja zawsze zabieram książeczkę Gucia, oczywiście zabierz.
No i miseczkę, wodę i dużo pieniędzy hi hi
ja na wystawach zawsze coś muszę Guciowi kupić.
Ostatnio kupiłam mu czapeczkę i przysmaki.

Monka i Miro 

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 22:01   

Dziękujemy Bogusiu!! Jesteś WIELKA!! :)

www.stalowezwierzaki.pl

lotta 
bezbassecia

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 11:11   

A ile kosztuje taki bilet na wystawę? Wiem, że na pewno to zależy od wystawy i jej zasięgu, ale tak mniej-więcej...

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 11:12   

Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają.

Lucy 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 15:15   

Nic sie nie martw :grin: Wybieram sie na te wystawe z moimi 3 bassetkami, to Was wprowadze na moj numer :lol: Nie ma sily zeby sie polapali.Na wystawach jest zawsze duzo ludzi z psami niezgloszonymi

Monka i Miro 

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 18:03   

Jak tylko pojawi się oficjalne ogłoszenie o wystawie to będziemy się tam dowiadywać jeszcze wszystkiego, ale gdyby robili jakieś problemy to z chęcią skorzystamy z Twojej propozycji :D .

www.stalowezwierzaki.pl

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 20:30   

W Gorzowie bilet kosztował o bagatelo 3 zł.

lotta 
bezbassecia

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 22:02   

jeny... myślałam, że min. 15 zł :)

Monka i Miro 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 10:57   

Fanfan z rodziną napisał/a:
Nie na każdą wystawę można wejść z psem, który nie jest zgłoszony. W Katowicach strasznie tego przestrzegają, ale zauważyłam, że spokojnie można wepchnąć czworonoga na wystawę, która odbywa się na powietrzu, a nie w hali. I to chyba dobry pomysł, bo w zamkniętym pomieszczeniu jest harmider i tłok, a dodatkowe psy zwyczajnie wystawiającym przeszkadzają.

No ok... niby masz rację, ale... gdzie na podkarpaciu lub w okolicach uświadczysz taką wystawę na powietrzu?? Przecież nie będę jechać przez pół Polski na pół godziny, żeby tylko sprawdzić czy Chester rośnie jak powinien i ma wszystko we właściwym miejscu i żeby on zobaczył, że są i inne uchole na tym świecie, bo u nas (na szczęście) tej rasy psa nie uświadczysz w promieniu ohoho, albo jeszcze dalej.... :roll:
Nikomu nie zamierzamy tam głowy zawracać i jeden pies w tą czy w tamtą, przy takiej ilości psów, chyba wielkiej różnicy nie zrobi?? A harmider i tłok będą kolejnym, nowym motywem w przebiegu socjalizacji Chestera.

www.stalowezwierzaki.pl

Lucy 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 12:53   

Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu. Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- tez na poczatku roku-oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie.Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia. Pozdrawiam. :grin:

Monka i Miro 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:24   

Lucy napisał/a:
Jest to wystawa alowa bo odbywa sie w zimie. W Rzeszowie sa rowniez wystawy na wolnym poqwietrzu- 0dbywaja sie w sierpniu.

W rozkładzie jazdy na ten rok nie widziałam w sierpniu nic w Rzeszowie, a jedynie we wrześniu krajowa owczarków niemieckich, więc to mnie nie interesuje.

Cytat:
Jest jeszcze wystawa w Jaroslawiu- też na poczatku roku

to też halowa...

Cytat:
-oraz wystawy w Przemyslu- odbywaja sie jesienia , na stadionie.Organizowane sa rowniez wystawy w Krosnie.

to kawałek drogi jak na tą chwile, którą chciałam spędzić na takiej wystawie. Nie mamy ambicji wystawowych ani psa z rodowodem, więc nie będę wnikać w szczegóły to i długo nie posiedze...

Cytat:
Hodowla basset houndow rodowodowych, pieknych jest w Twojej okolicy w Pruchniku k. Jaroslawia.

wszystkie bassety są piękne :wink: wiem, że tam hodowla jest, a do Pruchnika mamy ponad 100 km, więc to jest już ohohohoho w porównaniu z np. labkami, yorkami i spanielami, które na każdym rogu można spotkać ;)

www.stalowezwierzaki.pl

Lucy 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 17:19   

Bassety nie sa specjalnie popularne- na szczescie dla bassetow! Natomiast wracajac do sprawy - regulamin wystaw zabrania wprowadzania na wystawe psow ktore nie sa zgloszone na wystawe .Rasowych ,rodowodowych rowniez. Po prostu zadnych psow nie zgloszonych na wystawe wg regulaminu sie nie wpuszcza :~ W praktyce bywa roznie.

Odpowiedz do tematu