Przesunięty przez: Miła od Gucia Pią 06 Lip, 2012 13:00 |
schronisko w Białej Podlaskiej-potrzebna pomoc! |
Autor |
Wiadomość |
paulinazarebska

|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 19:57 schronisko w Białej Podlaskiej-potrzebna pomoc!
|
|
|
Piszę z prośbą do osób,którym nie jest obojętny los głodnych i porzuconych zwierząt.Warunki w schronisku są straszne,większość psiaków stoi w błocie,budy są w opłakanym stanie.Pracownikom schroniska ciężko jest wykarmić 320 zwierząt
Psy i koty ze schronisk ofiarami kryzysu
http://www.dziennikwschod...11201798&Ref=AR
Kryzys zagląda do psich misek. W Azylu, bialskim schronisku dla bezdomnych zwierząt, jest ich więcej, niż planowano. Mniejsze są za to niż potrzeba fundusze
na utrzymanie podopiecznych schroniska.
Azyl w Białej Podlaskiej wygląda jak małe psie miasteczko. Żyje tu ponad 300 zwierząt
Adopcja wirtualna
Miłośnicy zwierząt mogą płacić na utrzymanie konkretnego psa, który znajduje się w Azylu. Wystarczy wejść na stronę internetową schroniska http://bialapodlaska.schronisko.net/ i wybrać psa do wirtualnej adopcji. "Azyl” czeka także na karmę, konserwy, kołdry, koce, garnki (mogą być używane) ale głównie potrzebne są pieniądze.
- Nadchodzą ciężkie czasy, bo ubywa nam sponsorów. A jednocześnie systematycznie pod ogrodzenie podrzucane są kolejne psy i nie ma chętnych na ich adopcję. Codziennie dla 320 zwierząt przygotowujemy siedem olbrzymich parników jedzenia - opowiada Marek Pawłowski, kierownik bialskiego schroniska.
Nr konta-79 8025 0007 0015 8307 2000 0010
Możesz także przekazać 1% |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 11:11
|
|
|
Paulinko, miłośnicy bassetów pomogą, choć symbolicznie, ale wesprzemy.
Wiem, ze schronisk jest bardzo dużo, każdy z nas, obok siebie widzi bidę schroniskową.
Proszę wypowiedzcie się się w temacie wsparcia.
Paulina jest naszą forumowiczką, wspiera nas, teraz my ją wesprzyjmy.
Paulina chodzi do tego schroniska, pomaga, przytuli jak trzeba.
Ja proponuję 200 zł przelać.
Proszę Was o wypowiedzi. |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 11:21
|
|
|
3 x tak :wink: |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 11:27
|
|
|
Dziękuję za każdą kwotę w imieniu tych psiaków! |
|
|
|
 |
lacinka

|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 14:26
|
|
|
Bogusiu, oczywiście, że się zgadzam na przesłanie pieniążków. |
_________________ lacinka |
|
|
|
 |
troublemaker

|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 16:17
|
|
|
ja tez jestem za |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 19:05
|
|
|
Jasne |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 23:43
|
|
|
Jak najbardziej za :!: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 12:11
|
|
|
W tej chwili poszedł przelew na kwotę 200 zł
Darowizna dla
AZYL Schronisko dla bezdomnych zwierząt
w Białej Podlaskiej
ul. Olszowa 4
21-500 Biała Podlaska
Darowizna od miłośników Nasze Bassety
www.forum.bassety.pl
Ja tylko dla formalności księgowej, proszę Paulinko, abyś potwierdziła, jak już wpłyną pieniążki. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 12:52
|
|
|
Dobrze,bardzo dziękuje,jestem w kontakcie e-mailowym z Panią Prezes schroniska,także jeśli dostanę potwierdzenie,dam znać.Jeszcze raz bardzo dziękuje!! |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 10:51
|
|
|
przesyłam potwierdzenie wpłaty:
nadawcy RYCHWALSKA BOGUMIŁA - konto bassecie
Na rachunek:
Numer rachunku:79 8025 0007 0015 8307 2000 0010Bank:BS./BIAŁA
PODLASKADane odbiorcy:AZYL Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Białej
Podlaskiej ul. Olszowa 4 21-500 Biała Podlaska
Tytuł:Darowizna na wniosek Pauliny Zarębskiej od miłośników bassetów
Nasze Bassety www.forum.bassety.netKwota:200,00 PLN
Prezes Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt "AZYL" Dziękujemy!! |
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Wto 12 Sty, 2010 12:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 20:59
|
|
|
Otrzymałam ze Stowarzyszenia przyjaciół Zwierząt "Azyl" w Białej Podlaskiej piękny list, wraz z życzeniami świątecznymi.
Przytoczę tekst, gdyż skan kiepsko czytelny.
To Kochani na Wasze ręce to podziękowanie
Szanowni Państwo
W imieniu członków Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt "Azyl" i wolontariuszy składamy na Państwu serdeczne podziękowania za zaangażowanie, współpracę, hojność i okazane serce naszym podopiecznym. Dzięki Waszej uprzejmości i życzliwości możemy nieść pomoc bezdomnym i cierpiącym zwierzętom, podejmować działania mające na celu poprawienie ich bytu, a także zaszczepienie u ludzi prawidłowej postawy wobec zwierząt.
Bez Państwa wsparcia nie moglibyśmy podejmować tych wszystkich działań, za co jesteśmy bardzo wdzięczni.
Cieszymy się, że są jeszcze ludzie, którym los skrzywdzonych i wyrzuconych czworonożnych istot - również odczuwających głód i ból - nie jest obojętny. Dajecie nam Państwo Forumowicze nadzieję, że w podejmowanych działaniach, na rzecz poprawy warunków bytowania naszych podopiecznych, nie jesteśmy sami. Pomoc, która od Was płynie jest bezcenna. Dziękujemy za nią i bardzo prosimy o dalsze wsparcie.
W związku z nadchodzącymi Świętami Wielkanocnymi pragniemy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia zdrowia, wzajemnego zrozumienia i wszelkiej pomyślności a serca pełnego wiary, nadziei i miłości.
Z poważaniem
Zarząd Stowarzyszenia
List przeleżał w mojej skrzynce, podczas naszego wyjazdu, stad moje opóźnienie w przekazaniu Wam tego podziękowania i życzeń. |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Basia
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 17 Kwi 2007 Posty: 5612 Skąd: Hamburg/Torun
|
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 21:07
|
|
|
Bogusiu to jakbys miala watpliwosci w slusznosc sprawy :grin: |
_________________ Baśka polykacz jablek i klockow Lego |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 09:47
|
|
|
W naszym schronisku mamy trochę "nowych" zmian,a przede wszystkim nasze PSIACZKI!
Pieniążki wygrane z KrakVetu przeznaczyliśmy na zakup preparatów przeciwkleszczowych itp
Dzięki Dogoskarbonce wygraliśmy projekt na zrealizowanie Azylku dla staruszków,projekt oczywiście wygraliśmy i dostaliśmy pieniążki :lol:
zapraszam na film "Merdający azyl staruszków w schronie w Białej Podlaskiej..niestety coś mi tu nie wychodzi,żeby to wstawić,więc zapraszam na dogomanię "w lubelskim" film na stronie 138
Może ta zima będzie lepsza dla psiaków.. |
_________________ Chcesz pomóc podopiecznym schroniska "AZYL"
zadzwoń lub napisz! schroniskobialapodlaska@o2.pl
609118027
Wesprzyj nas w akcji" Burek sam nie poprosi o pomoc" https://www.facebook.com/events/2743284739323238/
 |
|
|
|
 |
paulinazarebska

|
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 10:14
|
|
|
paulinazarebska napisał/a: | W naszym schronisku mamy trochę "nowych" zmian,a przede wszystkim nasze PSIACZKI!
Pieniążki wygrane z KrakVetu przeznaczyliśmy na zakup preparatów przeciwkleszczowych itp
Dzięki Dogoskarbonce wygraliśmy projekt na zrealizowanie Azylku dla staruszków,projekt oczywiście wygraliśmy i dostaliśmy pieniążki :lol:
zapraszam na film "Merdający azyl staruszków w schronie w Białej Podlaskiej..niestety coś mi tu nie wychodzi,żeby to wstawić,więc zapraszam na dogomanię "w lubelskim" film na stronie 178
Może ta zima będzie lepsza dla psiaków.. | mamy dużo nowych,pięknym kojców i kilka psiaków uwolniło się już na zawsze z łańcuchów :!: mają wybiegi.. |
_________________ Chcesz pomóc podopiecznym schroniska "AZYL"
zadzwoń lub napisz! schroniskobialapodlaska@o2.pl
609118027
Wesprzyj nas w akcji" Burek sam nie poprosi o pomoc" https://www.facebook.com/events/2743284739323238/
 |
|
|
|
 |
|