Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
basset & rower
Autor Wiadomość
Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 17:45   

Ja miałam kiedyś ambitny plan, żeby biegać z Matyldą...
Szybko się zorientowałam, że to chyba tylko możliwe z Matyldą... w plecaku :)
A taka przyczepka to fajny pomysł. Bobcio do lasu jak dojdziemy to już pada ze zmęczenia. Wrócić jeszcze ciężej. Mogłabym sobie towarzystwo dowozić :) Widziałam kiedyś podobną na Allegro, ale bałam się, że moje psiny jej nie zaakceptują. Teraz chyba się odważę :)

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 18:16   

Baska na poczatku troche sie burzyla, ale teraz docenia, ze nie musi zostawac w domu, albo co gorsza leciec za rowerem :D Moge tylko polecic, bo innej przeciez mozliwosci jak sie chce pojechac na dluzsza rowerowa wycieczke nie ma. Mozna w razie braku miejsca w piwnicy dosc latwo ja skladac, jest stosunkowo lekka, no i przede wszystkim zdaje egzamin, choc nie raz smieja sie z nas jak tak sobie jedziemy, ze nam chyba odbilo zupelnie. Psa ?W przyczepie?

Kasia i Leon

Wysłany: Czw 19 Kwi, 2007 22:59   

Asiu i Marku! Super sprawa! :thx
Własnie parę dni temu wpadliśmy z męzem na pomysł zakupu własnie takiej przyczepki dla Leona, a tu dzisiaj patrze, ze Wy zamiesciliscie zdjecia takiej przyczepki z "zawartoscia" :lol: :lol: :lol:
Co roku jeździmy nad morze do Jastarni, gdzie wzdłuz całego Polwyspu Helskiego pobudowali świetne ścieżki rowerowe. A że jestesmy tez maniakami jazdy na rowerach, no to kombinujemy jak tu zabierać naszego basseta na owe przejażdzki. Powiedzcie tylko, bo tak sie domyslam, ale chce sie upewnic - Baska siedzi z tyłu przyczepki, gdzie jest teoretyczne miejsce na rózne "pierdołki" tak? Czy może Baska ma przyczepke dla siebie?
Wy chociaz do przyczepki pakujecie jeszcze dzieciaki, a my zamierzamy kupic przyczepke dla Leona - wtedy dopiero nas wszyscy obsmieją albo wyzwa od "świrusów". :roll:
Ale co tam - jakos trzeba kombinowac :lol:
Pozdrawiamy!
Ps. Robicie rewelacyjne fotki!!!!

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 08:16   

witaj kasiu i leonku ,:))) , pozdrawiamy serdecznie , co do przyczepki , to jak dla nas rewelacyjna sprawa , posiadamy dwie przyczepki , jedna dla dzieci (ciagnie moj maz ) , i druga dla baski jest to specjalna przyczepka dla psow duzych ktora ciagne ja :) )) naprawdepolecam jest w niej duzo miejsca , (baska sobie w niej lezy jak krolowa ) :) ))

Bacha 

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 08:17   

No to dobrze, że nie tylko my mamy takie pomysły, znaczy normalni jesteśmy. Też przemyśliwujemy zakup takiej przyczepki, głównie ze względu na Bassa, bo długie spacery są ponad jego siły, ale chętnie drepta sobie na jakiejś łączce. Skoro mieści się dwoje dzieciaków to dwa bassety też chyba się zmieszczą? Chyba, że sie z Finką nie dogadają to trzeba będzie kupić dwie przyczepki.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 08:32   

Przyczepki dla dzieci moga sluzyc dla psow, ale tylko te stare modele z plaska podloga, czasami metalowa; do nowych nie wlozycie nawet jednego basseta, bo maja cos jakby siedzenie dla dzieciakow i pasy. Najlepsza jest typowa psia przyczepa, do tej wejda dwa bachy, widzialam nawet owczarki niemieckie w takich przyczepkach. Sa tez takie przyczepki w ksztalcie miski na kolkach, ale nie mozna tam psa zamknac, moze w kazdej chwili wyskoczyc i moze mu padac na glowe; w tej naszej siedzi bezpiecznie zamkniety, chroniony przed deszczem, mozna wlozyc tam koc, miske, Baska to nawet czasem po spacerze spi tam sobie w czasie jazdy :sen . Jesli bedziecie zainteresowani kupnem to wyszukam link do tej naszej,dajcie znac jakby co.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 08:56   

Znalazlam fotke calej przyczepki.

Otwierana jest z dwoch stron, z przodu i z tylu ; dach jest odslaniany, male okienka na bokach tez, na dachu jest tez bidon na wode i kieszonki na papu czy smycz itp.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 10:09   

super pomysł :D :D :D :D

Bacha 

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 11:29   

Świetna, gdyby Wam sie udało znaleźć namiary to byłoby super.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 12:48   

Znalazlam linke na ten sklep, z ktorego jest nasza:
http://www.zoolala.de/

Znalezlismy taka przyczepke tez na polskiej stronie:
http://www.przyczepkirowe...oduct&prod_id=2
i podobna , ma troche mniej bajerow i jets tansza:
http://www.przyczepkirowe...oduct&prod_id=4

Moze nastepny zlot bassetow bedzie "na kolkach" :thx

Kasia i Leon

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 12:52   

Tak, ja też bardzo proszę o namiary! My chcielismy kupic własnie taka dla dzieci - jak na zdjeciu z Twoimi pociechami - ale skoro mówisz, ze pies tam nie wejdzie to odpada. A juz wyszperałam na allegro... :( Niestety takiej dla psów nie widziałam.

Kasia i Leon

Wysłany: Pią 20 Kwi, 2007 13:08   

Oj nie widziałam, że juz wkleiliscie linki.
Świetne są te przyczepki - tylko czemu te dla psów są droższe niż te dla ludzi...........?????
Ale i tak z tego co widze to narazie są niedostępne - trzeba czatować :wink:

Odpowiedz do tematu