Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
BOB od Ewy - to brzmi dumnie :-) [już w nowym domu]
Autor Wiadomość
MonikaP 

Wysłany: Wto 11 Paź, 2005 08:30   BOB od Ewy - to brzmi dumnie :-) [już w nowym domu]

Zakładam oddzielny temat dla drugiego basseta z Poznania. To starszy pies (postaram się dowiedzieć, w jakim mniej więcej wieku), niestety dość wycofany, nie nawiązuje kontaktu z człowiekiem tak, jak sunia z drugiego wątku. Może jest to spowodowane słabszym wzrokiem czy słuchem, a może zniechęceniem - trudno powiedzieć. Będę się starała go poobserwować, żeby móc Wam coś o nim napisać. Zrobię mu też wtedy zdjęcie - jest w boksie z innymi psami i nie udało mi się go jeszcze porządnie uchwycić.

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Paź, 2005 09:47   

Monika - napisz o nim koniecznie, najwięcej ile się da :!: :!: :!:

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Paź, 2005 13:20   

Monika, czy już masz więcej info o tym piesku :?:

Zalezy mi na zdjęciach, tak jak tej suni co dom już znalazła :!:
Chcę umieścić info na stronie klubowej - dlatego pilnie proszę o informacje :!:

pozdrawiam Agata

Gość

Wysłany: Sro 12 Paź, 2005 13:42   

Poniżej są świeżutkie zdjęcia basseta-psa. Ma przynajmniej 10 lat, niezbyt ciekawie wyglądające oczy i jest raczej dominujący - na zdjęciach widzicie dwa owczarkowate psy, które wyraźnie się z nim liczyły ;-).

Gość

Wysłany: Sro 12 Paź, 2005 13:42   

Ten gość to ja, Monika :oops:

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 12 Paź, 2005 14:18   

Nieśmiało zapytam - czy ktoś z Was, drodzy Warszawiacy, nie planuje przez przypadek wyjazdu do Poznania?

Ewentualnie - Poznaniacy - przyjazdu do Warszawy????

Bo gdyby ktoś tak przy okazji?

On jest dokładnie taki o jakim zawsze marzyłam, pamiętacie? Basset chłopak, bysior, bicolor...

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 13:43   

Ja będę w Poznaniu na wystawie, więc jeśli chłopak tam jeszcze będzie to go przywiozę do W-wy !!!

Monika, jak u niego objawia się ta dominacja - chodzi mi przede wszystkim o to czy jest bardzo agresywny w stosunku do ludzi i zwierząt ?

MonikaP 

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 13:59   

Agata napisał/a:
Ja będę w Poznaniu na wystawie, więc jeśli chłopak tam jeszcze będzie to go przywiozę do W-wy !!!

Monika, jak u niego objawia się ta dominacja - chodzi mi przede wszystkim o to czy jest bardzo agresywny w stosunku do ludzi i zwierząt ?

Dominacja - nie jest agresywny, ale widzę, że "ustawia" sobie inne psy - trąca głową, trochę się rozpycha, poszczekuje - mimo, że w boksie z nim są psy wielkości owczarka niemieckiego, widać, że go poważają ;-).

MonikaP 

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 14:18   

Ha! Właśnie dostałam wiadomość, że będzie transport (samochodem) z Poznania do Warszawy! Napisałam maila do Ewy, wysłałam jej też SMSa, mam nadzieję, że wszystko się uda :D ! Bardzo proszę, pomóżcie Ewie, gdyby miała jutro (przed 17 w W-wie) jakieś problemy z odbiorem psa!

Agata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 14:28   

To super, że ząbków nie pokazuje :D
Jeśli do wystawy poznańskiej nikt się po niego nie zgłosi to przywiozę chłopaka do W-wy.

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 15:18   

Chyba wszystko uzgodnione :D Z pracy w razie czego trochę się mogę urwać i jakoś się doczłapiemy z Warszawy (będziemy polować na autobusy niskopodłogowe :wink: )

Dzwoniłam i do pana, który przywiezie do Warszawy basseta i do Moniki dzwoniłam...

Trzymajcie jutro za nas kciuki... i za pieska, żeby podróż dobrze zniósł... i za Manię jedynaczkę, żeby dobrze go przyjęła... i w ogóle, żeby było OK

MonikaP 

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 15:25   

Tak sobie myślę...a może ktoś z warszawskich posiadaczy bassetów miałby jakiś transporter, klatkę albo pasy dla basseta, żeby mógł bezpiecznie dla siebie i pana, który będzie go wiózł, dojechać do Warszawy?

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 18:16   

Ewa :thx :thx od nas :) :) :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 13 Paź, 2005 18:17   

Jak czytam, ile basseciaków dzięki forum znalazło nowe domy, aż mi się ciepło na sercu robi. Uratowany Sedum, i Wy daliście nowe schronienia psiakom. To jest piękne i mnie bardzo wzrusza. Ja chwilowo nie mogę Guciowi przygarnąć towarzyszki, ale z czasem to nastąpi. Jesteście Kochani.

Kasia :) 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 14 Paź, 2005 07:30   

Ewa - cudownie! Rodzinka Wam się powiększy :D
Z niecierpliwością czekamy na fotki i opowieści o pierwszych chwilach w nowym domku.
A czy macie już nowe imię dla Waszego nowego przyjaciela?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi