RIKO |
Autor |
Wiadomość |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pią 03 Maj, 2013 22:24 RIKO
|
|
|
Zakładam temat w imieniu Ani "annat" i Jej córki Ali.
Nie wiem od czego zacząć, historia pieska Riko jest niezwyczajna.
Ale najważniejszym jest fakt, że Riko ma nową Rodzinę i wszyscy są szczęśliwi.
Tak, tak - to Ani zaginął basset Frodo, poszukiwania dalej trwają, jednak to nie przeszkodziło, aby nowy psiak zagościł pod ich dachem.
a oto i Riko już u Ani, nie jest to basset, mix basseta, ale jest przeuroczy
cytuję:
Psiak jest po prostu cudowny, Jest grzeczny i kochany. W domu bardzo lubi leniuchować, za to na spacerach jest wulkanem energii Jest przyjazny zarówno w stosunku do innych psów jak i ludzi (nawet moim szczurom i śwince morskiej nie chce zrobić krzywdy) Kocha piłeczki, ładnie chodzi zarówno na smyczy jak i bez smyczy, ma mały problem z przestawieniem się z domowego jedzenia na karmę, ale mamy nadzieje, że w końcu się przełamie, boi się zostawać sam w domu, ale będziemy go stopniowo przyzwyczajać Nazwałyśmy go Riko bo tak szczerze mówiąc na wcześniejsze imię za bardzo nie reagował Wysyłam kilka zdjęć, niedługo wyślę kolejne.
--------------------
Aniu, z całego serca dziękuję za decyzję zapewnienia domku psiakowi.
Bardzo dziękuję.
Pragnę także serdecznie podziękować Jagodzie "luka1" i Graszce "gkoti" za nieocenioną pomoc.
Te zdjęcia są z domu jak był u Jagody
czekamy na dalsze wieści :lol: |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
madziaa

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 2721 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pią 03 Maj, 2013 23:22
|
|
|
Cudnie, że psiak jest w końcu bezpieczny i w kochającym domu dziewczyny jesteście BOSKIE a Riko miodzio śliczna mordka z Niego oby dał Wam dużo szczęścia a Wy dajcie Mu miłość.
Super znalazł kawaler swoje miejsce na świecie |
|
 |
luka1
|
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 00:43
|
|
|
Nawet nie wicie jak się cieszę, że psiak trafił do odpowiedniej rodziny. Od kiedy go poznałam, a jego historia uległa zawirowaniom, nie mogłam myśleć "co z nim teraz będzie". Ludzie u których był, troszeczkę dziwnie postrzegali miłość do psa.
Sama nie jestem w stanie przygarnąć cokolwiek,nawet tasiemca, dlatego cieszę się , że pies jest bezpieczny. Życzę nowej rodzinie Riko i pieskowi długich wspólnych, szczęśliwych lat.
(na koty też reaguje bardzo pozytywnie) |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 08:41
|
|
|
Rico- jesteś śliczny, a do tego trafiles do takiego wspaniałego domku, będą cie tam rozpieszczać...może uda mi sie za 2 tyg ciebie osobiście zobaczyć, ale juz teraz poproś swoje Pańcie, niech cię ode mnie wymiziają :wink: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 08:56
|
|
|
Riko, ale się cieszę, ze znalazłeś się wśród "swoich" :grin: Pozdrawiamy serdecznie całą rodzinkę i gratulujemy jej nowego członka |
_________________ Nie kupuj, adoptuj.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5027
 |
|
|
|
 |
zuza i gabi

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 1726 Skąd: poznan
|
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 09:36
|
|
|
No nie mogę się napatrzeć,ślicznota z Niego nie samowita :grin: |
_________________ Zuza, Gabi, cavalierka Fiona oraz koty Filemon i Miłka
 |
|
|
|
 |
Joasika

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Paź 2009 Posty: 5043 Skąd: Syrynia
|
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 22:52
|
|
|
Witamy serdecznie Riko - przyjaciela człowieków i pingwinów z Madagascaru |
_________________ Joasika i jej baby kolorowe
 |
|
|
|
 |
annat

|
Wysłany: Nie 05 Maj, 2013 09:23 nasz Riko
|
|
|
:lol:
Dzięki wszystkim za dobre słowo. Riko jest śliczny i grzeczny, po prostu wyjątkowy.
Jego mamy chrzestne Miła od Gucia i Jabłuszko i Luka mogą być z niego dumne.
Jak żyję nie spotkałam takiego psa. Mały problem z zostawaniem w domu ,ale każdy musi mieć jakąś wadę bo byłoby za słodko. Mam tylko nadzieję, że do opanowania.
Jest tak zmiksowany że każdy może dopatrzeć się w nim rasy jaką lubi (np. mój mąż widzi w nim l labradora :wink:l :wink: :wink: ja baseta a co niektórzy nawet spaniela
Jeszcze raz wszystkich serdecznie pozdrawiam |
_________________ Frodo |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 11:56
|
|
|
i co ja mam napisać
jestem pełna radości
a fotki Rika z Alą
sami zobaczcie
Ala pisze:
Przysyłam kolejne zdjęcia Wczoraj znowu byliśmy na działce, byłam z nim na krótkiej wycieczce rowerowej, trzyma się mnie blisko i nie patrzy na nic innego, a potem tak mu się spodobało leniuchowanie na zielonej trawie, że nawet na spacerze nie chcial mi towarzyszyć A jak w końcu mi się udało go wyciągnąć na spacer, to był w 7 niebie, poznal koleżankę i sobie z nią hasał martwi mnie dalej jego lęk przed zostawaniem w domu, dzisiaj byłam zmuszona zostawić go na godzinke w kagańcu antyszczekowym. Mam tylko nadzieje, że się oswoi z zostawaniem w domu i kaganiec nie będzie potrzebny. Mój wcześniejszy pies(Gobi) który niestety po 14 latach odszedł za tęczowy most, też miał ten problem, sąsiedzi już nie wytrzymywali, wizyty straży miejskiej się zdarzały, telefony do spółdzielni. I nic nie pomagało, po prostu nie chciał zostać sam i koniec, juz nawet tych leków próbowałyśmy, ale ogłupianie psa to nie jest rozwiązanie, i własnie w końcu zaczęlyśmy używać tego kagańca, najpierw było ciężko, ale później już się przyzwyczaił. Doszłam do wniosku, że jeżeli nie oswoi się do października, to go zabiorę ze sobą do Krakowa, tam gdzie mam mieszkac są dwie sunie, to może jak będą zostawać razem, to będzie im raźniej i nie będzie tego tak bardzo przeżywał. Wizualizuje sobie, że wszystko się dobrze ułoży. Pokochałam Riko całym sercem i chciałabym, żeby mu bylo jak najlepiej |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 11:57
|
|
|
jak Wy się mieścicie na tym leżaku ???
super fota :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 12:29
|
|
|
Aniu jak się spotkacie z Graszką "gkoti" to zrobicie chrzciny :lol: :lol: |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
luka1
|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 12:32
|
|
|
Troszeczkę się wtrącę. Kiedy psiak był u mnie, zostawiłąm go w domu z trzynastoma moimi psami, któe mieszkają w domu. Wyszłam na podwórko do boksów. W tym czasie Riko cały czas szczekał i wył. Żeby było śmieszniej to pozostałe psy też uznały, że tak będzie weselej i też wyły. Koncert był super, no ale ja mieszkam w domu i sąsiadów mam po drugiej stronie ulicy |
|
|
|
 |
jabluszko520

|
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 10:35
|
|
|
no to jeszcze naszego kochanego "basseta" przedstawiamy
Ala pisze:
Przesyłam kolejne zdjęcia Wczoraj wróciliśmy z dzialki na której byliśmy 2 dni. Riko jest idealnym towarzyszem, można go zabierać dosłownie wszędzie. W sobotę wieczorem był z Nami na grilu, zachowywał się na bardzo ładnie, a dzieciaki które tam były go pokochały Ładnie się pilnuje i nawet nie myśli o tym, żeby gdzieś sobie pójść. Zaczyna już ładnie jeść suchą karmę Wszystko jest więc w jak najlepszym porządku, a Riko stał się członkiem naszej rodziny.
 |
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 10:37